• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Siyonist şirket, WhatsApp'a sızmaktan suçlu bulundu

DÜNYA 21.12.2024 17:20:05 0
Siyonist şirket, WhatsApp

WhatsApp, siyonist şirketi NSO'ya ait Pegasus casus yazılımı dolayısıyla, şirkete karşı hukuki zafer kazandığını iddia etti.

Meta'nın mesajlaşma uygulaması, siyonist NSO Grup Teknoloji şirketinin, Mayıs 2019'da iki haftalık bir süre zarfında Pegasus yazılımı aracılığıyla 1.400 kişinin telefonlarına virüs bulaştırıp onları gözetlediği gerekçesiyle dava açtığını hatırlattı.

Davanın hakimi Phyllis Hamilton, siyonist şirketin ABD'deki eyalet ve federal bilgisayar korsanlığı yasalarının yanı sıra WhatsApp'ın kendi hizmet şartlarını da ihlal ettiğini tespit etti.

NSO, dünyanın en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp'a olan tazminat borcunun belirlenmesi için Mart 2025'te ayrı bir jüri duruşmasıyla karşı karşıya kalacak.

WhatsApp bir açıklamada şunları söyledi: "Beş yıllık davadan sonra, bugünkü karar için minnettarız. NSO artık WhatsApp'a, gazetecilere, insan hakları aktivistlerine ve sivil topluma yönelik hukuka aykırı saldırılarının hesabını vermekten kaçınamaz. Bu kararla, casus yazılım şirketlerinin hukuka aykırı eylemlerine müsamaha gösterilmeyeceği konusunda uyarılması gerekir."

Özet kararda, hakim NSO Grup'un ABD Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasası'nı ihlal ettiğini tespit etti. Apple şirkete karşı benzer bir dava açmıştı ancak Eylül ayında dava düşmüştü.

Hakim kararına göre NSO Grup, dava boyunca ayak diredi. Hamilton, NSO'ya 2024'ün başlarında casus yazılımının kaynak kodunu WhatsApp'a vermesini emretmişti. Ancak Cuma günü verdiği kararda, şirketin defalarca buna uymadığını ve WhatsApp'ın şirkete karşı yaptırım talebini kabul etmesinin başlıca nedeninin bu olduğunu söyledi.

Kararda, davanın Kaliforniya'da açılmış olmasına rağmen NSO Grup'un kaynak kodunun yalnızca işgal altındaki Filistin topraklarda bir siyonist yerleşimci tarafından görüntülenebilmesine izin verdiği, hakimin ise bunu "tamamen uygulanamaz" olarak nitelendirdiği belirtildi.

Meta'nın tespit ettiği hack kurbanları arasında üst düzey hükümet yetkilileri, gazeteciler, insan hakları aktivistleri, siyasi muhalifler ve diplomatlar da vardı. Joe Biden'ın yönetimi, NSO Grup'u 2021'de kara listeye aldı ve ABD hükümet kurumlarının ürünlerini satın almasını yasakladı. Pegasus, dünya çapında otoriter hükümetler tarafından gerçekleştirilen hacklere karışmıştı.

Sada Sosyal Merkezi, Mayıs 2024'te yaptığı açıklamasında, Gazze'deki Filistinlileri füzelerle hedef almak için kullanılan bilgileri siyonistlerin "Lavanta" yapay zeka sistemine sağlamak için WhatsApp uygulamasındaki güvenlik açıklarından yararlanma tehlikesi konusunda uyarmıştı.

Raporlar, “Lavanta” sisteminin, hedef alınan Filistinlilerin yerlerini belirlemek için WhatsApp gruplarından toplanan verilere dayandığını göstermişti. (İLKHA)

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

El Cerrahisi Uzmanı Ertem: Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu sürecek sakatlıklara yol açabiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ