Tarih: 28.09.2024 15:01

Siyonist rejim, Beyrut Havalimanı'nı hackleyerek İran uçağını tehdit etti

Facebook Twitter Linked-in

Siyonist işgal rejiminin, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Rafik Hariri Uluslararası Havalimanı'nın kontrol kulesini hacklediği ve iniş yapmaya çalışan İranlı bir sivil uçağa karşı tehditlerde bulunduğu belirtildi.

Lübnan Ulaştırma Bakanlığı, işgal rejiminin havalimanına inmesi halinde uçağı hedef alacağı yönündeki tehditlerinin ardından, havalimanı yetkililerine İran uçağının Lübnan hava sahasına girmesini engellemeleri talimatını verdi.

Siyonist rejim sözde ordu sözcüsü Daniel Hagari, bu sabah yaptığı açıklamada "Beyrut Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere Hizbullah'a yönelik hiçbir silah transferi rotasına izin vermeyeceğiz. İran'ın Hizbullah'a silah transferlerinden haberdarız ve bunları engellemek için çalışacağız. Silah taşıyan düşman uçaklarının Beyrut'taki sivil havalimanına inmesine izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Bu, sivillerin kullanımına yönelik havalimanıdır ve öyle kalmalıdır." demişti.

Lübnan Kamu Hizmetleri ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye ise işgal rejiminin Beyrut Uluslararası Havaalanı'nın Hizbullah'a silah teslim etmek için kullanıldığı iddialarını yalanlamış, havalimanının "sadece sivil" uçuşlara açık olduğunu belirtmişti. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —