Tarih: 29.05.2024 11:00

ŞÜ’de “Okul Öncesi Müzik Eğitimi” etkinliği düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Çocuk için en güzel müzik eğitici ve öğretici olandır” projesi ile okul öncesi öğrencilerine yönelik müzik etkinliği düzenlendi.
Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Burak Sağırkaya yönetiminde “Okul Öncesi Müzik Eğitimi” etkinliği düzenlendi. Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlik kapsamında okul öncesi müzik uygulama örnekleri Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri ile paylaşıldı. Etkinlik kapsamında son sınıf öğrencileri, ritmik çalgılar ve müzik uygulamaları ile birbirinden farklı eğitici ve öğretici performanslar sergiledi.
Etkinlik hakkında bilgi veren Müzik Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Burak Sağırkaya, müziğin uzun yıllardır çocuklara bilişsel ve hareket becerileri kazandırmak ve motivasyonlarını arttırmak için pedagojik bir araç olarak kullanıldığını anlattı. Dr. Sağırkaya “Özellikle erken çocukluk döneminde ‘Değerler Eğitimi’ alanında müzik kullanımının etkisi çok önemlidir. Müzik yolu ile çocuklara doğa sevgisi, aile sevgisi, çevre sevgisi gibi pek çok konuda eğitici ve öğretici etkinlikler yapılabilir. Bunun için ise temel müzik bilgisinin yeterli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Dr. Öğretim Üyesi Sağırkaya, etkinliğin geçekleşmesinde emeği ve desteği olan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Derya Yücel, Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Günay Tuzkaya ve Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Engin Turan ile bölüm hocalarına teşekkür ederek, etkinliğin önümüzdeki yılda daha kapsamlı bir şekilde geçekleştirmek istediklerini söyledi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —