• BIST 100

    9314,51%-0,87
  • DOLAR

    38,17% 0,54
  • EURO

    43,55% 0,41
  • GRAM ALTIN

    4083,54% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6612,78% 0,65

ŞSM’de Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşu programı

GÜNDEM 23.12.2023 13:45:04 0
ŞSM’de Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşu programı

ŞSM’de Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşu programı

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, “Asım Mıhçıoğlu ile Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Sohbetleri” isimli programın konusunu, “Antep Harbinin Bilinmeyenleri ve Konuşulmayanları” oldu.
Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesinin, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) organize ettiği “Asım Mıhçıoğlu ile Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Sohbetleri” programının konusunu, “Antep Harbinin Bilinmeyenleri ve Konuşulmayanları” başlığı oluşturdu. Programın konuşmacısı olan Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu, Gaziantep tarihiyle ilgili tarihi belge, görüntü ve fotoğraflar eşliğinde yaptığı konuşma, büyük dikkatle takip edildi. Araştırmacı-Yazar Mıhçıoğlu, program esnasında katılımcıların sorularını da cevapladı.

'Biz hala unutmadık, unutturmamaya çalışıyoruz'
Programa ilişkin açıklamada bulunan Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu, “Bugün, Gaziantep Harbi’nin bitişinin 102. yıl dönümü. Biz hâlâ unutmadık, bizden sonraki kuşağa da unutturmamaya çalışıyoruz. Bu manada çeşitli etkinlikler yapıp, detaylı olarak Antep Harbi’ni anlatıyoruz. Antep Harbi’nin nedenlerini de anlatıyoruz. Yani neden böyle oldu, ne oldu da düşman geldi? Bir günde karar vermediler. Biz nerelerde eksik yaptık, nerelere de hata yaptık? Bunu gençlerimize, ileride kendilerinin kullanacağı şekilde anlatmaya çalışıyoruz. 102 yıl geçmesine rağmen bakın biz hâlâ o acıyı unutmuş değiliz. Bizim bir ecdadımızda bütün ailelerin babalarında, dedelerinde, amcalarında muhakkak şehitlerimiz, gazilerimiz var. Biz onların hikâyeleri, onların hatıralarıyla büyüdük. O hatıralar, hikâyeleri burada anlatıyoruz, anlatmamız lazım. Türkiye’de zannetmiyorum ki başka bir şehir, düşman işgalinden kurtuluşunu bu kadar detaylı ve önemli bir şekilde anlatıyor. Birçok şehirde kurtuluş günleri var ama biz Antepliler, daha coşkulu anlatıyoruz, coşkulu kutluyoruz gibi geliyor bana' diye konuştu.

Şanlıurfa’da gençler Gazze için Rabia Meydanı’nda buluştu

İstanbul’da sahte plaka operasyonunda 5 milyon TL değerinde 215 plaka ele geçirildi

ÖSYM hafta sonu 4 sınav yapacak

Şanlıurfa’da iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

Diyarbakır'da 82 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

UNRWA: israil, Gazze'ye yönelik ablukanın en şiddetlisini uyguluyor

TAKE projesi Bursa'da hayata geçirildi

İTTİHAD alimleri esnafı mevlid etkinliğine davet etti

Bingöl’de uyuşturucu operasyonunda 454 gram esrar ele geçirildi

İran-ABD İkinci tur görüşmeleri Roma'da olacak

Bingöl'de hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Van’da silahlı kavga: Bir ölü, 3 yaralı

Gaziantepli fıstık üreticileri: Zirai dondan fazla etkilenmedik

Cuma namazı sonrası kan bağışı

Van'da bir evden 10 ton çöp çıkarıldı

Pakistan'da çatışma: Bir asker hayatını kaybetti

Eğitimci Özçelik: Sınavda başarılı olabilmek için disiplin içerisinde hedefe odaklanılmalı

Vali Kızılkaya’dan çağrı: Siirt bizim evimiz, hep birlikte temiz tutalım

İran’dan ABD’ye müzakere tepkisi: Çelişkili mesajlar alıyoruz

Ortaokul öğrencilerinden Gazze için anlamlı kermes

HAMAS, Yemen’e yönelik ABD saldırısını kınadı ve Filistin’e verilen desteği takdir etti

İslami Cihad: Yemen'e yönelik saldırılar savaş suçudur

Cuma hutbesi: Erdemli bir toplumun inşası

Anamurlu hacı adayları kutsal yolculuğa hazır

Cuma hutbesi: Ümmet olmak, birlik olmaktır

Yahudi çetelerden yol bahanesiyle arazi gaspı

Trump'ın üniversiteleri hedef alması mitingle protesto edildi

Filistinli foto muhabiri Fatima Hassona şehit edildi

Gaziantep'te 10 ton sahte bebek maması ele geçirildi

Bakan Şimşek: Ticaret savaşlarına rağmen Türkiye dayanıklı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ