-
BIST 100
17338,15%-0,21
-
DOLAR
44,69% 0,04
-
EURO
52,50% 0,04
-
GRAM ALTIN
6854,38% 0,61
-
Ç. ALTIN
10867,93% 0,00
Siyonist rejim Lübnan’da ateşkesi onlarca kez ihlal etti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgal ordusu, Lübnan'da ateşkesi ihlal etmeye altıncı gününde de devam etti. Bu durum, anlaşmanın çökebileceğine dair uyarılara neden oldu.
Pazartesi günü işgal kuvvetlerinin son ihlali kaydedildi. Siyonist rejime ait bir insansız hava aracı, Lübnan’ın doğusundaki Huş Seyyid Ali bölgesinde Lübnan ordusuna ait bir iş makinesini hedef alarak bir füze fırlattı. Saldırıda bir asker yaralandı.
İşgal ordusu ise bir açıklama yaparak Güney Lübnan'daki halkı, 10 Lübnan köyüne ulaşan yolu kullanmamaları konusunda uyararak 62 köye geri dönmelerini yasakladı.
Ateşkes anlaşmasına rağmen, siyonist rejimin Hizbullah ile yapılan ateşkesi ihlalleri devam etti. Pazar günü şafak vakti, Lübnan’ın güneyindeki Merceyun bölgesine bağlı sınır kasabası Hayyam’da büyük bir patlama duyuldu. Patlamanın, işgal kuvvetlerinin evleri ve binaları yıkmasından kaynaklandığı bildirildi.
Yerel kaynaklara göre, anlaşmanın çarşamba günü yürürlüğe girmesinden bu yana işgal kuvvetleri 70’ten fazla ihlal gerçekleştirdi.
Siyonist rejim ihlalleri; topçu ve savaş uçaklarıyla bombardıman, insansız hava araçlarının uçuşu, makineli tüfeklerle ateş açma, topraklara girme, yolları tahrip etme, araçları ateşe verme ve ezme gibi eylemleri içeriyor.
Bu ihlaller sonucunda bugün iki kişi şehit oldu, altı kişi yaralandı. Böylece ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana Lübnan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye, yaralı sayısı ise 10'a yükseldi.
Ateşkes anlaşmasının en önemli maddeleri arasında, işgal kuvvetlerinin 60 gün içinde kademeli olarak Mavi Hat'ın güneyine çekilmesi, Lübnan ordusu ve güvenlik güçlerinin sınır boyunca, geçiş noktalarında ve güney bölgesinde konuşlanması yer alıyor.
Lübnan'ın güneyinde silah taşımasına izin verilen tek tarafın Lübnan ordusu olması kararlaştırıldı. Ayrıca, askeri altyapı ve mevzilerin sökülmesi, izinsiz silahların toplatılması ve bu taahhütlerin yerine getirilmesini denetlemek ve desteklemek için bir komisyon kurulması öngörülüyor. (İLKHA)
İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı
Bakan Gürlek: 12. Yargı Paketi'ndeki düzenlemelerle yargıyı hızlandıracağız
31 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Papua Yeni Gine'de sel ve toprak kayması: 11 ölü
Antalya'da işe alım vaadiyle dolandırıcılık operasyonu: 2 tutuklama
Mardin’de seyir halindeki tır'ın dorsesi alevlere teslim oldu
Bakan Gürlek'ten "Bayğaralar" suç örgütü operasyonuna ilişkin açıklama
Müebbet hapis cezasıyla aranan firari hükümlü at çiftliğinde yakalandı
Düzce'de tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Nijerya'da yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 asker öldü
Kastamonu'da Araç-İhsangazi OSB için değerlendirme toplantısı yapıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü
Fidan, işgalci rejimin Türkiye’yi yeni düşman ilan etme arayışında olduğunu söyledi
Siyonist rejim Lübnan’da sivil yerleşim yerlerini bombalıyor
Pezeşkiyan: Hürmüz’deki gerilim tüm dünyayı etkileyecek
Antalya’da asayiş uygulamalarında aranan 757 kişi yakalandı
Bayğaralar çetesine büyük operasyon
ABD, Pasifik'te 2 tekneye daha saldırdı: 5 ölü
Balıkçılıkta av yasağı başlıyor
AB: Lübnan yanarken, Orta Doğu ya da Körfez’de istikrar mümkün değil
Türkiye, Mısır ve Pakistan barış için iş birliğini sürdürme kararı aldı
ABD basınına göre, Trump İran’a yönelik saldırıları yeniden değerlendiriyor
Çin'den Hürmüz Boğazı açıklaması: Boğaz açık kalmalı
Hukukçular Derneği'nden idam yasasına tepki: Tek başına bile savaş suçudur
Tunç’un Dikkat Çeken Eseri “Susmadım” Okuyucuyla Buluştu
Ticaret Bakanlığı: KOOP-DES başvuruları başladı
Rusya: ABD'nin Hürmüz Boğazı’nı abluka kararı uluslararası piyasaya olumsuz bir darbe
Almanya artan enerji fiyatları için harekete geçti
Erzincan'da 4.0 büyüklüğünde deprem
Milli Savunma Bakanı Güler Katar'a gitti
Yükleniyor







