Tarih: 28.10.2024 13:02

Siyonist rejim Lübnan'da sivilleri katlediyor: 21 şehid

Facebook Twitter Linked-in

İşgalci rejim, Lübnan'da sivillere yönelik saldırılarına devam ediyor.

Katil rejime ait savaş uçaklarının, Lübnan'ın güneyinde yer alan Sur kentindeki Reml Mahallesi'nde bir binayı hedef aldığı hava saldırısında 5, El Cevad restoranının yakınındaki bir binaya düzenlediği saldırıda 3, Burc eş-Şimali beldesinde bir binayı hedef alan saldırısında da 5 kişi şehid oldu.

Nebatiye kentindeki Eski Saraya Mahallesi'nde 1, Ayn Beal beldesinde Er-Risale İzciler Derneği ile Er-Risale İlk Yardım Derneği'ne bağlı sivil savunmaya ait bir binaya düzenlenen saldırıda ise 7 kişi katledildi.

İşgalciler, Sur bölgesindeki El-Bargaliye, Eş-Bazuriye, Marake, Sur Doğa Koruma Alanı, Şahur ve Tayrdaba beldelerine de saldırı düzenleyerek maddi hasara yol açtı.

Saldırılarda aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son saldırılarla birlikte 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'da şehid olanların sayısının 2 bin 672'ye, yaralananların sayısının da 12 bin 468'e yükseldiği kaydedildi.

Saldırılar nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, en az 486 bin kişinin ise Suriye'ye geçtiği belirtildi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —