• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

SMA hastası bebeğin ailesi: Ezel, geceleri artık nefes alamıyor lütfen bize yardımcı olun

GÜNDEM 28.11.2024 12:37:06 0
SMA hastası bebeğin ailesi: Ezel, geceleri artık nefes alamıyor lütfen bize yardımcı olun

Battalgazi Belediyesi'nin SMA hastası Ezel bebek için başlattığı kampanyada hayırseverlere seslenen anne babası, ayaklarında ciddi kas kaybının oluştuğunu ve ayaklarının döndüğünü belirterek, "Ezel'in kampanyasının bitirilmesi için ellerimizden tutun." d

Battalgazi Belediye SMA hastalığıyla mücadele eden Ezel bebek için yardım kampanyası başlattı. Belediye binası girişinde kurulan standın önünde basın açıklaması düzenleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığıyla mücadele eden Ezel isimli bebek için başlatılan yardım kampanyasına Battalgazi Belediyesi olarak katıldıklarını açıkladı. Taşkın, kampanyaya daha fazla destek sağlanması ve Ezel'in tedavi sürecinin hızlanması amacıyla Malatyalı hemşehrilerinden duyarlılık göstermelerini istedi.

"Ezel bebek için başlatılan yardım kampanyasına Battalgazi Belediyesi olarak katıldık"

Ezel'in ailesiyle bir araya gelen Başkan Taşkın, "Ezel bebek için başlatılan yardım kampanyasına Battalgazi Belediyesi olarak katıldık. Malatyalı hemşerilerimizin Ezel bebeğin rahatsızlığına gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Bu konuda valiliğimizin de onayıyla başlatılan kampanyaya destek veren herkesin katkısı çok önemli." dedi.

"Farkındalık oluşturmak vedaha fazla bağış sağlamak amacıyla bu kampanyayı başlattık"

Başkan Taşkın, ayrıca, Malatya halkı arasında farkındalık oluşturmak ve kampanyaya daha fazla bağış sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Taşkın, "Bu kampanyanın Ezel bebek için hayati bir önem taşıdığını düşünüyoruz. Bir an önce tedaviye başlanması için herkesin el birliğiyle Ezel'in tedavisine katkı sunmasını bekliyoruz. İnşallah, Malatyalı hemşehrilerimiz ve hayırseverlerin desteğiyle Ezel bebeğimiz en kısa sürede sağlığına kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.

"Lütfen bu hastalığın ne kadar acil olduğunu ve her bir dakikanın hayat kurtardığını unutmayın"

Ezel'in annesi Derya Peker, 15 aydır süren tedavi sürecinde seslerinin duyulmadığını düşündüklerini ancak bugün büyük bir organizasyonla seslerinin nihayet duyulduğuna inandıklarını belirterek, "Bugün, Ezel'in sesi gerçekten duyuldu. Belediye Başkanımızın öncülüğünde, basın mensuplarının ve toplumun desteğiyle artık sesimizi duyurabildik. Ezel geceleri artık nefes alamıyor, bu hastalığın bir dakikası bir dakikasını tutmuyor. Lütfen bu hastalığın ne kadar acil olduğunu ve her bir dakikanın hayat kurtardığını unutmayın. Ezel'in tedavisi için gereken yardım artık çok kritik bir aşamada." dedi.

"Eğer bu ilaç hemen alınmazsa, Ezel'in durumu daha da kötüleşebilir!"

Peker, özellikle iş insanlarına ve vicdanlı insanlara seslenerek, "Ne olursunuz, Ezel'in kampanyasının bitirilmesi için ellerimizden tutun. Ezel'in tedavisi için çok az zamanı kaldı. Eğer bu ilaç hemen alınmazsa, Ezel'in durumu daha da kötüleşebilir." diyerek yardım talep etti.

"Ezelin büyüyüp okula gitmesi onunda hakkı lütfen ona yardımcı olun"

Peker, ayrıca "Ezel bu toprakların evladı. O, bu topraklarda büyüyüp okula gitmek, sağlıklı bir şekilde geleceğini kurmak hakkına sahip. Lütfen bu hakkı ona verin, bizim gücümüz yetmiyor, sizlerden yardım istiyoruz." diyerek çağrıda bulundu.

Biz bir evlat acısı yaşadık, bir daha bu acıyı yaşamak istemiyoruz

Ezel'in babası Hasan Peker de "Ezel şu anda 16 aylık ve ne yürüyebiliyor ne de oturabiliyor. Ayaklarında ciddi kas kaybı var ve ayakları dönmüş durumda. Ben bir baba olarak, evladımın elini tutmanızı istiyorum. Biz bir evlat acısı yaşadık, bir daha bu acıyı yaşamak istemiyoruz. Malatya’da şu anki tek SMA hastası olan Ezel'in tedavisinin yapılması için siz değerli Malatyalılardan ve tüm Türkiye'den destek bekliyoruz. Ezel'in ilacının zamanında yapılabilmesi için kampanyanın bitirilmesi çok önemli" diyerek yardım çağrısını yineledi. (İLKHA)

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı: 118 ölü

Nijerya'da kaçak ham petrol rafinerilerine operasyon

Aydın'da trafik kazası: 4 yaralı

Litvanya'da kaybolan ABD askerleri ölü bulundu

Malatya’da uyuşturucudan 1 tutuklama

Mali'de askeri birliğe saldırı: 30 asker öldü

Polonya ile ABD arasında 2 milyar dolarlık Patriot anlaşması

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı: 7 ile sarı kodlu uyarı

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ