• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

STK'lardan ortak açıklama: Siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescidi Aksa’dır"

30 Ocak 2025, Perşembe 10:29
30 Ocak 2025, Perşembe 10:29
STK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHAD-UL ULEMA ve Özgür Kudüs Platformu tarafından Adana'nın Ceyhan İlçesinde "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla Kudüs ve Gazze’nin özgürlüğü için basın açıklaması yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHAD-UL ULEMA ve Özgür Kudüs Platformu tarafından Adana'nın Ceyhan ilçesi kaymakamlık binası önünde "Dünya Kudüs Haftası" vesilesiyle basın açıklaması gerçekleştirildi.

Program, Ali Tayyar'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Tilavetin ardından, Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHAD-UL ULEMA ve Özgür Kudüs Platformu adına Yıldıray Korkutan basın açıklamasını okudu.

Korkutan basın açıklamasında, siyonis rejimin yok oluşunun 19 Ocak'ta başladığını ifade ederek, "Siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescid-i Aksa’dır" ifadelerine yer verdi.

"Kur’an’ın mukaddes ilan ettiği şerefli topraklar"

Korkutan basın açıklamasına, "Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir. (İsra-1)" ayet-i kerimesiyle başladı.

"Bugün Kudüs işgal altında, Mescid-i Aksa işgal altında, Filistin işgal altında…"  diyen Korkutan, "Efendimiz, önderimiz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (aleyhisselatu ve's-selam) üzerinde Miraç’a yükseldiği; Hazreti İsa, Hazreti Süleyman gibi daha birçok peygambere vatan olmuş, Kur’an’ın mukaddes ilan ettiği şerefli topraklar insanlık tarihinin en pis, en alçak, en cani yaratıklarının tahakkümü altında. Bu mübarek topraklarda korkunç vahşetler işleniyor. Beşikteki bebeklerin, masum yavruların, iffet abidesi kadınların, dinlerinin izzeti için her şeylerini fedaya hazır erkeklerin canlarına kıyılıyor, mallar talan ediliyor, şehirler, kasabalar harabeye çevriliyor, mabetler, camiler, mescitler yakılıp yıkılıyor." diye konuştu.  

"Yok oluşun başlangıcı 19 Ocak"

Korkutan, "İki yıldır Gazze kıyameti yaşıyor! 50 bine yakın Gazzeli kardeşimiz vahşice katledildi ve 100 binden fazla kardeşimiz de yaralandı. İnsanlık tarihinin en tüyler ürpertici soykırımlarından birine şahit olduk. Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimizin, kadın ve çocukların gördükleri zülüm, çektikleri acı kelimelerle ifade edilemeyecek boyutta." şekinde konuştu.  

Siyonist rejimin yok oluşunun 19 Ocak'ta başladığını belirten Korkutan, "Allah’ın izniyle siyonist rejimin büyük Yahudi devleti hayali korkunç bir kabusa dönüşerek, siyonist varlığı yok oluşa sürükleyecektir. Bu yok oluşun başlangıcı da 19 Ocak tarihinde başlamıştır. Amerika’ya, Batı'ya güvenen siyonist rejimin bu çılgınlığı İslam dünyasında büyük bir uyanışa vesile olmuş durumdadır. Siyonistler zulümlerini artırdıkça karşılarında daha güçlü bir direniş bulmuş, kan kaybetmiş ve sonuçta ateşkes yapmak zorunda kalmıştır. Gazze’deki mücahitler iman varsa imkânın var olduğunu tüm ümmete yeniden göstermiştir." açıklamalarına yer verdi.

"Kardeşlerimizin cihadına katkı sunalım"

Siyonist rejimin direniş cephelerinden ölümcül darbeler aldığına değinen Korkutan, şunları kaydeti:

"Siyonist rejim 1967’den buyana ilk defa bu kadar büyük darbelerle karşılaşıyor ve yıkılma korkusu yaşıyor. Gazze’de, Filistin’in diğer şehirlerinde, Yemen’de, Lübnan’da cihad bilinciyle kuşanmış olan yiğit Müslümanlar destanlar yazıyorlar. Yüzbinlerce Siyonist işgal topraklarını terk edip kaçtı. Siyonist rejim direniş cephelerinden ölümcül darbeler aldı. Ey dünya Müslümanları! Ey İslam ümmeti! Ey Türkiye’nin Müslüman halkı! Görüyorsunuz, her türlü imkândan yoksun bir avuç kahraman Müslüman yaklaşık iki yıldır siyonistlere, onların arkasında duran Amerika’ya ve tüm dünya müstekbirlerine direndi ve destanlar yazdı. Tüm askeri ve teknolojik üstünlüklerine rağmen bu şeytani şer güçler mücahitleri durduramadı. Bir avuç mücahit, şeytani şer güçlere karşı imanla direndi, zulme boyun eğmedi ve kazandı. Ey Müslümanlar! Ey erkekler, kadınlar, gençler, çocuklar! Bu savaş hepimizin savaşı… Sadece Filistinlilerin, Yemenlilerin, Lübnanlıların savaşı değil; tüm ümmetin savaşı… Bulabildiğimiz her imkânla, her yolla kardeşlerimizin yardımına koşalım… Boykotlarımızla, infaklarımızla, dualarımızla, söz ve yazılarımızla, paylaşımlarımızla kardeşlerimizin cihadına katkı sunalım."

"Siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescidi Aksa’dır"

Korkutan, "Mescid-i Aksa, siyonist ittifaka karşı direnişin merkezi olmalıdır. Mübarek Aksa Tufanı'yla deşifre olan siyonist emperyalist ittifaka karşı direnmenin merkezi Mescid-i Aksa’dır. Ümmet, Aksa etrafında birleşip işgallere son verebilmek için çok yönlü programlar geliştirmelidir. Bu programların önceliği, Mescid-i Aksa’nın önemini Müslümanlar arasında daha iyi kavratmak olmalıdır. Kudüs fatihi Selahaddin’in, Aksa’yı haçlılardan temizlerken söylediği söz, bu mücadelenin hayati önemini vurgulamaktadır. Selahaddin Kudüs’ü fethettikten sonra askerlerine hitaben yaptığı konuşmada 'Sanmayın ki bu toprakları kılıçla fethettim, ben fethimi Kadı el-Fadıl'ın kalemi sayesinde gerçekleştirdim.' diyerek meselenin özüne vurgu yapmıştır." ifadelerini kullandı.

"Tüm cesur yürekler için seferber olalım"

Korkutan, son olarak, "Allah’ın izniyle Kudüs mutlaka kurtulacaktır! Kudüs özgürleşecektir ve Gazze bunu müjdelemektedir.  Bu yüce Allah’ın vaadidir! Bu aziz, şerefli Kur’an’ın vaadidir! Bu âlemlerin efendisi Hazreti Muhammed Mustafa’nın (aleyhisselatu ve's-selam) müjdesidir! Siyonistler mutlaka yenilecek ve büyük bir zillete mahkûm olacaktır. Kudüs’ün şerefli kurtarıcıları arasında yer almak, fatihleri olmak için önümüze çıkan bu tarihi fırsatı değerlendirmek istiyorsak haydi Gazze için, mazlum Filistin halkı için, siyonistlere karşı direniş bayrağını yükselten tüm cesur yürekler için seferber olalım! Bu vesileyle, özgür bir Kudüs ve Mescid-i Aksa’da buluşmak dileğiyle, Miracın yaşandığı Recep ayının son haftası olarak idrak edilen Dünya Kudüs Haftamız mübarek olsun." şeklinde konuştu.

Etkinlik, Fatih Bozteke'nin yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü