• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Siyonist rejim Tulkerem'e saldırılarını sürdürüyor

29 Mayıs 2025, Perşembe 12:46
29 Mayıs 2025, Perşembe 12:46
Siyonist rejim Tulkerem
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist işgal rejimi, 123 gündür Tulkerem kenti ile Tulkerem Mülteci Kampı'na, 110 gündür ise Nur Şems Kampı'na yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Bölgede yoğun askeri yığınakla birlikte, sivillere yönelik tehdit, yıkım ve zorla tahliye uygulam

İşgalciler dün, Tulkerem Kampı'nda bulunan 58 bina için "acil yıkım kararı" aldı. Yaklaşık 250 konutu kapsayan bu kararla birlikte, sabah saatlerinden itibaren kamp çevresinde konuşlanan işgal askerleri, halkın evlerine girerek kişisel eşyalarını almalarına dahi engel oldu. Kimlik kontrolleri, sorgulamalar ve gelişigüzel ateş açma gibi uygulamalarla siviller yıldırılmaya çalışıldı.

Yıkım tehdidi altındaki bölgelere giriş ve çıkışlar sadece dört noktadan yapılmak üzere sınırlandırıldı. İşgalciler, bu kurallara uymayanların "hayatını tehlikeye atacağını" belirterek halkı açıkça tehdit etti. Bu uygulamalar esnasında, sabahın erken saatlerinden itibaren kampa girmeye çalışan aileler ve Filistin Kızılayı ekipleri büyük engellemelerle karşılaştı.

Nur Şems Kampı'nda ise işgalin hedefinde 48 bina daha var. Özellikle Ebu Bekir es-Sıddık Camii çevresinde yıkım faaliyetleri yoğunlaşırken, son günlerde 20'den fazla bina yerle bir edildi. Yıkımlar nedeniyle çevredeki yapılarda da ağır hasarlar oluştu. Siyonist rejim, kamplarda yollar açmak ve bölgenin demografik ve coğrafi yapısını değiştirmek için kapsamlı bir yıkım planını hayata geçiriyor.

İşgalin başladığı günden bu yana Tulkerem ve Nur Şems kamplarında toplam 106 yapının yıkımı planlanmış durumda. Kamplar, sürekli silah sesleri ve patlamalarla sarsılıyor.

Tulkerem kenti ve çevresindeki mahallelerde işgal askerlerinin yaya ve zırhlı araçlarla devriyesi aralıksız sürüyor. Özellikle Nablus Caddesi ve şehir merkezi, ani kurulan kontrol noktaları, yol kesmeler, ters yönde ilerleyen askeri araçlar ve sivillere yönelik keyfi uygulamalarla adeta kuşatma altında tutuluyor.

İşgalciler, Nablus Caddesi ve kuzey mahallelerinde bazı konutları zorla boşaltarak askeri karargâh olarak kullanmaya başladı. Bu evlerin bir kısmı iki aydan fazladır işgal güçlerinin kontrolü altında.

Devam eden saldırılarda bugüne kadar biri çocuk, ikisi kadın (biri 8 aylık hamile) olmak üzere 13 Filistinli şehit oldu. Onlarca kişi yaralandı veya esir alındı. 4 bin 200'den fazla aile yerinden edildi; bu da yaklaşık 25 binden fazla kişinin zorla göç ettirildiği anlamına geliyor. Tamamen yıkılan ev sayısı 400'ü aşarken, 2 bin 573 ev de kısmen zarar gördü. Kampların girişleri ve sokakları toprak bariyerlerle kapatıldı, bölgeler adeta hayalet şehirlere dönüştü.

Tulkerem ve Nur Şems'te yaşananlar, işgal rejiminin Filistinli sivilleri topluca cezalandırma politikasının en karanlık örneklerinden biri olmaya devam ediyor. (İLKHA)

Venezuela'da orduya binlerce yeni asker katıldı

İletişim Başkanı Duran’dan Türkiye-Macaristan zirvesine dair açıklama

Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Van Ortanca Göleti’nde su tutuldu

Bakan Yerlikaya ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da

INSURE projesi kapsamındaki ikinci çalıştay Bursa'da gerçekleştirildi

Memur-Sen: Kamuda ücret dengesi kurulmalı, gelir adaleti sağlanmalı

Malatya’da 2 gündür kayıp olan yaşlı adam ölü bulundu

Adana’da bir haftada 10 bin 864 sürücüye işlem uygulandı

42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi

Adana’da asayiş uygulaması: 430 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Venezuela'da orduya binlerce yeni asker katıldı

İletişim Başkanı Duran’dan Türkiye-Macaristan zirvesine dair açıklama

Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı