-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,38% -0,17
-
GRAM ALTIN
6195,69% -1,29
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
Siyonist rejim Lübnan’da ateşkesi onlarca kez ihlal etti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgal ordusu, Lübnan'da ateşkesi ihlal etmeye altıncı gününde de devam etti. Bu durum, anlaşmanın çökebileceğine dair uyarılara neden oldu.
Pazartesi günü işgal kuvvetlerinin son ihlali kaydedildi. Siyonist rejime ait bir insansız hava aracı, Lübnan’ın doğusundaki Huş Seyyid Ali bölgesinde Lübnan ordusuna ait bir iş makinesini hedef alarak bir füze fırlattı. Saldırıda bir asker yaralandı.
İşgal ordusu ise bir açıklama yaparak Güney Lübnan'daki halkı, 10 Lübnan köyüne ulaşan yolu kullanmamaları konusunda uyararak 62 köye geri dönmelerini yasakladı.
Ateşkes anlaşmasına rağmen, siyonist rejimin Hizbullah ile yapılan ateşkesi ihlalleri devam etti. Pazar günü şafak vakti, Lübnan’ın güneyindeki Merceyun bölgesine bağlı sınır kasabası Hayyam’da büyük bir patlama duyuldu. Patlamanın, işgal kuvvetlerinin evleri ve binaları yıkmasından kaynaklandığı bildirildi.
Yerel kaynaklara göre, anlaşmanın çarşamba günü yürürlüğe girmesinden bu yana işgal kuvvetleri 70’ten fazla ihlal gerçekleştirdi.
Siyonist rejim ihlalleri; topçu ve savaş uçaklarıyla bombardıman, insansız hava araçlarının uçuşu, makineli tüfeklerle ateş açma, topraklara girme, yolları tahrip etme, araçları ateşe verme ve ezme gibi eylemleri içeriyor.
Bu ihlaller sonucunda bugün iki kişi şehit oldu, altı kişi yaralandı. Böylece ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana Lübnan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye, yaralı sayısı ise 10'a yükseldi.
Ateşkes anlaşmasının en önemli maddeleri arasında, işgal kuvvetlerinin 60 gün içinde kademeli olarak Mavi Hat'ın güneyine çekilmesi, Lübnan ordusu ve güvenlik güçlerinin sınır boyunca, geçiş noktalarında ve güney bölgesinde konuşlanması yer alıyor.
Lübnan'ın güneyinde silah taşımasına izin verilen tek tarafın Lübnan ordusu olması kararlaştırıldı. Ayrıca, askeri altyapı ve mevzilerin sökülmesi, izinsiz silahların toplatılması ve bu taahhütlerin yerine getirilmesini denetlemek ve desteklemek için bir komisyon kurulması öngörülüyor. (İLKHA)
ABD-İran arasında ara buluculuk çabaları
Ticaret Bakanlığı’ndan yabancı plakalı taşıt işlemlerinde yeni dönem
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları dibi gördü mü?
Meteorolojiden kuvvetli yağış, rüzgâr ve çığ tehlikesi uyarısı
"Çamaşırhane yangını" dediler, USS Gerald R. Ford aylarca sürecek bakıma alındı
HAMAS: Yerleşimcilerin saldırıları açık savaşa dönüştü
İran'dan geniş çaplı misilleme: Eilat, Dimona ve Tel Aviv'de patlamalar
Siyonistler, iki yaşındaki çocuğun bacağına çivi ve iğne soktu, vücudunda sigara söndürerek işkence etti
Dimona ve Arad'da cehennem: İran işgalcilerin hava savunmasını aştı
Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı
Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı
Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı
Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı
Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı
Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü
Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek
Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Yükleniyor







