• BIST 100

    10366,16%-0,04
  • DOLAR

    40,37% 0,20
  • EURO

    46,95% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4349,49% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

STK'lardan "Dünya Kudüs Günü" etkinliklerine davet

21 Mart 2025, Cuma 11:35
21 Mart 2025, Cuma 11:35
STK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu, 28 Mart Cuma günü "Dünya Kudüs Günü" kapsamında Kudüs'ün özgürlüğü için tüm halkı bir araya gelmeye çağırdı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için 28 Mart 2025 Cuma günü Türkiye genelinde yapılacak "Dünya Kudüs Günü" etkinlikleri münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, yaptığı açıklamada, bu anlamlı gün vesilesiyle, Kudüs'ün yalnız olmadığını dünyaya haykırmak ve Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla tüm halkı bir araya gelmeye çağırdıklarını söyledi.

"Kudüs davasına sahip çıkan izzet bulur"

Kudüs'ün, İslam'ın üçüncü kutsal şehri olduğunu belirten Şimşek, "Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapan, çevresi Yüce Allah tarafından mukaddes ilan edilmiş bir beldedir. Peygamberin oradan göklere yükseldiği Miracın topraklarıdır. Kudüs davası, ümmetin özgürlük davasıdır. Kudüs davasına sahip çıkan izzet bulur. Bu davaya sahip çıkmak ve Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele etmek hepimizin görevidir. Bu mücadelede yer almak bizim için bir şereftir." dedi.

"Mücadelemiz umudun ve adaletin yeşerdiği yarınlara inanmaktır"

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın korunması, sadece bölgesel bir mesele değil, tüm insanlığın vicdan meselesi olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Mücadelemiz, sadece acıyı dile getirmek değil; aynı zamanda karanlık günlere inat, umudun ve adaletin yeşerdiği yarınlara inanmaktır. Her bir namaz, her bir dua, zulmün son bulması ve özgürlüğe kavuşan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın müjdecisidir." diye konuştu.

"Biz iman erlerine düşen maddi-manevi bu davaya desteklerimizi sunmaktır"

"Gönüller mahzun, yüreklerde sızı olsa da Selahaddin’in aşkı ve azmi ile Filistinli Müslümanlar, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın esaretinin son bulması için her türlü fedakârlığı sergileyip bedel ödemektedirler" diyen Şimşek, "Biz iman erlerine düşen de maddi-manevi bu davaya desteklerimizi sunmaktır. İşte bu desteklerden biri de Kudüs davasını daima gündemde tutup, bu davaya sahip çıkmaktır. Bunun için de Dünya Müslümanları, Ramazan ayının son cumasını Kudüs Günü olarak kutlamakta, bu gün vesilesiyle Kudüs’ün özgürlük feryadını tüm dünyaya duyurmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"Bugün en önemli şey, Filistinli kardeşlerimize her alanda destek olmaktır"

Açıklamasının devamında Şimşek, "Bugün Kudüs için yapılacak en önemli şey, birlik içinde hareket etmek, zulme karşı sesimizi yükseltmek ve Filistinli kardeşlerimize her alanda destek olmaktır. Dualarımız, yardımlarımız ve mücadelemiz, Mescid-i Aksa özgür olana dek sürecektir." dedi.

"Kudüs’ün yalnız olmadığını, Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı haykıracağız"

"Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklere tüm halkı davet eden Şimşek, şunları söyledi:

"Yüce Mevla’mızın izniyle Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu olarak 28 Mart 2025 Cuma günü, İslam ümmetiyle birlikte Kudüs Günü’nü kutlayacağız. Birçok şehirde Peygamber Sevdalısı kardeşlerimiz, Müslüman halkımız ile birlikte meydanlara inecek, Kudüs’ün yalnız olmadığını, Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı haykıracak. Kudüs’ün özgürlüğü ve Mescid-i Aksa’nın hüznünün sona ermesi için aklımız hep Kudüs’te olacak, kalbimiz Kudüs diye atacak, sesimiz Kudüs diye haykıracaktır. Kudüs özgür olana ve Siyonistlerin vahşeti son bulana dek bizler her daim Kudüs’ü haykıracak ve gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Rabbimizden niyazımız odur ki; Kudüs en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşsun, zalimler hak ettikleri akıbete uğrasın ve Filistin toprakları adalet ve huzurla buluşsun. Dünya Kudüs Günü’nün, yeniden diriliş şuuruna vesile olması temennisi ile tertip edeceğimiz Dünya Kudüs Günü etkinliklerine, tüm halkımızdan destek ve katılım bekliyoruz." (İLKHA)

Şehirlerarası yolcu otobüsü yoldan çıkıp kaza yaptı: 10 yaralı

Rusya: AB ile ticaret hacmi sıfıra düşebilir

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü

Gazze'de sistematik saldırı ve yıkım: Gazze'nin yüzde 88'i yıkıldı, on binlerce şehit

2025 LGS Kapsamındaki Merkezî Sınava Yönelik İddialar ve Gerçekler

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanının "…Alemlerin Rabbi olan Allah içindir" akımına büyük destek

Avukat Veysel Efe: Elektriğin olmadığı yerde hayat da yoktur

Gazze'ye yardım kermesine yoğun ilgi

Ankara’da sağanak yağış kısa süreli hayatı felç etti

HÜDA PAR: Masum çocuklara yapılan bu zulüm kabul edilemez

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Diyarbakır'da kan donduran iddia: 4 çocuğa hayvan dışkısı yedirildi

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: "Ey bu ümmetin liderleri… Omuzlarınız, on binlerce masumun kanıyla yüklü!"

Hafta sonu 2 sınav yapılacak

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek, her türlü zarardan korumak görevimiz

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Lise kademesi zorunlu olmaktan çıkarılmalı

İspanya'da orman yangını

HÜDA PAR Bingöl'deki su kesintileri ve şebeke sorunlarını Meclis'e taşıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Edirne'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

AB'nin, Türkiye vatandaşlarına Schengen vizesinde iyileştirmeler yapması memnuniyetle karşılandı

Sulama kanalına giren 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Kolombiya'da altın madeninde mahsur kalan işçiler kurtarıldı

Güney Kore’de şiddetli yağışlar nedeniyle 4 ölü, 1 kayıp

Endonezya'da 2 yeni dişli kurbağa türü keşfedildi

Dr. Altınsoy: Güneş çarpması ölümlere neden olabilir

Hindistan’da yıldırım çarpması sonucu 33 kişi öldü

Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

Siyonist katiller Gazze'de bir çocuğu daha açlıktan öldürdü

Vali Kızılkaya: Mahalle buluşmalarıyla halkın sesi doğrudan bize ulaşıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şehirlerarası yolcu otobüsü yoldan çıkıp kaza yaptı: 10 yaralı

Rusya: AB ile ticaret hacmi sıfıra düşebilir

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü

Gazze'de sistematik saldırı ve yıkım: Gazze'nin yüzde 88'i yıkıldı, on binlerce şehit

2025 LGS Kapsamındaki Merkezî Sınava Yönelik İddialar ve Gerçekler

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanının "…Alemlerin Rabbi olan Allah içindir" akımına büyük destek

Avukat Veysel Efe: Elektriğin olmadığı yerde hayat da yoktur