-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Soykırıma akademik boykot: Üniversiteler birer birer ilişkileri kesiyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Avrupa ve Güney Amerika’da giderek daha fazla üniversite ve akademik kurum, işgalci siyonist rejimin Gazze’de yürüttüğü soykırıma ortak oldukları gerekçesiyle işgalci siyonist rejime ait kurumlarla ilişkilerini kesiyor.
Geçtiğimiz yıl Brezilya Federal Ceará Üniversitesi (UFC), bir işgalci siyonist rejim üniversitesiyle düzenlenmesi planlanan inovasyon zirvesini iptal etti. Aynı dönemde Norveç, Belçika ve İspanya’daki birçok üniversite de işgalci siyonist rejime ait kurumlarla olan akademik iş birliklerini sona erdirdi.
Bu yıl ise İrlanda’daki Trinity College ve Hollanda’daki Amsterdam Üniversitesi benzer adımlar attı. Mart ayında Amsterdam Üniversitesi, Kudüs İbrani Üniversitesi ile öğrenci değişim programını askıya aldığını duyurdu. Ayrıca Avrupa Sosyal Antropologlar Derneği de işgalci siyonist rejime ait akademik kurumlarla çalışmayacağını açıkladı.
Buna karşılık İngiltere, Fransa ve Almanya’daki birçok üniversite, akademisyenler ve öğrencilerden gelen artan baskıya rağmen boykotu uygulamayı reddetti. İngiltere Üniversiteler Birliği (UUK), akademik boykotun “akademik özgürlüğe aykırı” olacağını savunarak karşı çıktı. Kraliyet Bilimler Akademisi de benzer şekilde boykotun işgalci siyonist rejimin sözde politikalarından sorumlu olmayan akademisyenleri de cezalandıracağını öne sürdü.
Ancak siyonist tarihçi Ilan Pappé, siyonist akademisyenlerin büyük bölümünün hükümetin Gazze’de yürüttüğü saldırılara fiilen ortak olduğunu belirtti. Pappé, çoğu akademisyenin ordu hizmetini reddetmediğini, ayrıca gizli servis, polis ve Filistinlileri her gün baskı altında tutan devlet kurumlarına doğrudan destek sağlayan dersler ve diplomalar sunduğunu ifade etti.
Akademik boykot dalgası, işgalci siyonist rejimin Gazze’deki soykırımına karşı uluslararası tepkilerin üniversite dünyasında da güçlenerek yayıldığını ortaya koyuyor. (İLKHA)
Erzurum'da kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu: 2 ölü, 5 yaralı
Fatih’te 2 bina çöktü: Enkaz altından kurtarılan bir kişi hayatını kaybetti
İkinci ara tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ders başı yapacak
Sivas'ta zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı
Rusya-Ukrayna savaşında son durum
İran: ABD-israilin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 210 çocuk şehit oldu, 1510 çocuk yaralandı
Batman’ın Buluşma Noktası Petrolcity AVM Rekor Kırdı
Yunanistan'da çiftçilerden protesto
HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı
İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı
Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Slovenya'da genel seçim heyecanı
Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü
Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı
HÜDA PAR'dan Elâzığ'da bayramlaşma programı
Diyarbakır sağanağa teslim: Altyapı yine sınıfta kaldı
Kabine yoğun gündemle toplanacak
Fransa'da halk yerel seçimler için sandık başında
Diyarbakır Valiliği, barajdan su tahliyesi nedeniyle uyardı
Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Diyarbakır’da sağanak: Yollar çöktü, köprüler hasar gördü, vatandaşlar mahsur kaldı
Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirilen şahıs gözaltına alındı
Diyarbakır'da kanalizasyon taşkını: Sokak göle döndü
5,6 milyon dosya mahkemesiz çözüldü
Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı
Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor
Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti
İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı
2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü
Yükleniyor







