• BIST 100

    15675,15%1
  • DOLAR

    43,36% 0,27
  • EURO

    50,96% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6905,56% 1,00
  • Ç. ALTIN

    10946,16% 0,00

Sosyal medya kullanıcılarından HÜDA PAR'ın yasa teklifine destek

31 Ekim 2024, Perşembe 23:01
31 Ekim 2024, Perşembe 23:01
Sosyal medya kullanıcılarından HÜDA PAR
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM’de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor. 

HÜDA PAR, Türkiye vatandaşı olup da Gazze'deki soykırıma ortak olan siyonistlerle ilgili Meclis Başkanlığına sunduğu kanun teklifinin TBMM’de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor.

HÜDA PAR’ın 28 Aralık 2023’te TBMM Başkanlığına sunduğu soykırım suçu ve insanlığa karşı suça iştirak eden çifte vatandaşlardan, yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifi, Genel Kurul'da görüşülmesi için sırasını bekliyor.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, partisi tarafından Meclis'e sunulan ve "soykırım suçuna katılan çifte vatandaşların yargılanması, mal varlıklarına el konulması" gibi konuları içeren kanun teklifinin bir an önce TBMM'de görüşülerek yasalaşması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 10 ay önce HÜDA PAR tarafından Meclis'e sunulan "soykırıma katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması" yasa tasarısı hala Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulmadı.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, neredeyse tüm siyasi partilerin kamuoyunun desteğini alan yasa tasarısının bir an önce TBMM'de oylamaya sunularak kanunlaşması gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR’ın kanun teklifinin bir an önce TBMM'de görüşülerek yasalaşması için sosyal medya kullanıcıları tarafından #Ülkemdesiyonististemiyorum etiketiyle hashtag açıldı. Açılan hashtag çok kısa sürede Türkiye gündemine birinci sıraya yerleşti.

Hashtag çalışmasına destek veren sosyal medya kullanıcıları, HÜDA PAR’ın kanun teklifinin bir an önce TBMM'de görüşülerek yasalaşması çağrısında bulundu.

Binlerce kişinin destek verdiği ve kısa sürede Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşen #Ülkemdesiyonististemiyorum hashtagına yazan bazı tweetler şöyle:

Serkan Ramanlı: Kısa açık ve net! #ÜlkemdeSiyonistİstemiyorum İnsanlık tarihinin en büyük soykırımında parmağı olan hiç kimseyi ülkemizde istemiyoruz.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin: "Soykırımın failleri mağdur ettiği Filistinlileri vatandaşlıktan çıkarmayı planlarken bizim henüz hukuki bir düzenleme yapamamış olmamız vahim.”

Yahya OĞRAŞ: Siyonizm yeryüzünde tedavisi olmayan bir hastalıktır.

Ahmet Kurt: Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır ve zulüm hiçbir yeri abad etmemiştir. Gazze'de mazlumlar büyük bir bombardıman altında. Bu soykırıma sessiz kalan kim varsa bizden değildir.

İrfan Tan: Katil siyonistler ile aynı havayı solumak istemiyoruz! Türkiye'den Gazze'ye giden binlerce katil siyonist yargılanmalı! Afişe edilmeli!

Hamdullah ER: Açık konuşmak gerekirse, kamuoyundan güçlü bir şekilde #ÜlkemdeSiyonistİstemiyorum çağrısı yükselmezse bu konuda hükümetin adım atacağı yok.

Bu yüzden bu tviti gören herkes, bir paylaşımla destek vermeli ve bulunduğu her ortamda bu konuyu gündem etmelidir. 

Ferdi KRBSN: Ne hayaller, hayatlar, umutlar çaldılar! Allah'ın lâneti siyonistlerin ve destekçilerinin üzerine olsun #Ülkemdesiyonististemiyorum

Enes İmir: Türkiye'den Gazze'ye giden binlerce katil siyonist yargılanmalı! Afişe edilmeli! Vatandaşlıktan çıkarılmalı! Hapis cezası verilmeli! Mal varlıklarına el konulmalı!

Bilal Ekinci: İtrail ordusunda görev almış olanlar yargılansın. #ülkemdesiyonististemiyorum Vicdanı olan herkese sesleniş. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Yeryüzü Doktorları Lübnan’daki Filistinli mültecilere destek sağladı

Tarım ürünleri ithalatında yetkili gümrüklerde yeni düzenleme

Umut Kervanı'ndan Gazze için yardım çağrısı

Brent petrol 63,92 dolardan işlem görüyor

Birleşmiş Milletler, Suriye'deki DAİŞ kamplarının yönetimini devralacak

Burdur’da yolcu otobüsü devrildi: 12 yaralı

Motorine 1,43 liralık zam yapıldı

Vali Ekrem Canalp’ten Doğunun Nabzı Gazetesi’ne Kutlama Mesajı

Trump'tan açık tehdit: Büyük bir filomuz İran'a doğru ilerliyor

Japonya’da Meclis feshedildi, ülke erken seçime gidiyor

Umut Kervanı Arama Kurtarma Ekibi çığ tatbikatına katıldı

8 ilde bahis operasyonunda 37 gözaltı

17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 118 gözaltı, 68 tutuklama

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Altın yeni bir rekora imza attı

Meteoroloji'den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı

Refah Sınır Kapısı önümüzdeki hafta açılıyor

Hakan Fidan'dan Gazze mesajı: Barış Kurulu tarihi bir fırsat

İran gerilimi tırmanıyor: ABD uçak gemileri bölgede, siyonist rejim alarmda

Batı Şeria'da direniş yükseliyor: 48 saatte 27 etkili eylem

En düşük emekli aylığı 20 bin liraya yükseltildi

Gazze'de ateşkes yine delindi: 5 şehit

Nijerya'da maden alanına saldırı: 7 ölü

AFAD başkanı Pehlivan Afet Risk Azaltma Bakanlar Toplantısı’na katıldı

Mardin'de kar yağışı etkisini sürdürüyor

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine kışlık giyim ve ev eşyası yardımı

HAMAS: Barış Kurulu, israil'i Gazze'deki ateşkes ihlallerine son vermeye zorlamalı

Şanlıurfa'da toplu taşıma Cuma günü ücretsiz olacak

Bazı illerin emniyet müdürleri değişti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeryüzü Doktorları Lübnan’daki Filistinli mültecilere destek sağladı

Tarım ürünleri ithalatında yetkili gümrüklerde yeni düzenleme

Umut Kervanı'ndan Gazze için yardım çağrısı

Brent petrol 63,92 dolardan işlem görüyor

Birleşmiş Milletler, Suriye'deki DAİŞ kamplarının yönetimini devralacak

Burdur’da yolcu otobüsü devrildi: 12 yaralı

Motorine 1,43 liralık zam yapıldı