• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı

GÜNDEM 10.02.2023 14:00:30 0
Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı

Söke’den 36 yardım tırı 7 vilayete ulaştı

Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney deprem sonrasında Söke’de yürütülen yardım toplama kampanyası başta olmak üzere bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, Söke’den deprem bölgesine 36 yardım tırının gönderildiğini açıkladı.

Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Söke’den 36 tır dolusu malzemenin deprem bölgesine ulaştığını söyledi. Kaymakam Güney tırların dışında Söke’den özel işletmeler, iş adamları tarafından da çeşitli yardım tırları ve iş makinelerinin gönderildiğini, Kaymakamlık aracılığı ile tam donanımlı mutfak gereçleriyle profesyonel aşçı olan gönüllülerin de bölgeye gittiklerini söyledi.

Kaymakam Güney açıklamasında, “Battaniye, içme suyu, kışlık giyecek, gıda malzemeleri başta olmak üzere malzemelerden oluşan yardım tırları şu ana kadar Kahramanmaraş’a 13, Hatay’a 10, Malatya’ya 2, Gaziantep’e 5, Kilis’e 2, Adıyaman’a 3, Osmaniye’ye 1 tır olmak üzere toplam 7 vilayete ulaştırıldı. Tırların hemen hemen tamamı yerlerine ulaştı” dedi.

“Söke biz oldu”
“Söke tam anlamıyla ‘Biz’ olmuştur” diyen Söke İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve vatandaşlarımız ‘Biz’in karşılığıdır. Biz daha ‘hadi’ demeden, bize ‘hadi’ dediler. Yardımlar ilk andan itibaren başladı. İlk günden bugüne maddi manevi destek sunan ve bu yardım seferberliği içinde olan tüm Sökeliler ile çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Bundan sonra nakdi yardıma dönmeliyiz'
Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Bundan sonra yarımlarımızı ayni yardım yerine nakdi yardım yönünde yapmalıyız. AFAD, kamu kurum ve kuruluşların ilgili hesaplarına, sivil toplum örgütlerinin hesaplarına nakdi yardımları yaparsak bundan sonraki süreçte daha faydalı olacağına inanıyorum. Bölgeye fazlasıyla ayni yardımlar ulaşmıştır. Toplanan gıda, giyecek gibi malzemelerin bir kısmını artık ilçemizde ağırlayacağımız depremzedeler için ayırdık” dedi.

“Ev desteği de önemli”
Birçok vatandaşın kullanıma hazır evlerini, yazlıklarını depremzedeler için vermek istediğini belirten Kaymakam Güney, “Bu türlü destekler çok önemli. Afetzedelere geçici süreli kullanıma açık evleri olan vatandaşlarımız bizlere ulaşabilir” dedi.

“Söke’de misafirlerimiz var”
Söke’de konuk edilecek depremzedeler ile ilgili olarak hazırlıkların yapıldığını belirten İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke’nin misafir kapasitesinin Bin 345 olduğunu söyledi. Aydın ili Adıyaman ili ile eşleştirildiğini ifade eden İlçe Kaymakamı Güney; “Buradan vatandaşlarımız bölgemize gelecek, bunun yanında kendi imkanları ile çeşitli illerden gelen depremzede vatandaşlarımız var. İlçemizde kamu misafirhaneleri olarak belirlenen alanlarda misafir kapasitemiz Bin 345. Vatandaşlarımız ilimize gelmeye başladılar. İlçemize gelenleri misafirhanelere yerleştirip, sizlerin de desteği ile ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kendi imkanlarıyla gelen vatandaşlarımızın da her türlü ihtiyacı ile ilgilenmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

“Şu ana kadar 6 Sökelinin vefatını öğrendik'
Kaymakam Güney açıklamasında, “Şu ana kadar deprem bölgesinde 6 Sökeli vatandaşımızın vefat ettiği haberi geldi. Doğanbey Mahallesi’nden 5 kişilik bir aile, Argavlı Mahallesi’nden de bir kişinin cenazelerinin ilçemize gelmesi için çalışma başlatıldı. Geldiklerinde ebediyete uğurlayacağız. Kendilerine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

BM: "Gazze İnsani Vakfı" yardımları savaş aracı olarak kullanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ