• BIST 100

    18087,87%-0,13
  • DOLAR

    46,75% 0,16
  • EURO

    53,51% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6276,76% 1,33
  • Ç. ALTIN

    10055,28% 1,19

Spotçuların umudu yazlıkçılar ve düğün sezonu

04 Temmuz 2026, Cumartesi 13:00
04 Temmuz 2026, Cumartesi 13:00
Spotçuların umudu yazlıkçılar ve düğün sezonu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte spot ve ikinci el eşya sektöründe beklentiler sürerken, esnaf internet üzerinden yapılan satışların işleri olumsuz etkilediğini belirtti.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte spot ve ikinci el eşya sektöründe yaz hareketliliği beklentisi sürerken, spotçu esnafı Yasin Yıldırım bu yıl işlerin önceki sezonlara göre daha durgun geçtiğini söyledi.

“Yaz sezonumuz biraz daha zayıf geçiyor”

İnternet üzerinden yapılan satışların sektörü etkilediğini belirten Yıldırım, “Yaz sezonu bu sene biraz daha zayıf geçiyor çünkü internetten satış olayı çıktı. İnternetten satış çıktığı için bizi biraz etkiliyor ama genel olarak klima, buzdolabı, sebil gibi ürünlerde biraz artış var. Fakat bu sene yazlıkçılar henüz gelmedi, onları bekliyoruz. Daha gelen olmadı.” dedi.

Yıldırım, sıcak havalarla birlikte serinletici ürünlere talebin arttığını belirterek, “Dediğim gibi daha çok buzdolabı, sebil, serinletici ve vantilatör gibi ürünlere yoğunluk veriliyor. Havaların sıcak olmasından dolayı bu tarz şeyler daha çok satılıyor. Düğüncüler de tam tersi mobilyada koltuk, dolap gibi ürünlere yöneliyor.” ifadelerini kullandı.

“İkinci el ile sıfır arasında çok fark kalmadı”

İkinci el ürün piyasasında yaşanan değişime değinen Yıldırım, “Aslında internetten ikinci el alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte ikinci el fiyatlar yükseldi. Artık insanlar ürünlerini kendileri satıyor, spotçulara vermiyorlar. Onun için biz de daha çok sıfıra döndük. Çünkü ikinci el ile sıfırın arasında çok bir fiyat farkı kalmadığı için biz de sıfır ürünlere yönelmek zorunda kalıyoruz.” diye konuştu.

İşlerin bekledikleri seviyede olmadığını ifade eden Yıldırım, “İşler çok hızlı değil. Her geçen sene bir önceki senemizi aratıyor. Bu sene de geçen seneyi aratıyor. İşlerimiz çok zayıf, bekliyoruz. İnşallah açılmasını umut ediyoruz.” dedi.

“Güvenilir esnaftan alışveriş yapılmalı”

Vatandaşlara 2'nci el beyaz eşya alırken dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunan Yıldırım, “Mobilyada zaten direkt görünen bir şey olduğu için çok bir sorun olmaz ama beyaz eşyada anlamaları gerekiyor. Buzdolabına gaz basılmış mı, sebile gaz basılmış mı? Bunların hepsi 1-2 aylık süreçte belli olan şeylerdir. Buzdolabına gaz basılmışsa bir ay sonra sorun çıkarıp çalışmamazlık yapar. Bunu da zaten son kullanıcı anlayamaz. Anlayabilmesi için motordan anlaması gerekiyor. Onun için çok da bir şeye bakmalarına gerek yok. Bu tamamen şans. Güvenilir esnaftan alışveriş yapmaları gerekiyor. Güvenilir olması lazım. İnternetten alıyorsa da her türlü riski göze alması gerekiyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Fidan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüştü

Bingöl'de su tankeri uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırılarında can kaybı 73 bin 90'a yükseldi

Evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi kapsamında ödemeler devam ediyor

Tokat’ta kene ısırması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

Dmitriy Medvedev: Katillerin şerefi lekelendi

Akıncılar Hareketi: Türkiye NATO'da yer almamalı

Rusya’dan Batı dünyasına net mesaj

Al Arabiya: İran-ABD görüşmeleri için yeni tur 11 Temmuz'da Pakistan'da yapılabilir

Ankara Milletvekili Adnan Beker CHP’den istifa etti

Madagaskar Cumhurbaşkanı Randrianirina'ya yönelik suikast engellendi

Yunanistan orman yangınlarıyla mücadele ediyor

"Dumansız Kampüs, Sağlıklı Gelecek" projesi tanıtıldı

Samsun'da denize girmek yasaklandı

BM'den Nijerya için açlık uyarısı: 17 milyondan fazla kişi risk altında

Batman'da pamuk zararlılarına karşı feromon tuzaklı mücadele başlatıldı

Hazreti Nuh'u anma programı Cizre Hazreti Nuh Camii'nde başladı

Portekiz'de orman yangınları kontrolden çıkıyor: AB'den acil destek talebi

İşgal rejimi Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: İlçelerde birinci önceliğimiz grup yollarını sağlıklı hale getirmek

Müttefikler bölündü: NATO'nun rekor bütçeli yakıt projesi çıkmaza girdi

Sudan ordusu Kurmuk'u geri almak için operasyon başlattı

İstanbul'da sağanak etkili oldu

Pasifik adaları Süper Tayfun Bavi nedeniyle alarma geçti

Üniversitelerde "Dumansız Kampüs Sağlıklı Gelecek" uygulaması başlatıldı

Söğütlü Camii için "kot" uyarısı: Camimiz çukurda kalıyor!

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası heyecanı başladı

Maysak Tayfunu Çin'in Hainan eyaletini vurdu

Fransa'daki orman yangınında 115 hektar alan küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Fidan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüştü

Bingöl'de su tankeri uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze saldırılarında can kaybı 73 bin 90'a yükseldi

Evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi kapsamında ödemeler devam ediyor

Tokat’ta kene ısırması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

Dmitriy Medvedev: Katillerin şerefi lekelendi

Akıncılar Hareketi: Türkiye NATO'da yer almamalı

Yeni Slow Radyo