STK temsilcileri ve vatandaşlar: Artık ümmetin uyanması lazım

GÜNDEM 26.10.2024 10:05:58 0
STK temsilcileri ve vatandaşlar: Artık ümmetin uyanması lazım
Haberi Sesli Oku

Gazze ve Lübnan'da yaşanan katliamlara karşı İslam ümmetinin sessizliğini devam ettirdiğine değinen STK temsilcileri ve vatandaşlar, katliamlara göz yumulmaması çağrısında bulundu.

Yahya Sinvar'ın şehadetinin ardından düzenlenen basın açıklamaları ve yürüyüşlülerde bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar, siyonizmin güçten başka bir şeyden anlamadığına vurgu yaptılar.

"Bu sessizlik içler acısı bir durumdur"

Gazze'nin dünyanın gözü önünde kıyımdan geçirildiğine değinen Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, "Gazze bir yılı aşkındır siyonist israil tarafından işgal edilmekte, katliamlar yapılmaktadır. Filistin'de kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden toplu katliamlar yapılmakta dünya buna seyirci kalmaktadır. Şu anda katliam devam ediyor. Gazze'den sonra Lübnan, Lübnan'dan sonra artık nereye sıra gelecek bilemiyoruz. Bütün dünya Gazze'de yaşananlara seyirci kalıyor. Batı ülkeleri israile destek verirken İslam ülkeleri Gazze'nin yanında durmadı. israil bunu fırsat bilerek başta Amerika olmak üzere batı ülkelerinden de güç alarak mazlum coğrafyadaki Müslümanları katlediyor. Bu sessizlik içle acısı bir durumdur. israil bunu fırsat bilip daha da katliamlarına devam edecektir." dedi.

"israil sadece güçten anlar"

Gaziantep İHH Şube Başkanı Murat Şahin, Yahya Sinvar'ın cesaret timsali olduğuna değinerek, "Yahya Sinvar 'Bu ceketi bana siyaset için giydirdiler.' dedi. O ceketi çıkardı ve hücum yeleğiyle şehit oldu. Bugün ceket giyenler, kravat takanlar, alemi İslam'da söz sahibi olanları Allah'a şikayet ediyoruz. Artık söz bitti çıkartın ceketlerinizi, kravatlarınızı; mevki ve makamlarınızı artık giyin hücum yeleklerinizi. Ya Rabbi alemi İslam'ı içinde bulunduğu bu zilletten dolayı, verdiğin kadere rıza göstermişiz. Senden asla ve asla şikâyetçi değiliz. Biz Sana kendi acziyetimizi, alemi İslam'ın sessizliğini şikayet ediyoruz. Ya Rabb! Tez zamanda Gazze'deki bu zulmü durdur. Bizleri de bunlara memur eyle." ifadelerini kullandı.

"İslam ülkeleri bir vehn içerisinde"

İslam ülkelerinin küffara karşı korku içerisinde olduğuna değinen Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Müslüm Göral, "Gazze'de 385 gündür büyük bir katliam ve soykırım var. Bütün dünya buna sesiz kalmakta, seyirci kalmaktadır. En acısı da gerçekten İslam ülkelerinin halen bir şey yapmamış olmasıdır. Gazze ile başladı ve şu an Lübnan'la devam ediyor. Yarın Türkiye'ye gelmeyeceği ne malum. Arz-ı Mevud hedeflerini yerine getirmeyene kadar amaçlarından vazgeçmeyeceklerdir. Bütün İslam ülkeleri bunu bildikleri halde sessiz kalmaktadırlar, en acısı da budur. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor, 'Zaman gelecek İslam ülkeleri küffarın karşısında sessiz kalacak. Kalplerinde vehn olacak. Sahabe diyor 'Vehn nedir Ya Resulullah.' Peygamber Efendimiz diyor, 'Vehn düşman korkusudur.' Sahabe 'Sayıları çok oldukları halde nasıl küffarın karşısında duramayacaklar.' Peygamber Efendimiz buyuruyor, 'Onlar suyun üzerindeki cer, çöp gibi olacaklar.' Gerçekten bu hadisi canlı olarak yaşamaktayız. İslam ülkeleri bir vehn içerisinde ve biz bunu büyük bir acıyla seyrediyoruz. Rabbim İslam ümmetine vahdeti nasip eylesin inşallah." şeklinde konuştu.

"Allah ümmetin o yiğit evlatlarına kuvvet versin"

Yüreğinin yandığını dile getiren vatandaşlardan Yasin Çevik, "Gazze'deki Müslümanlar gece gündüz aklımızdan çıkmıyor. Allah bize şuur, izzet versin. Allah bütün Müslümanlara feraset versin. Nefsimde dahil olmak üzere İslam alemi uyuyor. Allah, israili, Amerika'yı, İngiltere'yi, Almanya'yı bütün destekçilerini de kahr-u perişan eylesin. Allah ümmetin o yiğit evlatlarına kuvvet versin. O şehitlerimize Allah rahmet eylesin, o gazilerimize Allah acil şifalar versin. Gazze cephesi ve Lübnan'da savaşan bütün mücahitlere Allah kuvvet versin." dedi. (İLKHA)


Sudan'da sivil katliamı: 124 ölü, 200 yaralı

İran: Siyonist rejimin saldırısına karşılık verme hakkına sahibiz

Suriye'nin kuzeyinde 17 PKK/YPG'li öldürüldü

Avrupa Yetim Eli Bangladeş'e gidiyor

HAMAS: İran'a saldırının sonuçlarından işgal tamamen sorumludur

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Her yerde gündemimiz Gazze

Batman'da 10'uncu kattaki inşaat iskelesinden düşen işçi vefat etti

Çapan: Kur'an ile meşgul olmak yeryüzündeki en güzel iş

Çocuklar Gazzeli yaşıtlarını unutmadı

Özbekistan ve Kırgızistan: Afganistan'a uygulanan izolasyon kaldırılmalı

Eczane teknisyenleri sorunlarına çözüm bekliyor

İran: Siyonist rejim saldırısında iki ordu personeli şehid oldu

İşgalciler, Gazze'deki Kemal Advan Hastanesi'ndeki sağlık personelini ve bazı hastaları esir aldı

"Boykot, Filistin halkına destek vermenin etkili bir direniş biçimidir"

"Kamuda 35 yaş sınırı, 28 Şubatçıların mirasıdır, kaldırılmalı"

İslami Cihad Hareketi'nden İran'a yönelik saldırıya tepki

Suudi ve Umman, işgalcilerin İran'a saldırısını kınadı

Şanlıurfa'da Uluslararası Kur'an-ı Kerim Yarışması devam ediyor

Deprem bölgesinde 29 bin konut bugün sahiplerine teslim ediliyor

Umut Kervanı Şırnak'ta yardım kermesi düzenledi

Sudan'da paramiliter saldırıda 50 kişi öldü

Meteoroloji'den 4 il için "sarı" kodlu uyarı

Denizli ve Kahramanmaraş'taki orman yangınları sürüyor

İşgal medyasının paylaştığı fotoğraf alay konusu oldu

Şanlıurfa’da kasap dükkanına silahlı saldırı

Avustralya'da iki uçak çarpıştı: 3 ölü

Gürcistan'da halk sandık başında

Mesleğe özel yarışma sınavları için Cumhurbaşkanlığından izin alma zorunluluğu kaldırıldı

HÜDA PAR yarın gençlik haftası etkinliğinin final programını Diyarbakır'da yapacak

Otomobil ile tır çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor