• BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,33% 0,09
  • EURO

    51,41% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6225,55% -0,81
  • Ç. ALTIN

    10757,95% 0,00

Stokçular yeşil altına dönüştürdü, onlar da fındıklısını üretti

30 Ocak 2023, Pazartesi 10:50
30 Ocak 2023, Pazartesi 10:50
Stokçular yeşil altına dönüştürdü, onlar da fındıklısını üretti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Stokçular yeşil altına dönüştürdü, onlar da fındıklısını üretti

Diyarbakır’ın tatlıda marka yüzü olan Kadayıfçı Sıtkı Usta işletmecisi Mehmet Altunbay, stokçuların yeşil fıstık fiyatlarını uçurmasıyla tatlıcıların da çareyi farklı arayışlarda bulduğunu belirterek, fındıklı soğuk baklava üretmeye başladı. Altunbay, yetkililerin ithal fıstık getirerek stokçulara darbe vurmasını istedi.
Eylül ayında hasadı yapılarak, Aralık ayında fiyatı 400 TL olarak belirlenen fıstık, stokçuların eline düştü. Fıstık yokluğunu lanse ederek fiyatları yüzde 60 yükseltip 650 TL’den satışa sunan stokçulara tatlıcılardan sert tepki geldi. Yetkililerin ithalat yolunu yeşil fıstığa açmasını isteyen tatlıcılar, bunun stokçulara büyük darbe olacağını kaydetti. Diyarbakır’da tatlı sektöründe marka isimlerinden olan Kadayıfçı Sıtkı Usta işletmecisi Mehmet Altunbay, fıstık stokçularına karşı fındıklı tatlı ürettiklerini vurgulayarak Ar-Ge çalışmasının tamamlandığını ve daha uygun fiyata satışa sunduklarını belirtti.

'Stokçular inşallah fındığa da saldırmaz'
Denetimlerin yapılması gerektiğini aktaran Altunbay, fındıklı baklavayı ürettiklerini duyan stokçuların ona da zam yapmasından korktuklarını kaydetti. Altunbay, 'Fıstık fiyatlarına Ocak ayına girdiğimizden beri yüzde 60 civarı zam geldi. 9 ayda toplanan fıstık 12. ayda 400 TL iken, Ocak ayında 650 TL oldu. 20 günde ne oldu da o fiyata çıktı? Bir anda fıstık yok gibi lanse edilip 3 yıl önceki fıstıklar bile depolarda muhafaza edilerek fiyatı yükseltip satıyorlar' dedi.
İlgili yetkililere seslendiklerini dile getiren Altunbay, 'Stokçulara fırsat verilmemeli, denetimler artmalı yurt dışından fıstık ithal edilmeli ve izin verilerek yolları açılmalı. İthal fıstık gelince fıstık fiyatları 200 TL’ye kadar geriler ve stokçuların elinde patlar. Fıstık stokçular sayesinde yeşil altına dönüştü, altın fiyatlarıyla resmen yarışıyor. Bu fiyatlar artınca biz de farklı arayışlara girerek fındıklı soğuk baklava yaptık, diğer çeşitlerimiz içinde Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Önce kendimiz tadıyoruz, gelen müşterilere tattırıyoruz. Tattırdığımız müşterilerde fındıklı soğuk baklavaya olumlu dönüşler aldık, fındıklı kadayıf ve baklava için de çalışmalarımız devam ediyor, inşallah onları da üreteceğiz. Fıstık fiyatlarına inat fındıklı baklava ürettik, fiyat olarak makul fıstıklıdan daha uygun onu tercih edecekler. Tek korkumuz fındıklı baklavayı ürettiğimizi duyan fındık stokçuların zam yapmaları ve inşallah onlar da yapmazlar' ifadelerinde bulundu.
[gallery ids=',83372,83373,83374,83375,83376,83377,83378']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı

Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı

İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı

Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü

Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı

Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi

Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı

Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü

Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek

Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü

Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı

Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı

Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti

Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

LGS başvuruları başladı

Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı

Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü

Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı

Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı

Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor

Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı

Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı

Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı

İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı

Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü