• BIST 100

    10803,28%-0,20
  • DOLAR

    40,89% 0,16
  • EURO

    47,78% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4393,36% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7053,04% 0,00

’Sosyal ve Beşeri Bilimler’ proje destekleri tanıtıldı

25 Kasım 2022, Cuma 12:10
25 Kasım 2022, Cuma 12:10
’Sosyal ve Beşeri Bilimler’ proje destekleri tanıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

’Sosyal ve Beşeri Bilimler’ proje destekleri tanıtıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Teknoloji Transferi Ofisi (KALİTTO) ve TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) iş birliği ile düzenlenen 300 bin TL bütçeli “3005-Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri” destek programı bilgilendirme semineri, akademisyenler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirildi.
Video konferans yöntemi ile çevrimiçi gerçekleştirilen seminerde, ARDEB Uzmanı Yeliz Omuzlu Aksoy, katılımcılara 3005 programının detayları hakkında bilgi verdi.

Dörtlü sarmal iş birliği yaklaşımı güçlenmiştir
Seminerin açılışında konuşan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, “Toplumsal sistemleri ilgilendiren her alanda ve özellikle sürdürülebilir kalkınma doğrultusunda sistemik güçlüklerin çözümlenmesi için sosyal ve beşeri bilimlerin katkıları gerekmektedir. Covid-19 ile birlikte sosyal ve beşeri bilim tabanlı katkıların; üniversite, sanayi, kamu ve toplumun da dahil olduğu dörtlü sarmal iş birliği yaklaşımı güçlenmiştir. Bu bağlamda, üniversitemizin başvurularında da yıllar geçtikçe hem başvuru sayısı hem de destek alma yönünde artış olduğu gözlenmektedir. ARDEB 3005 programı üzerine gerçekleştirdiğimiz bu bilgilendirme semineriyle birlikte, sosyal ve beşeri bilimlerde başvuruların daha da artacağı kanaatindeyim” dedi.

Yıllık proje bütçesi 300 bin TL
ARDEB’in, araştırma grupları ile üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişiler arasında bir köprü görevi üstlendiğini belirten ARDEB Uzmanı Yeliz Omuzlu Aksoy, “Beşeri bilimlerin veri toplama ve analiz yoluyla durum tespiti çalışmalarının bulguları ile bulgular ışığında bilime yenilikçi katkılar yapacak yöntemler, yaklaşımlar ve yorumların geliştirilmesiyle kamu politikalarının geliştirilmesi süreçlerinde bilimsel temellerin oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca teknolojik ilerlemelerin sosyal etkilerinin ortaya konulması amacıyla yapılandırılmış çıktı ve etki odaklı sosyal ve beşeri bilim araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenerek, ülkemizde toplumsal ve kamusal fayda sağlanması amaçlanmaktadır. Proje süresi en fazla 24 ay olmakla birlikte, 3005 programında proje destek üst limiti yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 300 bin TL’dir” diye konuştu.
[gallery ids=',62972,62973,62974']

Cezayir'de otobüs kazası: 18 ölü, 9 yaralı

Kırklareli'de zincirleme kaza: 6 yaralı

Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu alarm

Gazze'de siyonist vahşet sürüyor: 24 saatte 51 şehit

BM'den siyonist rejime işgali genişletmeyi derhal durdurma çağrısı

Trump ile Lukaşenko telefonda görüştü

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: AMATEM yıllardır kapalı

7 yaşındaki çocuk termal tesiste boğularak hayatını kaybetti

Bingöl’de 8 bin 332 kök kenevir ele geçirildi

5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Danimarka'da tren kazası: 1 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'daki orman yangınları yerleşim yerine yaklaştı

Pakistan'da sel felaketi: 194 can kaybı

Gazze'de can kaybı 61 bin 827’ye yükseldi

Konya’da çıkan yangında tarihi bina kullanılamaz hale geldi

Anamur'da bir ilk: Hafızlık icazet merasimi

Kocaeli'de orman yangını

HAMAS ve Filistinli gruplardan “büyük israil” planına karşı çağrı

Suriye'de orman yangınları sürüyor

DMM şap hastalığının bazı bölgelerde hızla yayıldığı iddialarını yalanladı

Ulus Mahallesi’nde sağlıklı hayat merkezi tanıtımı ve kanser taramaları yapıldı

Akkuyu NGS'NİN inşaat kontrol bilgi sistemi etkinliğini kanıtladı

17. Mahalle Buluşması etkinliği Ulus Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Van’da medrese eğitimini tamamlayan kız öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi

İBB, 7 yıldır kesintisiz hizmet veren İstinye–Çubuklu feribot hattını kapattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cezayir'de otobüs kazası: 18 ölü, 9 yaralı

Kırklareli'de zincirleme kaza: 6 yaralı

Diyarbakır kırsalında çıkan yangın sürüyor

BM: Gazze'de sadece yardım ararken 1760 Filistinli öldürüldü

Pozantı’da tır yangını ormanlık alana sıçradı

Rusya'da Klyuchevskoy Yanardağı yeniden patladı

Trump-Putin zirvesi Alaska'da başladı