• BIST 100

    9116,38%-0,17
  • DOLAR

    34,23% 0,02
  • EURO

    37,54% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2876,84% 0,26
  • Ç. ALTIN

    4820,13% 0,00

STK temsilcileri: Vahdet ve direnişle zafere ulaşacağız

RÖPORTAJ 10.10.2024 11:12:29 0
STK temsilcileri: Vahdet ve direnişle zafere ulaşacağız

Adana'da çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, Gazze'de yaşanan soykırımı değerlendirerek kurtuluşun, vahdet ve hiçbir desteği esirgemeden direniş cephesinin yanında olunmasıyla gerçekleşebileceğini ifade ettiler.

Gazze'de yaşanan soykırıma karşı kıyam meşalesini geçtiğimiz yıl 7 Ekim günü yakan direnişin öncüsü HAMAS,  tam bir yıldır siyonist tişgalcilere karşı efsanevi bir mücadele sergilemektedir.

Bununla beraber işgalci katiller, çocuk, kadın, ihtiyar demeden vahşi bir katliama imza atmaktadır. Soykırıma karşı sessiz kalmayan STK temsilcileri, İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundular.

Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş, Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ramazan Erdem ve Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, yaptıkları konuşmalarla boykot ve eylemlere destek çağrısında bulundular. 

"Siyonizm'in tarihe karışabilmesi için yapılan her eylem ve her slogan değerlidir"

Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş, Aksa Tufanı'nın ümmete ve insanlığa büyük dersler verdiğini belirtti.

Erkuş, "Aksa Tufanı, saf ve temiz bir cihadın nasıl yapılacağını ümmetin tamamına gösterdi. Ebu Ubeyde'nin, 'Bizi tedirgin eden düşmanın sayıca çokluğu değil, bu kadar leşi nereye defnedeceğimizdir.' sözü ile korkusuzluğu öğrettiler. Direniş ekseni, mezhebi tartışmaları bir kenara bırakarak cihad edildiğinde nasıl muazzam bir birlik oluşacağını gösterdi. Sadece Kudüs'ün özgürlüğü için çalışıldığında, Allah'ın işlere bereket kattığını gördük." dedi.

Erkuş, işgalcilerin "yenilmez" imajının sarsıldığını vurgularken, "Demir Kubbe'nin nasıl delindiğini, Mossad'ın nasıl rezil olduğunu gösterdiler. Bu başarı, kardeşlik ve vahdetle sağlandı. Allah'a sırtını dayayanlara yardımın ne kadar yakın olduğunu da öğrendik." ifadelerini kullandı.

Erkuş ayrıca, Müslümanların boykot ve eylemlerle direnişi desteklemeleri gerektiğini belirterek, "Bizim yapmamız gerekenler belli; boykot yapacağız, kınayacağız, yürüyeceğiz ve mücadelemizi ortaya koyacağız. Sokakları ve meydanları boş bırakmayalım, direnişin yanında olmamız bile onlar için büyük bir moral kaynağıdır. Filistin'in ayakta kalabilmesi ve siyonizmin tarihe karışabilmesi için yapılan her eylem ve her slogan değerlidir." şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa, Müslümanların itikadi bir meselesidir"

Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ramazan Erdem ise, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların itikadi bir meselesi olduğunu hatırlatarak, "Mescid-i Aksa, sıradan bir toprak ya da mescit meselesi değildir. Allah, Peygamberimizi oradan Miraç'a yükseltti ve orayı mübarek kıldı. Bu yüzden Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü, Müslümanların üzerine bir borçtur. İslam ümmeti, 1948'den beri israilin zulmü altında Kudüs'ün esaretiyle yaşıyor." diye belirtti.

"Müslüman ülkelerin yöneticileri, bu tufana dâhil olmalı"

Erdem, işgalci siyonistlerin 7 Ekim'de değil, 1948'de saldırılara başladığını belirterek, "Gazze'deki müminler, israilin 'aşılamaz' olarak lanse edilen Demir Kubbe'sini delip geçti. Mossad'ın her şeyi bilmediğini, sadece Allah'ın her şeyi bildiğini gösterdiler. Müslüman ülkelerin yöneticileri, bu tufana dahil olmalı ve Kudüs'ün özgürlüğü için cihad etmeli. İslam ümmeti olarak, meydanlara çıkmalı ve boykotlarla mücadelemizi sürdürmeliyiz." açıklamalarna yer verdi.

"Boykot ve direnişe yöneik yardımlarımızı sürdüreceğiz"

Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek de STK olarak Gazze'deki Müslüman kardeşlerine destek olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Dizlek, "7 Ekim'den bu yana hiç ara vermeden elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlk boyut insani yardım; halkımız bu konuda duyarlı ve desteklerini esirgemiyorlar. İkinci boyut ise boykot; dernek olarak insanları israil mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. Üçüncü boyut ise, meydanlarda fiilen bulunmak; Adana'daki eylemlere katılıyor ve kardeşlerimizle birlikte direnişi destekliyoruz."  ifadelerini kullandı.

Dizlek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Müslümanların meydanları boş bırakmaması, boykotlara katılması ve direnişe destek vermesi büyük önem taşıyor. Elimizden gelen ne varsa ardımıza koymadan mücadelemizi sürdürmeliyiz. Yarın Allah bizden hesap sorduğunda, en azından boykota destek verdiğimizi ve elimizden geleni yaptığımızı söyleyebilmeliyiz." (İLKHA)


 Siyonist saldırılar nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da öldürülen Pelin Karaca’nın ailesiyle görüştü

Ebu Ubeyde'nin "seferlik" çağrısına İslam alimlerinden yanıt: İşittik

"Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı" çalışmasının sonuçları açıklandı

"Yapay Zeka Akademik Tez Programı" başlıyor

"Alimler Buluşması, Müslümanların kalplerine ümit aşılamakta"  

HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla bir husumet daha son buldu

Göreli yoksulluk oranı yüzde 13,5 oldu

Uzmanlar uyardı: Otorite eksikliği akran zorbalığını tetikliyor

Özelleştirme İdaresinin bazı taşınmaz satışları ile imar planı değişikliği Resmi Gazete'de

Siyonist rejim, Suriye'de birçok bölgeye saldırı düzenledi

Batman'da 53 bin kişi uçakla seyahat etti

Mersin Valiliği: KYK taciz iddiaları asılsızdır

Şanlıurfa’ya iklim değişikliği için 150 bin Euro hibe edildi

Bakan Fidan: Lübnan'dan gemilerimiz yola çıktı

Gaziantep'te 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Sağlık-Sen'den Gazze raporu: 986 sağlık çalışanı öldürüldü

Sanayi üretim endeksi açıklandı

Gaziantep'te bir şahsın valizinde 5 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Bakanlıktan gıdada taklit ve tağşiş ile ilgili açıklama

STK temsilcileri: Vahdet ve direnişle zafere ulaşacağız

Uzmanlar: Kurallara uyulduğu takdirde trafik kazalarında azalma olur

Asırların geleneği 'pekmez yapımı' heyecanı başladı

İşgalciler, İran füzelerinin vurduğu üslerdeki hasarı ifşa eden gazeteciyi cezaevine attı

Yetimler Vakfı'ndan Tanzanya'da bir Mevlid-i Nebi etkinliği daha

İnşaat maliyet endeksi arttı

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri bugün yapılacak

Yeni Yüzyıl Partisi İzmir İl Başkanlığına Güner Atandı

İşsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti

Milton kasırgası nedeniyle ABD'de 2 milyon kişi elektriksiz kaldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku