Sudan'daki hava üssüne drone saldırısı

Tarih: 04.05.2025 18:25 Güncelleme: 04.05.2025 18:25
Sudan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Sudan'ın paramiliter güçleri Port Sudan'a drone saldırıları düzenledi, uçuşların durdurulmasına neden oldu.  

Sudan ordusu, paramiliter Hızlı Destek Güçleri'nin (RSF) doğudaki Port Sudan kentindeki bir askeri hava üssüne, bir kargo deposuna ve sivil tesislere drone saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) Sözcüsü Nabil Abdalla yaptığı açıklamada, "Bu sabah düşman, Port Sudan'daki Osman Digna Hava Üssü, bir kargo deposu ve bazı sivil tesisleri intihar amaçlı insansız hava araçlarıyla hedef aldı." dedi.

Abdalla, "Kara savunmamız birkaç insansız hava aracını başarıyla engelledi, ancak bazıları sınırlı hasara yol açmayı başardı, bunların arasında Osman Digna Hava Üssü'ndeki bir mühimmat deposunu hedef alan ve dağınık patlamalara neden olanlar da vardı. Neyse ki personel arasında can kaybı olmadı." diye belirtti.

Bu arada Port Sudan Uluslararası Havalimanı'ndan bir kaynak yabancı medyaya yaptığı açıklamada, yetkililerin havalimanındaki uçuşları geçici olarak askıya aldığını söyledi.

Kaynak, beş kamikaze insansız hava aracının havalimanını hedef aldığını ancak havalimanının sınırlarının dışına düştüğünü belirtirken, sosyal medyada paylaşılan videolarda havalimanının yakınlarından yoğun dumanların yükseldiği görüldü.

Yerel gazete El Sudani'nin haberine göre, havalimanındaki uçuşların geçici olarak durdurulduğu belirtilirken, yetkililer normal hava trafiğine dönmeden önce güvenlik durumunu değerlendiriyor.

RSF saldırılarının ilk kez kıyı kenti Port Sudan'a ulaşması dikkati çekiyor.

Mayıs 2023'ten bu yana Port Sudan, hükümete ve diplomatik misyonlara ev sahipliği yaparak ülkenin geçici başkenti olarak hizmet veriyor; uluslararası havalimanı ise ülkeye gidiş-dönüş uçuşların ana merkezi konumunda.

RSF son dönemde ordu kontrolündeki bölgelerdeki askeri üslere ve hayati öneme sahip tesislere yönelik drone saldırılarını yoğunlaştırdı.

Sudan, 2023 yılının nisan ayının ortalarından bu yana SAF ile RSF arasında yıkıcı bir çatışmanın ortasında kalmış durumda. Bu çatışmada on binlerce kişi hayatını kaybetti ve ülke içinde ve dışında milyonlarca kişi yerinden edildi. (İLKHA)

İngiltere nükleer silah taşıma kapasitesine sahip savaş uçağı satın alacak

Siyonist işgalciler Batı Şeria'daki Tulkerim'de iki haftada 50 bina yıktı

Ermenistan'da Başpiskopos darbe planı yapmakla suçlandı: 14 gözaltı

NATO'nun Ticari Uzay Stratejisi onaylandı

Gazze'de yardım dağıtım noktalarında 549 kişi katledildi

Mardin'de meydana gelen kazada ölen iki kişiden biri defnedildi

Nevşehir'de tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

İran: israil saldırılarında 627 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 870 kişi yaralandı

Güney Afrika, Dünya Bsı ile 1,5 Milyar dolarlık kredi anlaşması imzaladı

Siirt’te 'Aile Yılı' çalıştayı gerçekleştirildi

Siirt’te çocuklara yaz sürprizi: Parklara yaklaşık 13 milyon TL’lik bakım

Japonya'dan füze tatbikatı

Washington, Afganistan’da tutulan Amerikalı için 5 milyon dolarlık ödül teklif etti

Kur’an Nesli Platformu Elazığ Temsilciliğinden Hicri Yılbaşı mesajı

HAMAS yetkilisi Nunu: Müzakerelerde ciddi bir gelişme yok

Mardin’de beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 2 ölü

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Yamaç’tan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Uyuşturucu satmaktan 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Bakan Kurum: İstanbul'da kiralık konut yapacağız

Bungalov dolandırıcılığı operasyonunda 20 tutuklama

Edirne'de feci kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Akıncı, Antep fıstık ezmesinin AB tescilini değerlendirdi

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: 2 ölü, 3 yaralı

Dr. Altıntaş: Anne sütü çocuk için hastalıklara karşı en büyük kalkandır

İDEV'den "Aile ve İyilik" temalı Uluslararası Aile Fuarı'na davet

Büyükşehir Belediyesi alternatif yol ve kavşak düzenleme çalışmalarını sürdürüyor

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 56 bin 156'ya ulaştı

Çin'de sel alarmı

NATO zirve bildirisi yayımlandı: Savunma harcamaları artırılacak

Yükleniyor