-
BIST 100
16159,76%-0,04
-
DOLAR
44,08% 0,04
-
EURO
51,19% 0,00
-
GRAM ALTIN
7348,70% -0,08
-
Ç. ALTIN
11835,41% -0,22
Siyonist rejim Lübnan’da ateşkesi onlarca kez ihlal etti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgal ordusu, Lübnan'da ateşkesi ihlal etmeye altıncı gününde de devam etti. Bu durum, anlaşmanın çökebileceğine dair uyarılara neden oldu.
Pazartesi günü işgal kuvvetlerinin son ihlali kaydedildi. Siyonist rejime ait bir insansız hava aracı, Lübnan’ın doğusundaki Huş Seyyid Ali bölgesinde Lübnan ordusuna ait bir iş makinesini hedef alarak bir füze fırlattı. Saldırıda bir asker yaralandı.
İşgal ordusu ise bir açıklama yaparak Güney Lübnan'daki halkı, 10 Lübnan köyüne ulaşan yolu kullanmamaları konusunda uyararak 62 köye geri dönmelerini yasakladı.
Ateşkes anlaşmasına rağmen, siyonist rejimin Hizbullah ile yapılan ateşkesi ihlalleri devam etti. Pazar günü şafak vakti, Lübnan’ın güneyindeki Merceyun bölgesine bağlı sınır kasabası Hayyam’da büyük bir patlama duyuldu. Patlamanın, işgal kuvvetlerinin evleri ve binaları yıkmasından kaynaklandığı bildirildi.
Yerel kaynaklara göre, anlaşmanın çarşamba günü yürürlüğe girmesinden bu yana işgal kuvvetleri 70’ten fazla ihlal gerçekleştirdi.
Siyonist rejim ihlalleri; topçu ve savaş uçaklarıyla bombardıman, insansız hava araçlarının uçuşu, makineli tüfeklerle ateş açma, topraklara girme, yolları tahrip etme, araçları ateşe verme ve ezme gibi eylemleri içeriyor.
Bu ihlaller sonucunda bugün iki kişi şehit oldu, altı kişi yaralandı. Böylece ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana Lübnan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye, yaralı sayısı ise 10'a yükseldi.
Ateşkes anlaşmasının en önemli maddeleri arasında, işgal kuvvetlerinin 60 gün içinde kademeli olarak Mavi Hat'ın güneyine çekilmesi, Lübnan ordusu ve güvenlik güçlerinin sınır boyunca, geçiş noktalarında ve güney bölgesinde konuşlanması yer alıyor.
Lübnan'ın güneyinde silah taşımasına izin verilen tek tarafın Lübnan ordusu olması kararlaştırıldı. Ayrıca, askeri altyapı ve mevzilerin sökülmesi, izinsiz silahların toplatılması ve bu taahhütlerin yerine getirilmesini denetlemek ve desteklemek için bir komisyon kurulması öngörülüyor. (İLKHA)
DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız
Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır
Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı
Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeş İran halkına 'bu Şii'dir, bu Sünni'dir' diye bakmadık ve bakmıyoruz
Batman’da 100 Öğrenci Okulda İftar Sofrasında Buluştu
Şanlıurfa’da ‘Kasten öldürme’ suçundan aranan hükümlü yakalandı
Hastalara Türkiye’de ilk pulmoner rehabilitasyon programı Bursa'da uygulanıyor
Küresel nükleer rekabet ve Türkiye
Yüzlerce zeytin ağacı işgalciler tarafından kesildi: "Güvenlik alanı" hazırlığı
Gaziantep'te fayans yüklü tır devrildi
Adıyaman'da hat, tezhip ve ebru sergisi açıldı
Gaziantep yumurta üretiminde Türkiye'de 4'üncü sırada
BİGG GARAJ programı ile girişimcilere 1,35 milyon lira destek fırsatı
Diyarbakır Ulu Cami'ye yeni aydınlatma
Şırnak'ta mıcır yüklü kamyon devrildi: Bir yaralı
Beytüşşebap'ta kar mesaisi: Kapanan köy yolları açılıyor
Molla Yalçın: İçerisinde Kadir Gecesini barındıran bu günleri değerlendirelim
Yeşilyurt'ta bayram öncesi detaylı temizlik ve çevre düzenlemesi
İran, ABD ve siyonist rejime ait bları hedef alabilir
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü koruyucu ailelerle iftarda bir araya geldi
Batman'da Ramazanın manevi iklimi "hatimle teravih"te yaşatılıyor
Kutsal emanetler sergisini ziyaret eden halk: İslam tarihini yeniden hatırlattı
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türkiye gemisi bekliyor
Gaziantep'te uyuşturucu satıcılığı yapan şahıs yakalandı
Paris’te nükleer enerji zirvesi: Türkiye dahil 30’dan fazla ülke nükleer enerjiye destek verdi
Glokoma karşı erken teşhis uyarısı
Malatya'da öğrencilere deprem ve yangın bilinci eğitimi
Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının açıklanmasının üzerinden 6 yıl geçti
Yükleniyor





