• BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54

Siyonist rejim Tulkerem'de yıkım ve kuşatmasını sürdürüyor

16 Mayıs 2025, Cuma 14:12
16 Mayıs 2025, Cuma 14:12
Siyonist rejim Tulkerem
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siyonist işgalciler, Tulkerem kenti ile Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırılarını sürdürüyor. İşgalciler evleri yıkmaya, bölge halkını zorla yerinden etmeye ve baskılarını tırmandırmaya devam ediyor.

Dün Nur Şems Kampı'nda yer alan Ebu Bekir es-Sıddık Camii çevresindeki sivil yapılar işgal güçlerinin iş makineleriyle yıkıldı. İşgalciler sadece geçtiğimiz hafta içinde 20 binayı, içindeki konutlarla birlikte tamamen yerle bir etti. Ayrıca birçok ev de patlatılarak kullanılmaz hale getirildi.

Yıkımlar özellikle el-Müneşşiye, el-Meslah, el-Cami, el-İyade ve eş-Şüheda mahallelerinde yoğunlaştı. İşgalin hedefinde, Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarında toplamda 106 bina ve konutun bulunduğu bir yıkım planı yer alıyor.

Şehir girişine askeri barikat, ulaşım felç oldu

Bugün sabah saatlerinde Tulkerem'in güney girişinde, Cebara Köprüsü yakınlarında askeri kontrol noktası kuran işgal güçleri, geçen tüm araçları uzun süre bekletti, sürücü ve yolcuların kimliklerini tek tek kontrol etti. Bu durum bölgede uzun araç kuyruklarına ve büyük bir kaosa yol açtı.

Son günlerde, Tulkerem'in güney bölgesinde işgalciler sık sık Cebara Köprüsü'nü saatlerce kapatıyor, ardından geçici kontrol noktaları kurarak araçları durduruyor, sürücü ve yolculara hakaret ediyor ve geçişleri engelliyor. Söz konusu alan, doğudaki Nur Şems Kampı girişinin kapalı olması nedeniyle özellikle Kafriyat köylerinden ve Batı Şeria'nın diğer bölgelerinden gelenler için ana ulaşım hattı olarak önem taşıyor.

Evler işgalcilerin karargâhına çevrildi

İşgal ordusu, kentteki askeri varlığını sürekli artırırken, sokaklarda zırhlı araçlarla dolaşarak siren çalıyor, trafik akışını bilerek ters yönde bozuyor ve kent merkezinde sık sık geçici barikatlar kuruyor.

Özellikle Nablus Caddesi ve kuzeydeki mahallelerde birçok sivil bina zorla boşaltılarak askeri üsse dönüştürüldü. Bazı yapılar iki aydan uzun süredir işgalcilerin kontrolü altında.

Mülteci kamplarında abluka, saldırı ve yıkım bir arada

Tulkerem ve Nur Şems mülteci kampları hâlâ ağır bir kuşatma altında. İşgalciler, kamplardan zorla çıkarılan sivillerin evlerine dönmelerine izin vermiyor. Gece saatlerinde yoğun silah ve ses bombası kullanımıyla korku salınırken, evlere sistematik baskınlar düzenleniyor, altyapı bilinçli olarak tahrip ediliyor. Kamplar adeta askeri bölgeye dönüştürüldü ve yaşam tamamen durdu.

Bugüne dek süren saldırılarda 13 Filistinli şehit oldu; bunların arasında bir çocuk ve sekiz aylık hamile bir kadın da bulunuyor. Çok sayıda kişi de yaralandı veya gözaltına alındı. Altyapı, evler, dükkanlar ve araçlar ciddi şekilde zarar gördü, bazıları tamamen yakıldı ya da tahrip edildi.

Ayrıca Tulkerem ve Nur Şems kamplarında toplamda 4 bin 200'den fazla aile, yani 25 binden fazla Filistinli, zorla yerinden edildi. 400'den fazla ev tamamen, 2 bin 573 ev ise kısmen yıkıldı. Kampların girişleri ve sokakları toprak yığınlarıyla kapatıldı, böylece bu bölgeler dış dünyadan tamamen izole edilmiş hale geldi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı

Manisa'da 2 bin 580 sikke ve 235 tarihi obje ele geçirildi: 1 gözaltı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırıları sonucu şehit gazeteci sayısı 261'e yükseldi

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Çocuklarda ekran karşısında yemek masum mu?

BAE'de askeri helikopter düştü: 2 ölü

Çin-Rusya yolcu treni seferleri 6 yıl aradan sonra yeniden başladı

Vaiz Karanfil: Zekât bireysel yardımdan öte İslam hukukuna göre sistematik şekilde verilmeli

İşgalin Lübnan'a saldırısında 20 şehit 55 yaralı

Umut Kervanı İzmir'de Ramazan ayı vesilesiyle yüzlerce aileye yardımda bulundu

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan’da yakıt krizi nedeniyle tüm okullar 31 Mart’a kadar tatil edildi

Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında telefon görüşmesi

İzmir'de zincirleme kaza: 3 yaralı

Trump ve Putin telefonda görüştü

Gazze'ye saldırılarda can kaybı 72 bin 133'e yükseldi

Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri siyonizme ve küresel emperyalizme karşı net bir duruş sergilemeli

Niğde'de doğal gaz patlaması: 12 yaralı