-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,03
-
EURO
50,74% -0,46
-
GRAM ALTIN
6850,94% -3,67
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Siyonistler, Yemen’de kritik altyapı tesislerini hedef alıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İşgalci siyonist rejim ordusu, bir yılı aşkın süredir Yemen’in kuzeyindeki hayati tesisleri vurmayı sürdürüyor. Pazar günü başkent Sana’da Haziz elektrik santrali ve bir yakıt deposu dahil olmak üzere iki enerji tesisi hedef alındı.
Haziz tesisi daha bir hafta önce vurulmuş ve hizmet dışı bırakılmıştı. işgalci siyonist rejim, o saldırının ardından yaptığı açıklamada bir enerji altyapısını yok ettiğini duyurmuş, bunun yalnızca “başlangıç” olduğunu söylemişti.
Yemenli analistler ve siviller ise sivil altyapının hedef alınmasını, işgalci siyonist rejimin toplu cezalandırma stratejisi olarak değerlendiriyor.
Temmuz 2024’te Yemen’e ilk saldırılarını başlatan işgalci siyonist rejim, o tarihten bu yana Ensarullah liderlerini öldürdüğünü doğrulamadı.
Siyasi analistler, işgalci siyonist rejimin ülkenin kamu altyapısını hedef alarak, insani krizi derinleştirmeyi amaçladığını ve limanları, elektrik santrallerini ve çimento fabrikalarını bombalayarak sivil yaşam düzenini felç etme çalıştığını belirtiyor.
ABD’nin Yemen’deki operasyonlarının da ağır bilançosu var. Mart-mayıs döneminde ABD hava saldırılarında en az 224 sivilin katledildiği bildirildi. Bu sayı, ABD’nin Yemen’de son 23 yılda düzenlediği operasyonlarda katledilen sivillerin toplamına yakın.
İşgalci siyonist rejim saldırılarının yol açtığı kayıplar ve yıkım ciddi boyutlara ulaşırken, uzmanlara göre bu saldırılar Gazze direnişine destek veren Ensarullah Hareketi'ni hiç zayıflatmadı.
Analistlere göre Ensarullah Hareketi bu saldırıları, uzun süreli savaşa hazırlık yapmalarına imkân ve tecrübe olarak görüyor.
Uzmanlar, işgalci siyonist rejimin Yemen’deki saldırılarının yıkıcı ve acımasız olduğunu, ancak Ensarullah Hareketi'ni yıldırmaya yetmediğini belirtiyor. (İLKHA)
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir
Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan-Pakistan ateşkesine ilişkin açıklama
Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı
Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu
Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü
İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir
Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı
İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir
İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti
Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!
İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat!
Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü
Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı
Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"
İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor
Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi
HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır
BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır
Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak
Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor
Gaziantep’te bayram öncesi gıda denetimleri arttı
AFAD’da değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
B personeli gibi arayan dolandırıcılara operasyon: 8 şüpheli tutuklandı
AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı
DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon
Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli
73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı
Yükleniyor







