• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Barış ve istikrarı sağlamada kararlıyız

DÜNYA 19.09.2024 11:58:25 0
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: Barış ve istikrarı sağlamada kararlıyız

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan, “Hükümet çatışmayı hızlı ve kararlı bir şekilde sona erdirmeye ve ülkede barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesini sağlamaya kararlıdır.” dedi.

Burhan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Sudan'daki duruma ilişkin açıklamalarını olumlu karşıladıklarını belirterek "ABD'nin insani çabalara verdiği destekten de memnuniyetini" dile getirdi.

Biden'ın, Hızlı Destek milislerinin Kuzey Darfur eyaletinin başkenti El Faşer'e yönelik saldırılarıyla ilgili anlattıklarına işaret eden Burhan, Biden'ın anlattıklarının aslında vahşetin yalnızca küçük bir kısmını yansıttığına dikkat çekti.

Burhan, "uluslararası toplumun bu suçları kınaması ve milislerin yıkıcı davranışlarını desteklemeye ve mümkün kılmaya devam eden ülkelerden hesap sorması gerektiğini" vurguladı.

Hükümetin bu yıkıcı savaşı sona erdirmeye yönelik her türlü yapıcı çabaya açık olduğunu vurgulayan Burhan, önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun üst düzey oturumuna katılacağını ve burada Amerikalı yetkililerle bu konuları görüşeceğini kaydetti.

Burhan, yaptığı açıklamada, hükümetin Sudan halkının çektiği acılara son verme konusunda kararlı olduğunu belirterek, “Hükümet çatışmayı hızlı ve kararlı bir şekilde sona erdirmeye ve ülkede barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesini sağlamaya kararlıdır.” dedi.

Biden, geçtiğimiz salı günü Sudan'daki savaşın taraflarına barış müzakerelerine yeniden başlamaları ve insani yardım erişimine izin vermeleri çağrısında bulunmuştu.

14 Ağustos'ta ABD, Sudan'da insani yardım erişimini genişletmek ve ateşkese varmak için İsviçre'de görüşmelere başladı.

Görüşmeler 10 gün sonra ateşkes konusunda bir anlaşma sağlanamadan sona erdi, ancak savaşan taraflar iki kilit koridor üzerinden güvenli ve engelsiz insani erişim sağlamayı taahhüt etti. (İLKHA)

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Konya'da trafik kazası: 5 yaralı

Siyonist vahşet Kurban Bayramı'nın ilk gününde de devam etti: Gazze'de 19 şehit

Gazze'de katledilen gazeteci sayısı 226'ya yükseldi

Bakan Yerlikaya: Arife gününde meydana gelen kazalarda 10 kişi hayatını kaybetti

Fransa "Filistin devletini tanımaya kararlı"

Ağrı'da firari dana şeker toplayan çocukları korkuttu

Gazze'de direniş darbesi: En az 5 işgalci öldürüldü

Batman'da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında 15 şehit, çok sayıda yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ