• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Siyonist rejimdeki "esir takası" anketi dikkat çekti

DÜNYA 24.02.2025 18:08:23 0
Siyonist rejimdeki

İşgal altındaki Filistin topraklarında siyonistlerle yapılan ankete göre işgalcilerin yüzde 53’ü, soykırımın durdurulması ve HAMAS’ın iktidarda kalması karşılığında esir takasını destekliyor.

Yeni bir kamuoyu araştırması, siyonistlerin yarısından fazlasının, Gazze’deki savaşın sona ermesi ve HAMAS’ın iktidarda kalması karşılığında siyonist esirlerin serbest bırakılmasını desteklediğini ortaya koydu.

Ankette katılımcılara, "Tüm siyonist esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze’deki savaşın sona ermesi ve HAMAS’ın iktidarda kalmasına yönelik bir anlaşmayı destekler misiniz?" sorusu yöneltildi.

Sonuçlara göre; yüzde 53 bu anlaşmayı desteklediğini belirtti. Yüzde 30 anlaşmaya karşı çıktı. Yüzde 17 ise kararsız olduğunu ifade etti.

Bu sonuçlar, Siyonist hükümetinin resmi politikasıyla çelişiyor. Zira, siyonist hükümeti Enerji Bakanı Eli Cohen, pazartesi günü Siyonist Kamu Yayın Kuruluşu’na yaptığı açıklamada, ülkesinin ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına geçmeden önce dört temel şartı olduğunu belirterek bunların; tüm Siyonist esirlerin serbest bırakılması, HAMAS’ın Gazze’den uzaklaştırılması, bölgedeki silahlı grupların silahsızlandırılması, işgalci rejimin Gazze üzerinde güvenlik kontrolü sağlaması.

Ankete katılanların yüzde 60’ı Gazze’de savaşın sürmesini istemiyor, ancak Batı Şeria’da operasyona destek veriyor.

Yüzde 60 Gazze'de yeniden savaşa karşı ancak aynı oran Batı Şeria saldırıları destekledi

Anket kapsamında katılımcılara, siyonistlerin tüm esirler serbest bırakılmadan önce Gazze’de savaşı yeniden başlatıp başlatmaması gerektiği de soruldu.

Yüzde 60, savaşın yeniden başlamasına karşı çıktı. Yüzde 25, savaşın devam etmesi gerektiğini savundu. Yüzde 15 ise kararsız kaldı.

Anket, Siyonistlerin Batı Şeria’da geniş çaplı bir askeri operasyon başlatılması konusundaki görüşlerini de ölçtü. Buna göre yüzde 60, operasyonun derhal başlatılmasını destekledi. Yüzde 25, operasyona karşı çıkarken yüzde 15, net bir görüş belirtmedi.

Gazze ve siyonist zindanlardaki esirler

Siyonistlerin elinde binlerce Filistinli esirin bulunduğu, bu esirlerin işkence, açlık ve tıbbi ihmal nedeniyle zor koşullar altında tutulduğu belirtiliyor. İnsan hakları raporlarına göre, bu ihmal nedeniyle birçok Filistinli esir hayatını kaybetti. Öte yandan İşgal rejimi, Gazze’de 63 siyonist esirin bulunduğunu tahmin ediyor.

Anket, özel araştırma şirketi Brain Pool tarafından gerçekleştirildi ve 500 siyonist ile rastgele seçilmiş bir örneklem üzerinden yapıldı. Anketin hata payı yüzde 4,4 olarak açıklandı. Sonuçlar, pazar günü "İsrail 24" kanalında yayınlandı. (İLKHA)

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Köylerde bayram daha huzurlu geçiyor

İşgal kurşunuyla vurulan Filistinli çocuk şehit oldu

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak

Siyonist rejim, Kurban Bayramı'nın ilk gününde İbrahim Camii'ni teslim etmeyi reddetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ