• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,06% 0,06
  • EURO

    51,29% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7329,40% 0,74
  • Ç. ALTIN

    11762,06% 0,00

Siyonist rejim 69 gündür Tulkarem'de: Binlerce aile yerinden edildi, altyapı yok edildi

05 Nisan 2025, Cumartesi 13:41
05 Nisan 2025, Cumartesi 13:41
Siyonist rejim 69 gündür Tulkarem
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgalcilerin Batı Şeria'nın Tulkarem kenti ve iki mülteci kampı üzerindeki saldırıları iki ayı aşkın süredir devam ediyor. 4 binden fazla aile zorla göç ettirildi, yüzlerce ev yerle bir edildi. Şehir ve kamplar harabeye döndü.

Siyonist rejim güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’daki Tulkarem kenti ile Tulkarem ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırılarını 69 gündür aralıksız sürdürüyor. Nur Şems Kampı’ndaki kuşatma ise 56’ncı gününe girdi. Yoğun askeri yığınak, ev baskınları ve altyapıya yönelik ağır tahribatlar, bölgedeki sivillerin yaşamını felç etti.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığına göre, cumartesi sabahı işgalciler kente ve kamplara yeni askeri takviyeler gönderdi. Yaya birlikleri dar sokaklarda mevzilenirken, ev baskınları eşliğinde etrafa ateş edildi ve aydınlatma fişekleri kullanıldı. Bazı evler askeri karargâha dönüştürüldü.

Özellikle Nur Şems Kampı’nda yer alan Meslakh Mahallesi’nde, evlere yapılan baskınlarda kırma ve yıkma sesleri duyuldu. Aynı mahallede bir "D10" tipi askeri iş makinesi, Cebel en-Nasr bölgesine yöneldi. Yerel halk, yeni yıkım veya tünel kazısı operasyonlarından endişe ediyor.

İşgalciler ayrıca Nur Şems Mezarlığı’na baskın düzenleyerek geniş çaplı aramalar yaptı. Kampta yer alan Menşiye Mahallesi’ne zırhlı araçlarla takviye gönderildi. Gece boyunca Tulkarem Mülteci Kampı'nda da baskınlar devam etti. Havai fişeklerle hedef alınan el-Matar Mahallesi tamamen boşaltıldı. Kampta yaşayan siviller zorla göç ettirildi; altyapı, evler ve kamu alanları sistematik şekilde tahrip edildi.

Tulkarem şehir merkezinde de işgalciler sokakları zırhlı araçlarla turlayarak halkı tahrik etti. Özellikle pazar alanı, Şehit Sabit Sabit Meydanı, hastane çevresi ve Nablus Caddesi’nde gerilim tırmandı. Rejim güçleri, Nablus Caddesi ile kuzey mahallelerdeki çok sayıda binaya el koyarak askeri karargâhlara çevirdi. Bu bölgelerde kurulan geçici kontrol noktalarıyla sivillerin hareketi engellendi.

69 günlük saldırı süresince 13 Filistinli şehit oldu. Şehitler arasında bir çocuk ve biri 8 aylık hamile iki kadın bulunuyor. Onlarca kişi yaralandı veya esir alındı. 4 bini aşkın aile, kamplardan ve kuzey mahallelerden zorla göç ettirildi. El konulan evlerin birçoğu hâlâ işgalcilerin kontrolünde.

İşgalin kentte neden olduğu tahribat da ağır boyutlarda. Şu ana dek Tulkarem ve Nur Şems kamplarında 396 ev tamamen, 2 bin 573 ev ise kısmen yıkıldı. Altyapı, ticari işletmeler ve araçlar tahrip edildi, yakıldı, yağmalandı ya da çalındı. Kampların girişleri ve ara sokakları toprak bariyerlerle kapatılarak ulaşım tamamen engellendi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Siyonist rejim: Son 24 saatte 4'ü ağır 191 yaralı hastaneye kaldırıldı

İstanbul ve Tokat’ta ilaç yolsuzluğu operasyonu: 26 şüpheli gözaltında

EPDK’den enerji piyasalarında 21 lisans kararı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Şanlıurfa’da hakkında 14 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Hizbullah'tan işgal rejimine ağır darbe: Tel Aviv ve askeri üsler hedef alındı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Minab’daki öğrencilerin ölümünden ABD sorumlu

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Altında yön yukarı döndü

İstanbul’da DAİŞ operasyonunda 13 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da iki katlı evde yangın paniğe yol açtı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Akaryakıttaki artış pompaya yansıdı

Trump'tan İran'a Hürmüz tehdidi

Tarihte ilk kez Müslümanlar Mescid-i Aksa ve İbrahim Camii'nde Ramazanın son on gününde ibadet edemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü

ABD'nin İran'a kara saldırısı ihtimali: Hangi senaryolar tartışılıyor?

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Siyonizm mutlak kötülüktür

İran Devrim Muhafızları: Savaşın nasıl biteceğine biz karar vereceğiz

Tekirdağ’da aranan 157 kişi yakalandı

Balıkesir'de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da kayısı bahçelerinde inceleme

Mardin'de kontrolden çıkan otomobil 3 kadına çarptı

Antalya'da göçmen botunda facia: 14 ölü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, savaşın etkili olduğu bölgelerde teyakkuzda

Niğde'de doğal gaz patlamasında yaralı sayısı 16'ya yükseldi

Mersin Limanı’nda denizi kirleten gemiye 13 milyon lira ceza

Brent petrol 86,62 dolara geriledi

Denizli'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Yalova'da uyuşturucu operasyonunda 6 gözaltı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim: Son 24 saatte 4'ü ağır 191 yaralı hastaneye kaldırıldı

İstanbul ve Tokat’ta ilaç yolsuzluğu operasyonu: 26 şüpheli gözaltında

EPDK’den enerji piyasalarında 21 lisans kararı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Şanlıurfa’da hakkında 14 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Hizbullah'tan işgal rejimine ağır darbe: Tel Aviv ve askeri üsler hedef alındı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Minab’daki öğrencilerin ölümünden ABD sorumlu