Sosyal medya kullanıcılarından HÜDA PAR'ın yasa teklifine destek

Tarih: 31.10.2024 23:01 Güncelleme: 31.10.2024 23:01
Sosyal medya kullanıcılarından HÜDA PAR
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM’de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor. 

HÜDA PAR, Türkiye vatandaşı olup da Gazze'deki soykırıma ortak olan siyonistlerle ilgili Meclis Başkanlığına sunduğu kanun teklifinin TBMM’de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor.

HÜDA PAR’ın 28 Aralık 2023’te TBMM Başkanlığına sunduğu soykırım suçu ve insanlığa karşı suça iştirak eden çifte vatandaşlardan, yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifi, Genel Kurul'da görüşülmesi için sırasını bekliyor.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, partisi tarafından Meclis'e sunulan ve "soykırım suçuna katılan çifte vatandaşların yargılanması, mal varlıklarına el konulması" gibi konuları içeren kanun teklifinin bir an önce TBMM'de görüşülerek yasalaşması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 10 ay önce HÜDA PAR tarafından Meclis'e sunulan "soykırıma katılan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması" yasa tasarısı hala Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulmadı.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, neredeyse tüm siyasi partilerin kamuoyunun desteğini alan yasa tasarısının bir an önce TBMM'de oylamaya sunularak kanunlaşması gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR’ın kanun teklifinin bir an önce TBMM'de görüşülerek yasalaşması için sosyal medya kullanıcıları tarafından #Ülkemdesiyonististemiyorum etiketiyle hashtag açıldı. Açılan hashtag çok kısa sürede Türkiye gündemine birinci sıraya yerleşti.

Hashtag çalışmasına destek veren sosyal medya kullanıcıları, HÜDA PAR’ın kanun teklifinin bir an önce TBMM'de görüşülerek yasalaşması çağrısında bulundu.

Binlerce kişinin destek verdiği ve kısa sürede Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşen #Ülkemdesiyonististemiyorum hashtagına yazan bazı tweetler şöyle:

Serkan Ramanlı: Kısa açık ve net! #ÜlkemdeSiyonistİstemiyorum İnsanlık tarihinin en büyük soykırımında parmağı olan hiç kimseyi ülkemizde istemiyoruz.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin: "Soykırımın failleri mağdur ettiği Filistinlileri vatandaşlıktan çıkarmayı planlarken bizim henüz hukuki bir düzenleme yapamamış olmamız vahim.”

Yahya OĞRAŞ: Siyonizm yeryüzünde tedavisi olmayan bir hastalıktır.

Ahmet Kurt: Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır ve zulüm hiçbir yeri abad etmemiştir. Gazze'de mazlumlar büyük bir bombardıman altında. Bu soykırıma sessiz kalan kim varsa bizden değildir.

İrfan Tan: Katil siyonistler ile aynı havayı solumak istemiyoruz! Türkiye'den Gazze'ye giden binlerce katil siyonist yargılanmalı! Afişe edilmeli!

Hamdullah ER: Açık konuşmak gerekirse, kamuoyundan güçlü bir şekilde #ÜlkemdeSiyonistİstemiyorum çağrısı yükselmezse bu konuda hükümetin adım atacağı yok.

Bu yüzden bu tviti gören herkes, bir paylaşımla destek vermeli ve bulunduğu her ortamda bu konuyu gündem etmelidir. 

Ferdi KRBSN: Ne hayaller, hayatlar, umutlar çaldılar! Allah'ın lâneti siyonistlerin ve destekçilerinin üzerine olsun #Ülkemdesiyonististemiyorum

Enes İmir: Türkiye'den Gazze'ye giden binlerce katil siyonist yargılanmalı! Afişe edilmeli! Vatandaşlıktan çıkarılmalı! Hapis cezası verilmeli! Mal varlıklarına el konulmalı!

Bilal Ekinci: İtrail ordusunda görev almış olanlar yargılansın. #ülkemdesiyonististemiyorum Vicdanı olan herkese sesleniş. (İLKHA)

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Girit’te orman yangını

Antalya'daki orman yangınlarında 53 hektarlık alan zarar gördü

Şırnak’ta Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlenecek

Güney Kore'nin yeni başbakanı belli oldu

Batman'da kuaförler dernekleşti: Mesleki sorunlara ortak çözüm arayışı

Sultangazi Kent Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Merkez Bsı rezervleri azaldı

Bingöl Umut Kervanı’ndan 8 milyon TL’lik yardım

Endonezya'da feribot kazası: 4 ölü, 38 kayıp

Endonezya, Gazze'deki Endonezya hastanesinin müdürünü katleden işgal rejimini kınadı

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Suudi ordusu ilk THAAD füze savunma ünitesini konuşlandırdı

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme

Yeşilyurt'ta geçici elektrik abonelik başvuruları başladı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın görüşmesine ilişkin açıklama

Yükleniyor