Siyonist rejim son iki günde 7 Filistinli kadını esir aldı

Tarih: 23.06.2025 13:42 Güncelleme: 23.06.2025 13:42
Siyonist rejim son iki günde 7 Filistinli kadını esir aldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İşgalci siyonist rejim, son 48 saat içinde 7 Filistinli kadını daha alıkoyarak zindanlardaki kadın esir sayısını 47’ye çıkardı. Aralarında üniversite öğrencileri ve annelerin de bulunduğu kadınlar ağır hak ihlalleriyle karşı karşıya.

Filistinli Esirler Kulübü, işgalci rejimin son iki gün içinde 7 Filistinli kadını alıkoyduğunu ve bu son dalgayla birlikte işgal hapishanelerindeki kadın esir sayısının 47’ye ulaştığını duyurdu. Esir alınan kadınlar arasında üniversite öğrencileri, genç kızlar ve çocuklu annelerin bulunması dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, kadın esirlere yönelik hak ihlallerinin son dönemde sistematik biçimde arttığına vurgu yapıldı. Alıkoymaların birçoğunun gece baskınlarıyla gerçekleştiği, kadınların esir alındığı sırada darp edildiği, bazılarının ise çocuklarının gözleri önünde alıkonulduğu bildirildi.

Esirler Kulübü, siyonist rejimin kadınlara yönelik uygulamalarının uluslararası hukuku hiçe saydığını belirterek, bu tutuklamaların psikolojik, sosyal ve akademik açıdan büyük tahribatlara yol açtığını ifade etti.

İşgal zindanlarında tutulan kadınlar, yalnızca fiziksel değil, psikolojik işkenceye de maruz bırakılıyor. Sorgularda aşağılayıcı muameleye maruz kalan kadınların bir kısmının, sağlık hizmetlerinden dahi mahrum bırakıldığı bildiriliyor.

Filistinli kadınlar, tüm baskı ve yıldırma politikalarına rağmen işgal karşısındaki direnişin simgelerinden biri olmaya devam ediyor. Kadın hakları savunucuları ve Filistinli sivil toplum örgütleri, işgal rejiminin kadınlara yönelik ihlallerini belgelemeye ve dünya kamuoyuna duyurmaya çalışıyor.

Filistinli kurumlar, başta Birleşmiş Milletler Kadın Birimi olmak üzere tüm insan hakları kuruluşlarını, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan kadınlara yönelik hak ihlallerini durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı. (İLKHA)

Adana’da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü yaralandı

Katar, İran saldırısını kınadı; müzakere ve diyalog çağrısında bulundu

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi: ABD'nin bizi vurduğu füze sayısı kadar Katar'daki üssü hedef aldık

İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı

Ev yangınında maddi hasar oluştu

Şanlıurfa’da “Kökünü Kurutma” operasyonu: 13 tutuklama

İşgalcilerin bugünkü saldırısında yardım bekleyen 17 Gazzeli şehit oldu

Mardin Müftü Yardımcısı Çiftçi: İşgalci Yahudilerin bütün çabaları Mescid-i Aksa'yı tamamen ele geçirmektir

Şanlıurfa’da seyir halindeki tırda yangın paniği

Şanlıurfa’da sulama trafosunda yangın: Çiftçiler tedirgin

Göç İdaresi: İran’dan Türkiye’ye göç yaşanmıyor

Batman'da otomobilde küçük çaplı patlama yaşandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'a saldırıların daha büyük bir felakete dönüşmemesi için yoğun çaba harcıyoruz

Aylardır çökmüş halde bulunan kaldırım ve yol için vatandaşlar çözüm bekliyor

Malatya'da gider borusuna düşen yavru kedi bir saatlik çalışmayla kurtarıldı

Halk otobüsü alevlere teslim oldu

Avrupa’da ABD’deki altın rezervlerini geri alma çağrıları yükseliyor

Adana'da alt geçitler trafiğe kapatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye halkının ve hükümetinin yanındayız

Batman'da kazada vefat edenlerin isimleri belli oldu

Yeşilyurt Belediyesi parkları yeniliyor

Siirt Belediyesi’nden su kaçaklarına karşı yoğun denetim

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden dolandırıcılık uyarısı

Bursa'da 5 günlük eylem ve etkinlik yasağı

Siirt’te apartman boşluğundan 2 traktör dolusu çöp çıkarıldı

Batman Valiliği 5 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin açıklama yaptı

İran 130 işgal İHA'sını imha etti

Adana'da asayiş operasyonu: 543 kişi yakalandı

Siirt OSB kavşağında kaza: 4 yaralı

Batman'da araç uçuruma yuvarlandı: 5 ölü

Yükleniyor