• BIST 100

    10842,58%-1,25
  • DOLAR

    42,44% 0,18
  • EURO

    48,91% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5548,40% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9213,41% -0,25

Starlink’in Yemen’de ne işi var?

19 Eylül 2024, Perşembe 13:21
19 Eylül 2024, Perşembe 13:21
Starlink’in Yemen’de ne işi var?
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD'li Starlink şirketi, küresel siyonist çevrelerle güçlü bağlantıları olan ve Donald Trump'ın yakın arkadaşı Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket tarafından Ortadoğu'da ilk olacak ülke olan Yemen'e uydu interneti sağlayacağını açıkladı.

Dünya çapında sadece 40 ülkede faaliyet gösteren Amerikan şirketinin kısa bir süre önce Orta Doğu'daki tek ülke olarak Yemen'e girdiğini duyurması ve bölgedeki her yeni teknolojiyi edinmeye hevesli birçok zengin ülkeyi geride bırakması, "neden Yemen ve özellikle de bu zamanda" sorularını gündeme getirdi.

Reuters: “SpaceX” doğrudan CIA ile bağlantılı

Konuyla ilgili beş kaynağın 17 Mart 2024 tarihinde Reuters'e verdiği bilgiye göre SpaceX, ABD istihbarat teşkilatı CIA ile yaptığı gizli bir sözleşme kapsamında yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ inşa ediyor ve bu da milyarder Musk'ın sahibi olduğu şirket ile teşkilat arasındaki yakın bağları teyit ediyor.

Kaynaklar, SpaceX'in Starchild biriminin, casus uyduları yöneten bir istihbarat kurumu olan Ulusal Keşif Ofisi ile 2021 yılında imzalanan 1,8 milyar dolarlık bir sözleşme kapsamında uydu ağını inşa etmekten sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Planlar SpaceX'in ABD istihbarat ve askeri projelerine katılımının boyutlarını ortaya koyuyor ve Pentagon'un kara kuvvetlerini desteklemeyi amaçlayan alçak Dünya yörüngeli uydu sistemlerine yaptığı önemli yatırımı gösteriyor.

Kaynaklar, başarılı olması halinde programın ABD hükümeti ve ordusunun dünyanın hemen her yerindeki potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit etme kabiliyetini önemli ölçüde arttıracağını belirtiyor.

Reuters'in haberine göre SpaceX'le yapılan anlaşmanın, Dünya'yı görüntüleyebilen ve alçak yörüngede grup halinde çalışabilen yüzlerce uyduyu içeren yeni ve güçlü bir casusluk sistemi kurmayı amaçladığı ve Musk'ın şirketiyle iş birliği yapan istihbarat kurumunun Ulusal Keşif Ofisi olduğu ilk kez ortaya çıktı.

Kaynaklar, uyduların yerdeki hedefleri izleyebileceğini ve bu verileri ABD istihbarat ve askeri yetkilileriyle paylaşabileceğini açıkladı.

El Mesire TV'ye göre konunun özellikle Ensarullah kontrolündeki Yemen topraklarıyla bağlantısına bakıldığında ise güvenlik ve askeri cephenin bütünlük arz etmesi ve düşmanların bu cepheye nüfuz edemediği ve ülkede Lübnan'daki gibi çağrı cihazları ve telsiz cihazlarının bulunmadığı görülecektir. Ayrıca Yemen, özellikle de tüm savunma sistemlerini aşarak işgal altındaki Yafa'ya (Tel Aviv) ulaşan son hipersonik füzeden sonra düşmanlar için en önemli bir cephe haline geldi.

Gözlemcilere göre Yemen cephesi Amerikalılar için en büyük endişe kaynağı haline geldi ve bu yüzden Starlink sistemini hazırlamak ve Yemen'de hizmete sokmak için acele ettiler çünkü casus ağlarının çöküşünden sonra sahada kör oldular.

Elon Musk, Netanyahu'nun yakın dostu olarak kabul ediliyor. Nitekim Netanyahu, ABD Kongresi üyeleriyle yaptığı toplantıya katılmış ve Elon'un üretim hatlarını ziyaret etmişti.

Ensarullah'ın ilk resmi tepkisi

Starlink'in Yemen'de sözde hizmete açılmasına yönelik ilk resmi tepki de Ensarullah'ın İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığından geldi.

Bakanlık, yabancı bir şirketin Yemen Cumhuriyeti'nin herhangi bir bölgesinde internet hizmeti sunmasının Yemen'in ulusal güvenliğine doğrudan bir tehdit oluşturduğunu ve vatandaşların verilerinin mahremiyetini koruma kabiliyetini baltaladığını vurguladı.

Ensarullah, ABD-Suudi-BAE'nin kontrolü altındaki Yemen topraklarında yetkililerin Starlink'in bu bölgelerde uydu internet hizmetleri sağlamasına izin vermesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, halkı bu şirketle ve hizmetleriyle iş yapmamaları konusunda uyararak, paralı askerleri ve onları destekleyenleri bu kararın sonuçlarından tamamen sorumlu tuttu.

Bakanlık, ülkenin egemenliğini ve güvenliğini korumak ve bağımsızlığını ve istikrarını baltalamaya yönelik her türlü girişimi önlemek için gerekli tüm tedbirleri alacağını vurguladı. Tüm vatandaşları bu tehdit karşısında birlik olmaya ve ülkenin egemenliğini ve güvenliğini zayıflatmaya yönelik her türlü girişimi reddetmeye çağırdı.

Sonuç olarak, Yemen 9 yılı aşkın bir süredir, Yemen'i işgal ederek hedeflerine ulaşamayan Amerika ve Suudi Arabistan'ın başını çektiği bir askeri saldırı ve ekonomik ablukaya maruz kalıyor.

Yemen'in bir yıl önceki siyonist saldırının ardından Gazze'yi desteklemek için savaşa girmesiyle, ABD-İngiltere-israil ittifakı da Yemen'i askeri güçle yenmeyi başaramamış, bu da onları yumuşak güç alternatifleri aramaya itti.

Görünen o ki ufukta Yemen'in iyi hazırlanması, Lübnan ve Ukrayna'da yaşananlardan kaçınması gereken bir siber savaş beliriyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: starlink’in yemen’de ne işi var?

Sağlık Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçe Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Antalya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Peru’da eski Başbakan Chavez hakkında yeniden gözaltı kararı

İzmir'de 13 düzensiz göçmen yakalandı

Siyonist çeteler Filistinlilerin evlerini ateşe verdi

Kahramanmaraş’ta silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Malatya'da alacak-verecek tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı

İspanya'da kömür madeninde göçük: 3 işçi toprak altında kaldı

Sivas’taki maden göçüğünde arama kurtarma çalışmaları 5’inci günde devam ediyor

Bingöl Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı"  etkinliği düzenlendi

İşgal ordusu Gazze'nin doğusundaki bölgelerdeki binaların yıkımına yoğunlaştırdı

Nusaybin Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Diyarbakır'da okul yolunda ağır yaralanan öğrenci için veliler yolu kapattı

Lübnan: israilin ihlalleri sürüyor, uluslararası baskı şart

Eskişehir’de organize suç örgütüne operasyon: 31 gözaltı

AB’den “Askeri Schengen” dönemi

Pakistan'da fabrikada patlama: Ölü sayısı 18'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gitti

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 25 kişi hastanelere başvurdu

Şanlıurfa’da 8 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye geliyor

Yapıcıoğlu: Şiddet ve terör tamamen gündemden çıkmadıkça çözüm tam anlamıyla gerçekleşmiş olmayacak

Cizre Kitap Fuarı kapılarını açtı

Zelenskiy Ukraynalılara seslendi: Tarihimizin en zor anlarından biri yaşanıyor!

Avrupalı liderler ABD'nin Ukrayna planı için acil toplanma kararı aldı

Tinerle sobayı tutuşturmaya çalışırken alevlerin içerisinde kalan 2 kişi yaralandı

Fransa'yı karıştıran Rusya açıklaması

Zelenski, ABD'nin önerdiği planı Macron, Starmer ve Merz ile görüştü

Kollarınızda veya bacaklarınızda şişlik varsa nedeni lenfödem olabilir!

Afyonkarahisar'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sağlık Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçe Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Antalya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Peru’da eski Başbakan Chavez hakkında yeniden gözaltı kararı

İzmir'de 13 düzensiz göçmen yakalandı

Siyonist çeteler Filistinlilerin evlerini ateşe verdi

Kahramanmaraş’ta silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Malatya'da alacak-verecek tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı