• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

STK'lardan Trump'a tepki: Gazze sadece bir şehir değil, bir mücadele yurdudur

16 Şubat 2025, Pazar 18:32
16 Şubat 2025, Pazar 18:32
STK
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HAMAS'ın dünya çapında geniş katılımlı kitlesel protesto mitingleri düzenleme çağrısı üzerine, Batman'da kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştiren STK'lar, "Gazze Gazzelilerindir ve Gazze sadece bir şehir değil, bir mücadele yurdudur" ifadelerine yer

Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri zorla yerinden etme planına karşı, bir araya gelerek, tepki gösterdi.

HAMAS'ın dünya çapında geniş katılımlı kitlesel protesto mitingleri düzenleme çağrısı üzerine Batman'da kitlesel basın açıklamasında bulunan STK'lar, "Gazze, Gazzelilerindir ve Gazze sadece bir şehir değil bir mücadele yurdudur." dediler. 

Programa; siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, alimler, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı. Gülistan Caddesi'nde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan halk, sık sık tekbir getirip işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, Filistinli mücahitlerin Allah'ın adını yücelterek sürdürdükleri direnişin Allah'ın izniyle siyonist ve işbirlikçilerini rezil edip, tüm dünyaya İslam'ın kuvvetini, ahlakını yansıttığını belirtti.

Daha sonra STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Hamza Şat, "İnanıyoruz ve iman ediyoruz ki zalimler, er ya da geç, kötü sonla karşılaşacaklardır. ABD ve Avrupa’nın koruması altında mazlum insanlara her türlü zulmü reva görenler, her türlü cürmü işleyenler yaptıklarının hesabını vereceklerdir." dedi.

"Gazze’nin neredeyse üçte ikisi yerle bir olmuş durumda"

Şat, "Bugün gelinen noktada, Gazze’nin neredeyse üçte ikisi yerle bir olmuştur. 50 bin insan katledilmiştir ve bunların bir kısmı hala enkaz altından çıkarılamamıştır. 100 binden fazla yaralı mazlum kardeşimiz var. Bu rakamlar ve tüm dünyaya yansıyanlar yaşananların apaçık bir soykırım olduğunu göstermektedir. Birleşmiş Milletler ’in yaptığı, soykırım tanımına göre belli bir etnik, dini veya siyasi gruba uygulanan saldırılar ve katliamlar soykırım olarak nitelendirilmektedir. Gazze’de bütün bunların işlendiğine tüm dünya şahittir." dedi.

"Gazze sadece bir şehir değil, bir mücadele yurdudur"

Gazze'nin sadece bir şehir olmadığını aynı zamanda bir mücadele yurdu olduğunu anımsatan Şat, "7 Ekim 2023’te Soykırım başladığından bu yana 700 binden fazla Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı, İsrail güçleri tarafından göçe zorlandı. Ateşkesten sonra bazıları geri döndü ancak evlerini ve mahallelerini tamamen yıkılmış durumda buldular. Yıkılan duvarlar, kararan gökyüzü, eksilen hayatlar… Ama Gazze hala ayakta! Acının içinde umut, yokluğun içinde direniş var; Çünkü Gazze sadece bir şehir değil bir mücadele yurdudur. Gazze ne meydanda ne de masada işgale teslim olmayacaktır. Trump'un hadsize yaptığı bu açıklamaları ve Tehcir Projesini kınıyoruz." diye konuştu.

"Gazze, Gazzelilerindir"

ABD'nin, sahada ve masada kaybeden siyonistlere Gazze’yi altın tepside sunmaya çalıştığını belirten Şat, "Barış, özgürlük, demokrasi, insan hakları gibi kavramların içini boşaltanlar şimdi de Gazze’nin içini boşaltmayı planlıyorlar. Tüm insani değerlerin tepetaklak edildiği, uluslararası hukukun hiçe sayıldığı, bu değerlerin sadece kâğıtlarda yazılı kalan süslü birer cümlelerden ibaret kaldığı bu dönemde işgalin karşısında, Gazzeli mazlum kardeşlerimizin yanındayız. Bir kez daha söylüyoruz: Gazze Gazzelilerindir." Canını vatanı ve mukaddesatı için veren on binlerce kahramanın ve mazlumun inancı ve cesaretiyle söylüyoruz: Gazze Gazzelilerindir." şeklinde konuştu.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

TBMM’de bu hafta "11. Yargı Paketi" görüşülecek

Turistik Doğu Ekspresi yeniden yollarda

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Üç aylar, günahlarımız için af dileme fırsatıdır

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: ABD’nin Venezuela'ya müdahalesi, insani felakete yol açabilir

İşgal rejimi Batı Şeria’da baskın ve alıkoymalarını sürdürüyor

Son iki haftada FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı

Umut Kervanı 25 Aralık’ta Sudan yolcusu 

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Güçlü toplum olmadan güçlü devlet olmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Azerbaycan’a gidiyor

Hendek ve Marmara’ya yeni adalet binaları geliyor

UNRWA: Gazze’de yaşlılar ve engelliler hayati risk altında

IPARD-III kapsamında 156 yerel eylem grubuna 2,2 milyar lira hibe desteği

21 Aralık: Neden yılın en uzun gecesi?

Yargıtay'dan pitbull cinsi köpek için emsal karar

Millî Savunma Bakanı Güler: israilin ihlalleri süreci zora sokuyor

Şubat 2025’te Türkiye ve Dünya gündemi: Diplomasi, iç politik gelişmeler ve bölgesel krizler

ABD, Venezuela açıklarında ikinci ticari gemiye el koydu

Kurum: Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştık

Kırsalda büyük destek: 2,2 milyar TL hibe 

Gazze’de çöp yığınların arasında yaşam mücadelesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok

Polisin "dur" ihtarına uyman araç kaza yaptı: 5 ölü, bir yaralı

Kalp ritmi elektromanyetik enerji ile normale dönebiliyor

Sosyal konutta yeni dönem: 15 bin "kiralık ev" geliyor

Meclis’te bütçe mesaisinde son gün

Tayland-Kamboçya çatışmaları: Ölü sayısı 40’ı geçti, yüzbinlerce mülteci

TESK Genel Başkanı Palandöken: Gerçek usule geçiş mali müşavirlerle iş birliği içinde yürütülecek

Bakan Yumaklı: 31 Aralık’a kadar 81 ilde sıkı gıda denetimi başlatıldı

Kasım indirimleri denetlendi: Reklam Kurulu’ndan 12,9 milyon lira ceza

Adıyaman'da minibüs şarampole devrildi: 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TBMM’de bu hafta "11. Yargı Paketi" görüşülecek

Turistik Doğu Ekspresi yeniden yollarda

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Üç aylar, günahlarımız için af dileme fırsatıdır

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: ABD’nin Venezuela'ya müdahalesi, insani felakete yol açabilir

İşgal rejimi Batı Şeria’da baskın ve alıkoymalarını sürdürüyor

Son iki haftada FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı

Umut Kervanı 25 Aralık’ta Sudan yolcusu