DÜNYA 26.02.2025 13:17:52 0

Siyonist ordunun komutanından '7 Ekim' itirafı: Felç olduk!

Siyonist ordunun komutanından
Haberi Sesli Oku

Siyonist işgal ordusunun 8200 istihbarat biriminin eski komutanı Tümgeneral Yossi Sharel, 7 Ekim 2023'te işgal ordusunun saatlerce tamamen felç olduğunu kabul ederek, Aksa Tufanı operasyonunu önlemedeki başarısızlığını itiraf etti.

İşgal ordusunun üst düzey komutanlarının katıldığı Palmachim üssünde düzenlenen bir oturumda, saldırıyla ilgili soruşturma sonuçlarını sunan Sharel, 7 Ekim’de yaşananların değiştirilemeyeceğini belirtti. Ayrıca, yaşananların sorumluluğunu kabul ettiğini ve af dilediğini söyledi.

Eski istihbarat komutanı, Siyonist Genelkurmay Başkanı Hertzi Halevi'yi sert bir dille eleştirerek, saldırının ardından birçok sivil yerleşimcinin ve güvenlik görevlisinin harekete geçtiğini, ancak ordunun tamamen işlevsiz kaldığını ifade etti.

Sharel ayrıca, savaşın başlangıcından bu yana işgalin üst düzey komutanlarının bir araya gelerek “Nasıl bu kadar büyük bir başarısızlık yaşadık?” sorusunu bile sormadığını belirtti.

Sunum sırasında, HAMAS liderliğinin, hedeflenen noktalarda işgal tankları veya insansız hava araçlarının bulunması durumunda saldırıyı iptal etmeye yönelik talimat verdiğini, ancak bu unsurların o gün sahada bulunmadığını, bu yüzden operasyonun gerçekleştiğini söyledi.

Sharel, "7 Ekim’de yaşananların bir tesadüf olmadığını, aksine israil askeri sisteminin ciddi yapısal sorunlarla karşı karşıya olduğunu gösterdiğini" belirtti. Ayrıca işgal ordusunun, ani bir savaş ihtimalini göz önünde bulundurmadığını ve Kassam Tugayları’nı bir ordu olarak ele almadığını söyledi.

7 Ekim 2023 Cumartesi sabahı, Filistin direniş grupları, başta HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları olmak üzere, "Aksa Tufanı" adını verdikleri geniş çaplı bir harekatla Gazze çevresindeki işgal yerleşimlerine baskın düzenledi.

Operasyonu, Kassam Tugayları Genelkurmay Başkanı Muhammed ed-Dayf duyurdu ve işgalci rejime karşı on yıllardır gerçekleştirilen en büyük operasyon olarak tarihe geçti.

Filistinli direnişçiler, Gazze sınırındaki yerleşim bölgelerine kara, deniz ve havadan sızmayı başardı. Bazıları kara sınırındaki bariyerleri aşarken, bazıları denizden özel kuvvetlerle (kurbağa adam birimleri) ilerledi, bazıları ise Kassam’ın “Şahin Timi”ne bağlı paraşütçüler olarak işgal bölgelerine iniş yaptı. (İLKHA)

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Yükleniyor