• BIST 100

    14028,47%0,14
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,47% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5949,65% -0,71
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

Siyonist rejim haberleri sansürlemeyi sürdürüyor

06 Mayıs 2025, Salı 15:01
06 Mayıs 2025, Salı 15:01
Siyonist rejim haberleri sansürlemeyi sürdürüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim, insanlık suçunu ve işgal faaliyetlerini her alanda devam ettiriyor. Sözde askeri sansür birimi, faaliyete girdiğinden bu yana bütün yılları geride bırakacak seviyede binlerce haber ve makaleye müdahale ederek yayımlanmasını yasakladı.

İşgal edilen topraklarda yayın hayatını sürdüren +972 Dergisi'nin yayımladığı araştırma sonucuna göre siyonist rejimin sözde askeri sansür biriminin, 2011'de veri toplamaya başlamasından bu yana en fazla haber ve makalenin yayımlanmasını önlediği dönem 2024 oldu.

Araştırma metnine göre 2024'te "Yıl boyunca sansürcü, 1.635 makalenin yayınlanmasını tamamen yasakladı ve 6 bin 265 makaleyi de kısmen sansürledi. Sansürcü, geçen yıl ortalama olarak günde yaklaşık 21 haber raporuna müdahale etti. Bu, 2014'teki Gazze'deki son savaşta (Koruyucu Kenar Harekatı) kaydedilen yaklaşık 10 günlük müdahalenin önceki zirvesinin iki katından fazla ve savaş dışı zamanlardaki günlük 6,2'lik ortalamanın üç katından fazla."

Araştırma metninin devamında bu rakamların, Dünya Basın Özgürlüğü Günü öncesinde +972 Dergisi ve israil (sözde) Bilgi Özgürlüğü Hareketi'nin ortak talebi üzerine askeri sansür birimi tarafından sağlandığı belirtildi.

Metinde "Askeri sansür her müdahalenin arkasındaki nedeni açıklamasa da israilin Gazze'de devam eden yıkım savaşı ve Lübnan, Suriye, Yemen ve İran'daki çatışmalar, sansürün bu rekor düzeyde artmasının arkasındaki ana neden olabilir." ifadeleri yer aldı.

Sansürleme faaliyetinin endişe verici seviyede arttığına işaret edilen metinde "Bu artış yalnızca sansürün faaliyet hacminin artmasıyla değil, aynı zamanda gönderilen materyallerin reddedilme oranının artması ve (kısmi sansürlerin aksine) tamamen yasaklamaların sıklığının artmasıyla da yansıtılıyor. israil yasalarına göre, geniş anlamda 'güvenlik konuları' kategorisini ele alan her makale askeri sansür incelemesinden geçmek zorundadır ve editör ekipleri kendi yargılarına göre hangi makalenin gönderileceğine karar vermekten sorumludur. Sansürcü müdahale ettiğinde, medya kuruluşlarının sansürün gerçekleştiğini belirtmesi yasaklanır, bu da faaliyetinin çoğunun halktan gizli kalması anlamına gelir. Kendini 'Batı demokrasisi' olarak tanımlayan başka hiçbir yerde buna benzer bir kurum yoktur." cümleleri yer aldı. (İLKHA)

Gaziantep'te silah operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Batman'da karla mücadele çalışmaları vali başkanlığında değerlendirildi

Bursa’da binlerce ruhsatsız ilaç ele geçirildi

Bursa’da sahte temizlik ürünleri deposuna operasyon: 6 gözaltı

Batman'da UMKE ve 112'den zorlu koşullarda hayat kurtaran müdahale

MSB: Uluslararası toplum işgalci israil karşısında yetersiz

Gaziantep’te 37 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Çin, Tayvan çevresinde askeri baskıyı artırdı

Umut Kervanı Kocaeli’de üç aylarda ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Avrupa Yetim Eli, Sudan'da kamplarda kalanlara gıda desteğinde bulundu

işgalci siyonist rejim’den insani yardıma açık saldırı: Gazze’de 37 kuruluşa tasfiye

Karlı havada yürüyüş uyarısı

25 ilde DAİŞ’e operasyon: 125 gözaltı

Gürbulak Gümrük Kapısı'nda arama yapılan bir araçta uyuşturucu ele geçirildi

"Filistin'in başkenti neresi?": Ebu Ubeyde'nin şehit oğluyla videosu gündem oldu

Batman’da Soğuk Hava Fırınları da Etkiledi: Isıtıcılar Devreye Girdi

67 yıldır aynı yerde terzilik yapıyor

Peru’da turistik hat üzerinde trenler kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 40’tan fazla yaralı

BAE, Yemen'den gerçekten çekildi mi?

İşgal rejimi Batı Şeria’ya baskın düzenledi

Bursa'da kar sevinci: Şehir merkezi beyaza büründü

İdari para cezaları yüzde 25,49 artırıldı

Galata Kulesi’ne Filistin kefiyesi asıldı

Malatya 2 günün ardından tekrar beyaza büründü

SGK muayene ve reçete katılım paylarına zam

Evrende eşi nadir görülen olay: Üç aktif kara delik aynı sistemde

TÜİK: İhracat yüzde 1,3, ithalat yüzde 2,6 arttı

Şanlıurfa’da faili meçhul hırsızlık aydınlatıldı

Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor

Brent petrol 61,20 dolardan işlem görüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te silah operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Batman'da karla mücadele çalışmaları vali başkanlığında değerlendirildi

Bursa’da binlerce ruhsatsız ilaç ele geçirildi

Bursa’da sahte temizlik ürünleri deposuna operasyon: 6 gözaltı

Batman'da UMKE ve 112'den zorlu koşullarda hayat kurtaran müdahale

MSB: Uluslararası toplum işgalci israil karşısında yetersiz

Gaziantep’te 37 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı