-
BIST 100
15734,19%-0,47
-
DOLAR
44,46% 0,11
-
EURO
51,00% -0,42
-
GRAM ALTIN
6509,06% 1,43
-
Ç. ALTIN
10550,10% -1,12
Siyonist rejim saldırıları sürüyor: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siyonist rejim, hava ve kara saldırılarıyla Gazze'nin farklı bölgelerini hedef almaya devam ediyor. Saldırılarda 2 Filistinli daha şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Siyonist rejim, Gazze'deki ateşkesi ihlal ederek hava saldırıları, topçu ateşi ve dronlarla bombardımanlarını sürdürüyor. Rejim güçleri ayrıca evleri hedef alan yıkımlar gerçekleştirdi.
Güney Han Yunus'ta, 41 yaşındaki Manar Said el-Medhun, rejim güçlerinin ateşi sonucu Naser Tıp Hastanesi'ne kaldırıldı ve burada hayatını kaybetti.
Doğu Gazze'de ise Mahmud Kasım, rejim araçlarının açtığı ateş sonucu şehit oldu. Kasım, saldırıda yaralananlarla birlikte Şefaa Hastanesi'ne ulaştırılmıştı.
Siyonist rejime ait uçaklar, Gazze şehir merkezinde Shawa kulesindeki bir yayın istasyonunu hedef aldı. Uçağın alt katlara düşen bombası, binada ciddi hasara yol açtı. Topçu ateşi ile desteklenen saldırıda dört kişi hafif yaralandı. Binada bazı medya ofislerinin bulunduğu ve kalan bölümlerde mültecilerin yaşamaya devam ettiği bildirildi.
Batı Gazze'de Rejim hava saldırısı sonucu bir bina hedef alınırken, çok sayıda sivil yaralandı. Han Yunus'un güneydoğusunda ise büyük bir yıkım saldırısı yapıldı. Deyr el-Belah'in güneydoğusunda tanklar yoğun şekilde ateş açtı.
Orta bölgedeki sivil savunma ekipleri, Bureyc Kampı'ndaki çöplük ve saldırı sonrası zarar gören araçları söndürdü.
11 Ekim 2025'te başlayan ateşkesin ardından yaşanan ihlallerde 481 kişi şehit oldu, 1313 kişi yaralandı. 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılar sonucu ise Gazze'de 71 bin 654 kişi şehit oldu, 171 bin 391 kişi yaralandı.
Bölge halkı, soğuk ve yağışlı kış koşulları altında çadırlarda yaşamak zorunda kalıyor. Bu koşullar nedeniyle kış boyunca 10 kişi soğuktan şehit oldu. (İLKHA)
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1247'ye yükseldi
İran Kızılayı: ABD-siyonist rejim saldırılarında 105 binden fazla sivil birim zarar gördü
Almanya’da "Rusya için casusluk" iddiasıyla bir Ukraynalı tutuklandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Almanya’ya ilk resmi ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat ve suç duyurusu
Malatya'da araçlar kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı
Muğla’da dolandırıcılık operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Rheinmetall CEO’sundan Ukraynalı İHA üreticilerine ev hanımı iması
AB, İran’a yönelik yaptırımları 2027’ye kadar uzattı
Şanlıurfa'da bakır kablo hırsızlığı: 1 gözaltı
Şanlıurfa'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı
Bursa’da baraj doluluk oranları büyükşehirler arasında ilk sıraya yerleşt
NATO unsurlarına ait zırhlı konvoyu Mardin’de görüldü
Malatya'da rezerv alan inşaatında meydana gelen kazada bir işçi yüksekten düşerek yaralandı
Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 162 kişi yakalandı
MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi
MSB: İran'dan ateşlenen 4. füze imha edildi
Batman Petrolspor’a Destek Çağrısı
Kaçakçılık operasyonlarında 87 kişi hakkında işlem başlatıldı
Trump’ın çağrısına İngiltere’nin yanıtı: Bu savaşa sürüklenmeyeceğiz
Diyarbakır'da 23 kilogram esrar ele geçirildi
Uzmanlar: Diyette yapılan yaygın hatalar kilo vermeyi zorlaştırıyor
TBMM 20 yasama uzman yardımcısı alacak
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Almanya Başbakanı Merz ile buluştu
Uluslararası Af Örgütü raporu: İnsan hakları krizinin olduğu ABD’de Dünya Kupası güvenliği tartışmalı
Antalya'da kamyon şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Kocaeli'de kasten öldürme olayının şüphelisi tutuklandı
İspanya, ABD uçaklarına hava sahasını kapattı
Çin'de bina çöktü: 7 ölü, 2 yaralı
Önen: Mescid-i Aksa Müslümanların idaresi altında olduğu dönemlerde hiç kimseye kapatılmamıştır
Yükleniyor







