Siyonist rejim haberleri sansürlemeyi sürdürüyor

Tarih: 06.05.2025 15:01 Güncelleme: 06.05.2025 15:01
Siyonist rejim haberleri sansürlemeyi sürdürüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Siyonist rejim, insanlık suçunu ve işgal faaliyetlerini her alanda devam ettiriyor. Sözde askeri sansür birimi, faaliyete girdiğinden bu yana bütün yılları geride bırakacak seviyede binlerce haber ve makaleye müdahale ederek yayımlanmasını yasakladı.

İşgal edilen topraklarda yayın hayatını sürdüren +972 Dergisi'nin yayımladığı araştırma sonucuna göre siyonist rejimin sözde askeri sansür biriminin, 2011'de veri toplamaya başlamasından bu yana en fazla haber ve makalenin yayımlanmasını önlediği dönem 2024 oldu.

Araştırma metnine göre 2024'te "Yıl boyunca sansürcü, 1.635 makalenin yayınlanmasını tamamen yasakladı ve 6 bin 265 makaleyi de kısmen sansürledi. Sansürcü, geçen yıl ortalama olarak günde yaklaşık 21 haber raporuna müdahale etti. Bu, 2014'teki Gazze'deki son savaşta (Koruyucu Kenar Harekatı) kaydedilen yaklaşık 10 günlük müdahalenin önceki zirvesinin iki katından fazla ve savaş dışı zamanlardaki günlük 6,2'lik ortalamanın üç katından fazla."

Araştırma metninin devamında bu rakamların, Dünya Basın Özgürlüğü Günü öncesinde +972 Dergisi ve israil (sözde) Bilgi Özgürlüğü Hareketi'nin ortak talebi üzerine askeri sansür birimi tarafından sağlandığı belirtildi.

Metinde "Askeri sansür her müdahalenin arkasındaki nedeni açıklamasa da israilin Gazze'de devam eden yıkım savaşı ve Lübnan, Suriye, Yemen ve İran'daki çatışmalar, sansürün bu rekor düzeyde artmasının arkasındaki ana neden olabilir." ifadeleri yer aldı.

Sansürleme faaliyetinin endişe verici seviyede arttığına işaret edilen metinde "Bu artış yalnızca sansürün faaliyet hacminin artmasıyla değil, aynı zamanda gönderilen materyallerin reddedilme oranının artması ve (kısmi sansürlerin aksine) tamamen yasaklamaların sıklığının artmasıyla da yansıtılıyor. israil yasalarına göre, geniş anlamda 'güvenlik konuları' kategorisini ele alan her makale askeri sansür incelemesinden geçmek zorundadır ve editör ekipleri kendi yargılarına göre hangi makalenin gönderileceğine karar vermekten sorumludur. Sansürcü müdahale ettiğinde, medya kuruluşlarının sansürün gerçekleştiğini belirtmesi yasaklanır, bu da faaliyetinin çoğunun halktan gizli kalması anlamına gelir. Kendini 'Batı demokrasisi' olarak tanımlayan başka hiçbir yerde buna benzer bir kurum yoktur." cümleleri yer aldı. (İLKHA)

Azerbaycan, Rusya'nın tüm kültürel etkinliklerini iptal etti

HAMAS: Şucaiyye’de un taşıyan sivile saldırı, faşist ordunun vahşi bir suçudur

Elazığ'da Şeyh Said Kıyamının 100. yılında anma programı düzenlendi

DMM: İklim Kanunu Tasarısı ile hayvancılığın bitirileceği iddiları gerçeği yansıtmıyor

Feke’de gölet inşaatında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti

Kazara ateş alan silah bir çocuğun ölümüne neden oldu

Yazar Yaman: Aile, meselemizdir; aileyi konuştukça çözümler bulacağız

Malatya'da samanlık yangını: Tonlarca saman küle döndü

HÜDA PAR: Şeyh Said ve yarenlerini rahmetle yâd ediyoruz

İşgal ordusu, Ürdün sınırına siyonist kuvvetlerini konuşlandırdı

Yarımca köyü sakinleri: Öğrencilerimiz tehlikeli yolda servisle gidip geliyor

Kovancılar'da arazi yangını: Traktör alevlere teslim oldu

Yapıcıoğlu: Asgari ücret asla açlık sınırının altında olmamalı

Tanzanya'da 2 otobüs çarpıştı: 38 ölü 28 yaralı

Karikatürist Çiftçi: Aile teması, bugünün en önemli gündemidir

Mardin’de orman yangınına havadan ve karadan müdahale

İlahiyatçı-Yazar Özkan Yaman: Aileyi ayakta tutan "7 T"ye dikkat etmeliyiz

Tarihçi Erdem: Şeyh Said’in kıyamı, İslamsızlaşmaya karşı İslam’ın feryadıdır

Ürdün basketbol takımı, işgalci siyonistlerin takımıyla oynamayı reddetti

Pakistan’da şiddetli yağış: 38 ölü

İşgalin Gazze'nin çeşitli bölgelerine saldırısında çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı

Mardin’de kaynak yaparken elektrik akımına kapılan kişi öldü

Batman'daki STK'lardan, "Gazze'yi gündemden düşürmeyin" çağrısı

Hindistan'da muson yağmurları: 34 ölü

Gazze'de şehit sayısı 56 bin 500'e ulaştı

Aşura orucu nedir, ne zaman tutulur? Faziletleri nelerdir?

Tahran metrosunda Mossad ajanı şüphesi bir kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR: Milletimizi, çocuklarını Kur’an’la buluşturmaya davet ediyoruz

Antalya'da biri otel, 3 iş yeri alevlere teslim oldu

Mersin’de “Aileler Parkta Buluşuyor” etkinliği düzenlendi

Yükleniyor