• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

Stefan Kuntz: 'Önümüzde tek hedef var; Avrupa Şampiyonası elemelerinde en iyi sonuçları almak'

15 Kasım 2022, Salı 21:00
15 Kasım 2022, Salı 21:00
Stefan Kuntz:
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Stefan Kuntz: 'Önümüzde tek hedef var; Avrupa Şampiyonası elemelerinde en iyi sonuçları almak'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Diyarbakır Stadyumu’nda yarın özel maçta karşılaşacakları İskoçya maçı öncesi basın toplantısında yaptığı açıklamada, tek hedeflerinin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde en iyi sonucu almak olduğunu söyledi.
Bugün saat 17.00’de Diyarbakır’a inen A Milli Futbol Takımı ve Teknik Direktör Stefan Kuntz, antrenman ve basın toplantısı için akşam saatlerinde Diyarbakır Stadyumu’na geçti. Kuntz ve milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, yarın İskoçya ile oynanacak hazırlık maçı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Milli takım kadrosunda eksik oyuncu olmadığını belirten Kuntz, 'Şu anda önümüzde tek hedef var. Avrupa Şampiyonası elemelerinde olacak en iyi sonuçları almak ve en iyi performansı göstermek. Bunun için hazırlanacağız' dedi.
En çok akılda kalanların acı veren tecrübeler olduğuna dikkati çeken Kuntz, 'En çok dersi çıkarabileceğiniz ve uzun vadeli size yararlı olacak konular da bunlar oluyor. Ne yazık ki haziran kampında elde etmiş olduğumuz 4 galibiyetten sonra bunu süslemek için 2 galibiyet daha alma hedefindeydik. Ne yazık ki bunu başaramadık. Ama böyle skorlar uzun vadeli yollarda her zaman önünüze çıkabilir. Onun için de bunun bilincindeyiz. Önümüzdeki maçlarda kesinlikle farklı bir takımın sahada olacağını bekliyorum. Çünkü 11 eksik olan oyuncumuz bu kampta bizimle beraber. Tüm tecrübeli oyuncular kadronun içindeyse diğer oyunculara etkisi çok fazla oluyor. İskelet daha bir oturmuş halde oluyor. Bu kampta o oyuncularımız bizimle beraber olduğu için diğer oyunculara pozitif bir etkisi olacağını düşünüyorum' diye konuştu.
Bir basın mensubunun 'Şu an Dünya Kupası’na gitseydik Stefan Kuntz’un aklında belirlediği futbolcular var mıydı?' sorusuna Kuntz, 'Şu an elimizdeki en iyi mevcut kadroyu topladığımız için belki 1-2 isim haricinde bu en güçlü kadromuz. Muhtemelen buna benzer bir kadroyla da Dünya Kupası’na katılırdık' cevabını verdi.

'Arda Güler’i davet etmek için tam şu an doğru zamandı'
Arda Güler, Emirhan İlkhan ve Tayyip Talha Sanuç’un milli takım kadrosuna dahil edildiğini anımsatan Kuntz, 'Şu an Arda’nın Fenerbahçe’deki durumu, süre aldıkça ve idman sayısı yükseldikçe farklı bir yere doğru gidiyor. Daha iyi sahaya oyununu yansıtabiliyor. Onu davet etmek için tam şu an doğru zamandı. Hem takım arkadaşlarından kadromuzda oyuncular var hem de öğrenebileceği tecrübeli diğer oyuncular da bu kampta. O yüzden ben onu burada görmek istedim ve bunun için mutluyum' ifadelerini kullandı.
İskoçya’nın Rangers takımında forma giyen Rıdvan Yılmaz ile ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Kuntz, 'Elbette kendisi çok şey beklediğimiz bir oyuncu. Sakatlık geçirdiği için gelişmesi birkaç haftalığına duraksamaya uğradı. Yıl sonuna kadar sakatlığının geçeceğine ve tekrar takıma döneceğini düşünüyorum. Kendisini elbette izliyoruz. Maçlarını izlemek için de Glasgow’a geleceğim' değerlendirmesinde bulundu.

Hakan Çalhanoğlu: 'Hazırlık maçı olsa bile ciddiye alacağız'
Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da Diyarbakır’da olduğu için mutlu olduğunu ve çok güzel karşılandıklarını dile getirdi. Yarınki maçın önemli olduğunu vurgulayan Hakan Çalhanoğlu, 'Hazırlık maçı olsa bile ciddiye alacağız. Sahaya kazanmak için çıkacağız' diye konuştu.
Dünya Kupası’yla ilgili görüşlerini aktaran Hakan, 'Dünya Kupası’na katılamadığımız için çok üzgünüm. Açıkçası maçlara hiç bakmayacağım. Baktıkça içimin yanacağını biliyorum. Bu beni çok üzecek. Turnuvalara katılmak için gelişeceğiz. Zamanımız var. Mart ayında önemli maçlarımız başlayacak. Onun için iyi hazırlanacağız' ifadelerini kullandı.

'Bence artık koruma bir yere kadar'
Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler ve Emirhan İlkhan A Milli Futbol Takımı’na dahil edildiği için mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
'Arda da, Emirhan da genç oyuncular. İnşallah kendi kulüplerinde çok süre alırlar. Hatta daha da süre almalarını isterim. Genç olmaları bir yere kadar. Maçlara baktığımda Arda’nın oyuna sonradan girdiğini görüyorum. Hocanın (Jorge Jesus) dediklerini dinliyorum. ’Hep korumalıyız’ diyor. Bence artık koruma bir yere kadar. Ne zaman genç oyuncu tecrübe kazanmak istiyorsa oynaması gerekiyor. Ben de genç yaşta oynadım öyle tecrübe kazandım. İnşallah Arda ve Emirhan da çok süre alırlar. Çünkü o potansiyelleri var. Bence korumaya gerek yok.'
Genç futbolcuların Avrupa’daki liglere gitmesi gerektiğini vurgulayan Hakan Çalhanoğlu, 'Orada kendilerini göstermeleri gerekiyor. Değerlerini daha da artırmaları her zaman benim isteğim' sözlerine yer verdi.
[gallery ids=',60003,60004,60005,60006,60007']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

“Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir bağışta bulunamaz”

Zelenski, Ukrayna'daki savaşın yaza kadar sona erebileceğini belirterek şartları açıkladı

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti

Van’da kaçak avcılara 50 bin lira ceza uygulandı

Manisa’da 14 bin sentetik hap ele geçirildi: 7 tutuklama

Siirt’te heyelan ve kaya düşmeleri: Kapanan yollar ulaşıma açıldı

ROKETSAN, Suudi şirketle ortak üretim için anlaşma imzaladı

Mısır'da kabine değişikliğiyle yeni savunma bakanı atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis'le Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdik, Batı Şeria'da son kararları reddediyoruz

İletişim Başkanı Duran’dan Erdoğan-Miçotakis görüşmesine ilişkin açıklama

Amasya'da 3 işçi gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti

Bakan Bolat Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü

Adalet Bakanı Gürlek'ten "yemin" paylaşımı

Ebu Ubeyde: İran'a her türlü saldırı, İslam ümmetine yönelik bir saldırıdır

Batman'da seyir halindeki panelvan alev aldı

Dışişleri Sözcüsünden Bakan Fidan'ın "Irak" hakkındaki ifadelerine açıklama

TPAO Libya’da deniz ve kara sahalarında hidrokarbon arama faaliyetlerine başlıyor

İzmir’de denize düşen kişi sudan çıkarılarak kurtarıldı

Sel ve su baskınlarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı

İran İslam İnkılâbı 47 yaşında: Emperyalizme ve siyonizme meydan okuma devam ediyor

Bakan Işıkhan, Fas'ta "çocuk işçiliği" konulu konferansa katıldı

Mardin’de otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi

Şerafettin Elçi Havalimanında ocak ayında 31 bin yolcu uçtu

Bursa'da yağışlara rağmen baraj doluluk oranı beklenenin altında

Şırnak’ta sigaraya karşı farkındalık yürüyüşü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç: Hükümetler bu kez Küresel Sumud Filosu’nu korumalı

Siverek’te 5 ton bozuk ürün imha edildi

Endonezya'da havaalanında silahlı saldırı: 2 pilot öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


“Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir bağışta bulunamaz”

Zelenski, Ukrayna'daki savaşın yaza kadar sona erebileceğini belirterek şartları açıkladı

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Trump, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar etti

Van’da kaçak avcılara 50 bin lira ceza uygulandı

Manisa’da 14 bin sentetik hap ele geçirildi: 7 tutuklama

Siirt’te heyelan ve kaya düşmeleri: Kapanan yollar ulaşıma açıldı