DÜNYA 13.06.2025 10:14:23 0

Siyonist rejim İran'a 200 savaş uçağıyla saldırdı

Siyonist rejim İran
Haberi Sesli Oku

Siyonist rejim, sabah saatlerinde İran'ın nükleer tesislerini ve üst düzey askeri liderlerini hedef alan kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. İran, 100 İHA ile karşılık verirken, rejim "önümüzde zor saatler var" açıklamasında bulundu.

Siyonist rejim, sabah erken saatlerde İran'a yönelik büyük çaplı bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Rejim ordusu, 200 savaş uçağıyla İran'ın farklı bölgelerinde yaklaşık 100 hedefi vurduklarını açıkladı. Saldırılarda 300'ün üzerinde bomba kullanıldığı bildirildi.

İşgal rejimi sözde ordu sözcüsü Efi Deyverin, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada "önümüzde zor saatler var" diyerek İran'ın tepkisinin beklendiğini ifade etti. Siyonist rejim yetkilileri saldırının "İran'ın nükleer silah elde etmesini engellemek amacıyla başlatılan uzun soluklu bir operasyonun ilk aşaması" olduğunu öne sürdü.

Saldırıda, İran'ın nükleer enerji altyapısı hedef alındı. Natanz nükleer tesisinde patlamalar yaşandı. Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Hatemü'l-Enbiya Karargâhı Komutanı Gulam Ali Reşid ve çok sayıda nükleer bilim insanı şehit oldu.

İran'a yönelik bu saldırının ardından, İran ordusu ve HAMAS dahil birçok direniş hareketi siyonist rejimi sert şekilde uyardı. İran, siyonist rejime ait hedeflere yönelik en az 100 insansız hava aracı göndererek ilk misillemeyi gerçekleştirdi. Bölgede gerginliğin tırmanmasıyla birlikte siyonist rejim alarma geçti, hava sahasını sivillere kapattı.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, saldırıya sert tepki göstererek "Siyonist rejim bu cürmün bedelini çok ağır ödeyecek. Onları acı ve karanlık bir akıbet bekliyor." ifadelerini kullandı.

İran Genelkurmay Sözcüsü ise ABD ve siyonist rejimi doğrudan sorumlu tutarak, "Bu barbarca saldırının bedeli sert olacak" dedi.

Uluslararası kamuoyunun büyük bölümü ise saldırıya dair sessiz kalırken, saldırının bölgesel savaş riskini ciddi biçimde artırdığı değerlendiriliyor. (İLKHA)

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Kış sofraların vazgeçilmezlerinden kurutmalık mevsimi başladı

Siirt'te LGS için ücretsiz ulaşım ve sessizlik çağrısı

Pazar günü nüfus müdürlükleri açık olacak

Siyonist rejimin İran'a saldırılarında 3 nükleer bilim insanı daha şehit oldu

Molla Osman Teyfur: Müslümanlar birleşmeli, siyonist zulme karşı ayağa kalkmalıdır

Yükleniyor