• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

Siyonist rejim, açlıktan kırılan Gazzelileri hedef aldı: 21 şehit

30 Temmuz 2025, Çarşamba 15:14
30 Temmuz 2025, Çarşamba 15:14
Siyonist rejim, açlıktan kırılan Gazzelileri hedef aldı: 21 şehit
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim ordusu, Gazze'de yardım kuyruklarında bekleyen sivillere ateş açtı. Sadece bir günde üç farklı yardım merkezinin çevresinde 21 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nde kıtlıkla hayatta kalmaya çalışan siviller, yardım noktalarına yöneldiklerinde siyonist rejim ordusunun hedefi olmaya devam ediyor. Çarşamba sabahından itibaren üç ayrı yardım merkezinin çevresinde açılan ateş sonucu 21 sivil şehit oldu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

Gazze'deki sağlık kaynaklarına göre, işgal ordusu ilk olarak, Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nın doğusunda, Netzarim Koridoru yakınında yardım bekleyen sivileri hedef aldı. Burada 3 kişi katledildi.

Aynı saatlerde Refah'ın kuzeyinde yardım almak için sıraya giren sivillere ateş açıldı. Nasser Tıp Kompleksi'nin aktardığına göre, 6 kişi hayatını kaybetti, 40'tan fazla kişi yaralandı.

Gazze kentinin batısındaki Nablusi Kavşağı'nda ise Kudüs Hastanesi sekiz yaralıyı kabul etti. Tümü, yardım almaya çalışırken vurulan sivillerdi.

Yardım kuyruklarının yanı sıra, Refah'ın batısındaki el-Mewasi bölgesinde su doldurmaya çalışan siviller de hedef oldu. Siyonist rejime ait bir insansız hava aracının düzenlediği saldırıda 7 kişi yaralandı.

Bu saldırılar, siyonist rejim ordusunun son haftalarda "Gazze İnsani Yardım Kurumu" adı altında kurulan yardım kontrol sistemine yönelttiği şiddetin yeni halkasını oluşturdu. Mayıs 2025'te ABD ve siyonist rejim iş birliğiyle devreye sokulan bu yapı etrafındaki noktalarda bugüne dek yaklaşık 1.200 kişi katledildi, 8 binden fazla kişi yaralandı.

Aynı zamanda Gazze genelinde süren hava ve kara saldırıları da aralıksız sürüyor. Bugün, Gazze kentinin tarihi bölgesi, Şucaiyye Mahallesi, Cibaliye ve Deyr el-Belah gibi yerler bombalandı. Sadece son 24 saatte 86 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Ekim 2023'te başlayan siyonist rejim saldırılarında şehit olanların sayısı 60 bini aşarken, yaralı sayısı 146 bine yaklaştı. Gazze'de kıtlık, abluka ve sistematik katliamlar bir arada ilerliyor; uluslararası toplum ise büyük oranda sessiz. (İLKHA)

Gazze'de kıtlık nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenme ve ölüm vakaları artıyor

Malatya'da park halindeki araç bir anda alev aldı

Tavşanlı Höyük’te 4 bin 500 yıllık idoller ortaya çıkarıldı

Büyükşehir belediyelerinde itfaiye personeli sayısı artırılacak

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı

Doha'daki zirvenin ardından 25 maddelik ortak bildiri

Şanlıurfa’da çıkan orman yangını söndürüldü

Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Doğu Çin Denizi'nde tatbikat

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı

Pakistan'da muson yağmurları kaynaklı can kaybı 985'e yükseldi

Çocukların önünde bir babayı vuran şahıs hakkında gözaltı kararı verildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 425'e yükseldi

siyonist rejim ordusu eski sözde genelkurmay başkanı: Bu aptallığı durdurun!..

Malezya Başbakanı: Kınamalar füzeleri durduramayacak

ABD, soykırımcı işgal rejimine "sarsılmaz" desteğini tekrar bildirdi

Katar Emiri: Tel Aviv yönetimi HAMAS ile ateşkes müzakerelerini bilinçli olarak sabote ediyor

72 binden fazla motokurye kayıt altına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de kıtlık nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenme ve ölüm vakaları artıyor

Malatya'da park halindeki araç bir anda alev aldı

Tavşanlı Höyük’te 4 bin 500 yıllık idoller ortaya çıkarıldı

Büyükşehir belediyelerinde itfaiye personeli sayısı artırılacak

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı