• BIST 100

    11238,36%0,44
  • DOLAR

    42,58% 0,05
  • EURO

    49,53% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5757,84% 0,38
  • Ç. ALTIN

    9278,67% -0,18

Soykırımın 702. gününde Gazze'de şehit ve yaralılar

07 Eylül 2025, Pazar 10:48
07 Eylül 2025, Pazar 10:48
Soykırımın 702. gününde Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşını 702. gününde, hava ve topçu bombardımanlarıyla, açlıktan ölmek üzere olan ve yerinden edilmiş insanları katledere sürdürüyor.

İşgalcilerin Gazze'de 702 gündür uyguladığı soykırım, Amerikan siyasi ve askeri desteği, uluslararası toplumun sessizliği ve uluslararası toplumun eşi benzeri görülmemiş başarısızlığıyla daha da belirginleşiyor.

Günlerdir aralıksız topçu ateşi altında olan Gazze şehrinin çeşitli bölgelerine bugün şafak vakti yeniden düzenlenen roket saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil şehit oldu ve yaralandı.

Gazze'deki sağlık kaynaklarına göre savaş uçaklarının Gazze şehrinin batısındaki El-Rimal Mahallesi'nde yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir çadırı bombalaması sonucu iki çocuğun şehit oldu, çok sayıda çocuk da yaralandı.

Aynı kaynaklar, işgal kuvvetlerinin Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'ndeki El-Gazali binasındaki bir apartman dairesini bombalaması sonucu dört kişinin şehit olduğunu, çok sayıda vatandaşın da yaralandığını belirtti.

Siyonist savaş uçaklarının Gazze'deki El-Yermuk Stadyumu yakınlarında yerinden edilmiş kişilerin barındığı El-Farabi Okulu'nu hedef alması sonucu 8 sivilin şehit olduğu, çok sayıda sivilin de yaralandığı belirtildi.

Siyonist savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampının kuzeydoğusuna hava saldırısı düzenledi.

İşgale ait insansız hava araçları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el-Belah kentindeki Ebu Salim Camisi'nin minaresini üçüncü kez bombaladı.

İşgal uçakları bu sabah Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye kavşağı yakınlarına hava saldırısı düzenledi.

İşgal güçleri, Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Havuzu yakınlarında tuzaklı bir robotu infilak ettirdi.

Soykırım durdurulamıyor

Siyonist işgalciler, Amerikan'ın sarsılmaz desteğiyle Gazze Şeridi'nde soykırımcı bir savaş yürütüyor. Sağlık Bakanlığı'na göre, bu durum şimdiye kadar 64 bin 300 şehit, 162 bin 5 yaralı, 10 binden fazla kayıp ve yüzlerce kişinin ölümüne yol açan bir kıtlığa neden oldu. Bu arada, iki milyondan fazla Filistinli, yaygın yıkımın ortasında zorla yerinden edilme koşullarında yaşıyor.

Siyonist işgalciler, çocukları savunmasız hedeflere dönüştürerek 20 binden fazla çocuğu ve 8 bin 990'ı anne olmak üzere 12 bin 500 kadını katletti. Savaş sırasında doğan ve daha sonra hayatını kaybeden 450 bebek de dahil olmak üzere 1.000'den fazla bebek şehit edildi ve bu durum, işgalin en çok savunmasız grupları hedef aldığını gözler önüne serdi.

İşgalcilerin 18 Mart 2025'te ateşkes anlaşmasından cayması sonucu hedef alınan saldırılarda şehit düşenlerin sayısı 11 bin 768, yaralı sayısı ise 49 bin 964 oldu.

İşgalin 27 Mayıs'ta sınırlı dağıtım noktalarını ölüm tuzaklarına dönüştürmesinden bu yana ölü sayısı 2 bin 362'ye, 17 bin 434'ten fazla yaralı ve 45 kayıp ise 17.434'ten fazla kişiye ulaştı. Siyonist-Amerikan bağlantılı ve Birleşmiş Milletler tarafından reddedilen sözde "Gazze İnsani Yardım Vakfı", "insani yardım" kisvesi altında halkın acziyetini kullanarak cinayete zemin hazırlıyor.

Açlık ve yetersiz beslenmeden ölenlerin sayısı 135'i çocuk olmak üzere 382'ye yükseldi.

1.670 sağlık personeli, 139 sivil savunma personeli, 248 gazeteci, 173 belediye çalışanı, 780 yardım polisi ve 860 spor personeli şehit oldu.

İşgalciler 14 binden fazla aileyi hedef alarak 15 binden fazla katliam gerçekleştirdi, bu katliamlarda yaklaşık 2 bin 700 ailenin nüfusu kayıtlardan tamamen silindi.

Hükümet Medya Ofisi ve BM kurumlarının verilerine göre, işgal kuvvetlerinin işgal, yangın ve yerinden etme yoluyla Gazze Şeridi'nin yüzde 77'sini kontrol ettiği bir dönemde, soykırım savaşı sonucunda Gazze Şeridi'ndeki binaların yüzde 88'inden fazlası yıkıldı ve toplam zarar 62 milyar doları aştı.

İşgal; 163 okul, üniversite ve eğitim kurumunu tamamen 369'unu kısmen; 833) amiyi tamamen ve 167 camiyi de kısmen yıktı ve 19 mezarlığı tahrip etti. (İLKHA)

İran ve Suudi, Pekin'in arabuluculuğuyla ilişkileri yeniden kurmaya çalışıyor

Batı Şeria'da toplu alıkoyma dalgası: İşgalciler en az 100 Filistinliyi esir aldı

Malatya'da aort yırtığı kapalı yöntemle onarıldı

Bursa’da dumansız hava sahası kapsamında esnafa eğitim ve denetim

Minibüs tıra çarptı: 3 ölü

Bakan Tunç, TBMM Genel Kurulunda Adalet Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Venezuela: ABD yönetimi bize karşı "psikolojik savaş" yürütüyor

Gazetecilerden Batman Barosu'na çifte standart tepkisi!

Bakan Fidan, TBMM Genel Kurulunda Dışişleri Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gazze'de sağanak etkili oldu: Binlerce ailenin sığınağı sular altında

Yağışlı havalar trafikte riskleri artırıyor!

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde kadavradan organ nakli başarıyla gerçekleştirildi

Prof. Dr. Özdarendeli: Yerli KKKA aşısının en geç 4-5 yıl içinde piyasaya çıkmasını öngörüyoruz

Siyonist hapishanelerde bir Filistinli esir daha şehit oldu

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: Çok sayıda cihaz ve kaçak emtia ele geçirildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonları: 31 gözaltı

Nablus'a baskın: Siyonist işgalciler 17 Filistinliyi esir aldı

Obezite tedavisinde kullanılan iğneler hakkında bilinmesi gerekenler

Yağışlar esnafın yüzünü güldürdü: Şemsiye satışlarında artış

Kamboçya ile yaşanan çatışmalarda 400 binden fazla Taylandlı yerinden oldu

İnşaat maliyet endeksi ekim ayında arttı

Irak Kürdistan Bölgesi’nde sel felaketi: 2 ölü, 1 yaralı

Kuyumcular 2026 için altında yükseliş bekliyor

ABD’de okulda bıçaklı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Dünya İnsan Hakları Günü'nde Filistin çağrısı: Siyonist soykırımı durdurun

Brent petrol 61,95 dolardan işlem görüyor

UNICEF, Sudan'da yerinden edilmiş 5 milyon çocuk için acil eylem çağrısında bulundu

Merkez Bsı yarın yılın son faiz kararını açıklayacak

Ekimde sanayi üretim endeksi yıllık arttı, aylık geriledi

Diyarbakır'ın Kasım ayı trafik kazası bilançosu: 6 ölü 509 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran ve Suudi, Pekin'in arabuluculuğuyla ilişkileri yeniden kurmaya çalışıyor

Batı Şeria'da toplu alıkoyma dalgası: İşgalciler en az 100 Filistinliyi esir aldı

Malatya'da aort yırtığı kapalı yöntemle onarıldı

Bursa’da dumansız hava sahası kapsamında esnafa eğitim ve denetim

Minibüs tıra çarptı: 3 ölü

Bakan Tunç, TBMM Genel Kurulunda Adalet Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Venezuela: ABD yönetimi bize karşı "psikolojik savaş" yürütüyor