• BIST 100

    11275,55%0,33
  • DOLAR

    42,59% 0,03
  • EURO

    49,67% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5752,15% -0,26
  • Ç. ALTIN

    9278,67% 0,00

STK'lardan çağrı: Gazze'yi unutmak zulme ortak olmaktır

16 Temmuz 2025, Çarşamba 14:19
16 Temmuz 2025, Çarşamba 14:19
STK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'daki sivil toplum kuruluşları, Gazze'de süregelen katliama karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, her bireyin sorumluluk alması çağrısında bulundu. Boykot, bilinçlenme ve duyarlılığı canlı tutma çağrısıyla kamuoyuna seslenen temsilcile

Batman'daki sivil toplum kuruluşları, Gazze'de süregelen katliamlara dikkat çekerek kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Siyonist işgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'de yaşanan dramın gündem yoğunluğuna rağmen unutulmaması gerektiğini vurgulayan STK'lar, boykotun etkili bir direniş yöntemi olduğunu belirtti.

İşgal rejiminin katliamlarının artarak sürdüğünü ifade eden sivil toplum kuruluşları, "Konuşabilen konuşsun, yazabilen yazsın ama Gazze'yi unutmayalım" çağrısında bulundu. STK temsilcileri, her bireyin elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayarak, Gazze'nin yeniden gündeme taşınmasını istedi.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Sözcüsü Cengiz Arı

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Sözcüsü Cengiz Arı, iki yılı aşkın süredir devam eden vahşetin gündem yoğunluğuna rağmen unutulmaması gerektiğini vurguladı.

"Gündemler, Gazze'yi bizlere unutturmamalıdır"

"Dünyada ve ülkemizde gündem çok hızlı değişse de, iki yılı aşkın süredir Gazze'nin büyük bir vahşete maruz kaldığı unutulmamalıdır." diyen Arı, "Bu yoğun gündemler, Gazze'yi bizlere unutturmamalıdır. Gazze'nin yaşadığı bu insanlık dramını bir Müslüman sorumluluğuyla sürekli gündemde tutmak ve Gazze'nin yaralarına çare olmak adına sürekli çaba sarf etmek gerekiyor. Bu hususta her Müslüman'ın bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gazze'yi gündemde tutmak her Müslüman'ın sorumluluğudur"

Her bireyin bu zulme karşı bir sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Arı, "Bu hususta her insanın yapabilecek bir şeyleri olduğunu düşünüyorum. Bir sivil toplum temsilcisinin bunu gündem yapması, kamuoyu gündemine taşıması, bir Müslüman'ın, bir ferdin evinde bunu konu edinmesi, yaşadığı ortamda onu dile getirmesi, bu zulmün ortadan kalkması için bir derdinin olması ve bu derdini sürekli canlı tutması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda her Müslüman'ın Gazze konusuyla ilgili yapması gereken bir şeyler olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

"En önemli silahlardan bir tanesi boykottur"

Arı ayrıca, boykotun etkili bir direniş yöntemi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Boykot, en önemli silahlardan bir tanesidir. Ancak bu şekilde, düşman israil ve işbirlikçileri böyle bir güç karşısında geri adım atabilirler. Bir Müslüman'ın, Müslümanca bir ciddiyetle bu ürünleri boykot etmesi onun aynı zamanda bir sorumluluğudur. Bu sorumluluğu da yerine getirirse, inanıyorum ki bir nebze de olsa bu anlamda Gazze'deki kardeşlerine karşı bir vefa borcunu ödemiş olur diye düşünüyorum."

Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal

"Katliamın şekli değiştirildi, biz hâlâ sıradan habermiş gibi izliyoruz"

Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal ise, Gazze'de yaşanan katliamların artarak devam ettiğine dikkat çekti.

İşgalcilerin son dönemlerde yardım almaya gelen aç sivilleri hedef alarak katlettiğini belirten Çelikal, yaşananların haber bültenlerinde sıradan bir olay gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

Halkı daha fazla bilinçlenmeye davet eden Çelikal, "Bizler farklı şeylerle meşgulken, özellikle israilin İran'a saldırmasından sonra başlayan bir örtme hali var sanki. Dolayısıyla algılar farklı noktalara çevrildi ama hepimiz haberleri izliyoruz ve her gün yüzlerce insan öldürülüyor. Hatta israil, katliamın şeklini bile değiştirdi. Yardım almaya gelen mağdur, aç insanları tarayarak öldürmeye başladı. Ve bizler hâlâ bunu çok normal, sıradan bir olaymış gibi haberlerde izliyoruz. Bu normal değil." diye konuştu.

"Gazze'de insanlar artarak ölüyor, lütfen daha fazla uyanık olalım"

Gazze'deki trajedinin örtülmesine izin verilmemesi gerektiğini belirten Çelikal, şunları söyledi:

"Özellikle israilin bu katliamlarına karşı, onurlu Gazze halkının maruz kaldığı bu soykırıma karşı bizler sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz. Yani gündelik konuşmalarımızda yapabileceğimiz ne varsa yapalım. Konuşabilen konuşsun, yazabilen yazsın, çizebilen çizsin, boykot edebilen bunu çok daha ciddi bir şekilde yapsın. Ama Gazze'yi unutmayalım. Gazze'de hala insanlar ölüyor ve artarak ölüyor. Lütfen daha fazla uyanık olalım, daha fazla dikkat edelim." (İLKHA)

ABD Kongresi, Suriye'ye uygulanan "Sezar" yaptırımlarını kaldırmak için oylamaya gidiyor

Nöroloji Uzmanı Kozluk Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

HÜDA PAR’dan “Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı: Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar milyonlar sistematik zulmün kıskacında

Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 400'ü aştı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: İnsanlık yok edilirken hangi haktan bahsediliyor

Malatya'da KGYS'ye takılan drift pahalıya patladı: Araç 60 gün trafikten men edildi

İran ve Suudi, Pekin'in arabuluculuğuyla ilişkileri yeniden kurmaya çalışıyor

Batı Şeria'da toplu alıkoyma dalgası: İşgalciler en az 100 Filistinliyi esir aldı

Malatya'da aort yırtığı kapalı yöntemle onarıldı

Bursa’da dumansız hava sahası kapsamında esnafa eğitim ve denetim

Minibüs tıra çarptı: 3 ölü

Bakan Tunç, TBMM Genel Kurulunda Adalet Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Venezuela: ABD yönetimi bize karşı "psikolojik savaş" yürütüyor

Gazetecilerden Batman Barosu'na çifte standart tepkisi!

Bakan Fidan, TBMM Genel Kurulunda Dışişleri Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gazze'de sağanak etkili oldu: Binlerce ailenin sığınağı sular altında

Yağışlı havalar trafikte riskleri artırıyor!

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde kadavradan organ nakli başarıyla gerçekleştirildi

Prof. Dr. Özdarendeli: Yerli KKKA aşısının en geç 4-5 yıl içinde piyasaya çıkmasını öngörüyoruz

Siyonist hapishanelerde bir Filistinli esir daha şehit oldu

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: Çok sayıda cihaz ve kaçak emtia ele geçirildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonları: 31 gözaltı

Nablus'a baskın: Siyonist işgalciler 17 Filistinliyi esir aldı

Obezite tedavisinde kullanılan iğneler hakkında bilinmesi gerekenler

Yağışlar esnafın yüzünü güldürdü: Şemsiye satışlarında artış

Kamboçya ile yaşanan çatışmalarda 400 binden fazla Taylandlı yerinden oldu

İnşaat maliyet endeksi ekim ayında arttı

Irak Kürdistan Bölgesi’nde sel felaketi: 2 ölü, 1 yaralı

Kuyumcular 2026 için altında yükseliş bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD Kongresi, Suriye'ye uygulanan "Sezar" yaptırımlarını kaldırmak için oylamaya gidiyor

Nöroloji Uzmanı Kozluk Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

HÜDA PAR’dan “Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı: Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar milyonlar sistematik zulmün kıskacında

Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 400'ü aştı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: İnsanlık yok edilirken hangi haktan bahsediliyor

Malatya'da KGYS'ye takılan drift pahalıya patladı: Araç 60 gün trafikten men edildi