• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Sorunlarına çözüm bulamayan vatandaşlar yetkililere seslendi

GÜNDEM 26.08.2024 13:50:39 0
Sorunlarına çözüm bulamayan vatandaşlar yetkililere seslendi

Batman'da sorunlarına bir türlü çözüm bulamayan Ciğerlo TOKİ sakinleri yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Yaşadıkları sorunları ilgili yerlere defalarda iletmelerine rağmen muhatap bulamadıklarını ve sorunlarının giderek büyüdüğünü belirten Batman merkeze bağlı Yenişehir Mahallesi Ciğerlo TOKİ sakinleri, yetkililerin artık seslerini duymalarını istedi.

14 aydır teslim aldıkları 658 konutlu evlerinde başta ulaşım, elektrik ve su kesintileri, asansörlerin halen faaliyete alınmaması, okul ve sağlık kuruluşunun olmaması, herhangi bir güvenliğin bulunmaması ve TOKİ yönetiminden almaları gereken hizmeti alamadıkları gibi birçok sorunla yaşamaya çalıştıklarını belirten vatandaşlar, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

Ciğerlo TOKİ'de yaşanan sorunlar yüzünden birçok vatandaşın evini boşaltarak şehir merkezinde kiraya girmek zorunda kaldığını ve bunun da kent merkezinde kira artışlarına sebep olduğunu belirten vatandaşlar, sorunların giderilmesiyle boşalan yüzlerce evin dolacağını ve kira artışlarına karşı da çözüm olacağını ifade etti.

Yaşadıkları sorunların çözümü ve tepkilerini göstermek için bir araya gelen Ciğerlo TOKİ sakinleri, ellerinde Batman milletvekillerine, Batman Belediyesi Başkanlığına, Batman Valiliğine çağrı da bulunan prtlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

"Sesimizi duysunlar"

Abdülkadir Özülkü

Tüm kurumlardan hak ettikleri hizmeti beklediklerini belirten vatandaş Abdülkadir Özülkü, "658 konutlu Ciğerlo TOKİ sakinleri olarak belediyeden projesi biten yolumuzu tamamlamalarını istiyoruz. Çünkü burada her geçen gün yerleşim sayısı artmakta olduğu için kaza risklerini ortadan kaldırmalarını istiyoruz. İkinci büyük sorunumuz ise ulaşımdır. Buradan şehir merkezine saatte bir otobüsün kalkması vatandaşı mağdur etmektedir. Bu süreyi 30 dakikaya indirmelerini talep ediyoruz. Üçüncüsü ise burada artan sokak köpeklerinin kuduz, saldırı ve birçok risk oluşturmasından dolayı toplanmalarını istemekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Halk, yetkililerden hak ettikleri hizmeti bekliyor"

Yapılan hizmetlerin ise baştan salma ve yarım yamalak yapıldığını vurgulayan Özülkü, "Dördüncü sorunumuz ise su hatlarımız sürekli patlamaktadır ve sorunlar çok geç giderilmektedir. Sorun giderildikten sonra parke taşları ve iç yollarımız bozuk bırakılmaktadır. Bu da insanları mağdur etmektedir. Burada hiçbir sosyal alanımız yok. Sokak aydınlatmalarımız yok. Yılan ve akreplere karşı ilaçlama yapılmasını istiyoruz. Burada sorunlarımız giderek artmaktadır ve sorunlar giderilmezse yolunu bulan buradan gitmeye çalışıyor. Buraya gelmek isteyenler de sorunlar yüzünden gelememektedir." dedi.

"Yaşadığımız sorunlara çözüm bulunamadığından sorunlarımız git gide artıyor"

Ferit Ekin

14 aydır yaşadıkları sorunların giderek arttığını ve muhatap bulamadıklarını ifade eden Ferit Ekin ise şunları söyledi:

"Burada halen okul olmadığı için çocuklarımız taşımalı olarak gittiklerinden ulaşımda sıkıntı ve zorluk yaşıyorlar. Burada okul projesi var ama halen temeli atılmış değildir. Özellikle hafta sonları elektriklerimiz sürekli kesiliyor ve bununla beraber su sıkıntısı da yaşıyoruz. Yaklaşık 14 aydır buradayız ve sorunlarımızı sürekli bildirmemize rağmen TOKİ Emlak yönetimi bizi sürekli oyalıyor. Böyle olunca sorunlarımıza muhatap bulamıyoruz. Sağlık ocağımız yok. Yaşadığımız sorunlara çözüm bulunamadığından sorunlarımız git gide artıyor. Bundan dolayı millet buradan kaçıyor. Yetkililerden burada yaşayan yaklaşık 2 bin 600 insanın sesini duymasını ve sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz."

"Dayanacak gücümüz kalmadı"

Çiçek Kavak

Yaklaşık bir yıldır taşındığı Ciğerlo TOKİ'de birçok sıkıntı yaşadıklarını belirten Çiçek Kavak, "Burası dar gelirli aileler için yapıldı ve bizi kendi halimize bıraktılar. Burada su, elektrik, ulaşım, okul, güvenlik, temizlik gibi birçok sorunlarla yaşamaya çalışıyoruz. Hatta bugün bile elektriğimiz sabah 05:00'te gitti ve 11:00're kadar ne elektrik ne de suyumuz yoktu. Bulaşıklarımızı ve çamaşırlarımızı bile yıkayamıyoruz. İlgili yerlere şikâyetlerimizi ilettik ama sonuç alamadık. Burada her şeyi zorlaştırıyorlar. Bizim sorunlarımızla ilgilenen muhatap bulamadık. Dayanacak gücümüz kalmadığından artık taşınmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Siyonist rejim Gazze'deki BM yardım tır'larını hedef aldı!

70 yaşındaki kadın 'tarım ilacı' içti

Suudi Arabistan'da 73 yıl sonra bir ilk: Alkol satışları başlıyor

Kamu-Der’den Tunç’a Yılın Ödülü

Kamu-Der’den Tunç’a Yılın Ödülü

ABD'den nükleer enerji atağı: Üretim 4 katına çıkarılacak

Meteorolojiden yağış ve toz taşınımı uyarısı

Seyhan’dan Ankara’daki Müdahaleye Sert Tepki: “İsrail Uşağı Bir Ruhsuz Yapabilir”

İzmir'de orman yangını

Elazığ Umut Kervanı’ndan Kurban Bayramı öncesi yardım seferberliği

Çölde mahsur kalan yedi göçmen ölü bulundu

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması

Altın madeninde mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor

Almanya’da tren istasyonunda bıçaklı saldırı: 12 yaralı

AB ile ABD arasında tarife gerginliğ

İngiltere'de evde çıkan yangında 4 kişi öldü

Çanakkale'de orman yangını

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

Rus ordusu 3 yerleşimin kontrolünü daha ele geçirdi

Kudüs hassasiyeti Cizre İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sergisine yansıdı

Siirt Belediyesi filosuna 14 yeni otobüs ve 1 tıbbi atık aracı katıldı

Ankara’da siyonist elçilik önünde protesto yapan kadınlara polisten sert müdahale

Manisa'da trafik kazası: 5 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan Rusya'ya gidiyor

Malatya'da "Gazze'ye Umut Ol" kermesi düzenlendi

Ankara'daki barışçıl Filistin eylemine müdahaleye HÜDA PAR'dan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

Haiti'de silahlı saldırı: 50 kişi hayatını kaybetti

Sahte altınla vurgun yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı Bursa'da esnafı dinledi, vatandaşla buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ