• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Süleymaniye Milletevi ile 385 kadın meslek öğrendi

GÜNDEM 5.07.2024 13:41:24 0
Süleymaniye Milletevi ile 385 kadın meslek öğrendi

Süleymaniye Milletevi ile 385 kadın meslek öğrendi

Haliliye Belediyesi bünyesindeki Süleymaniye Milletevindeki el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kursundan eğitim alan kadınlar, meslek öğrenmeye devam ediyor. Bölgedeki kadınların yoğun ilgi gösterdiği Milletevinden faydalanan 385 kursiyer, el emeklerini esere dönüştürüyor.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bünyesindeki Milletevleri ile faaliyetlerini devam ettiriyor.
Kadınların sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sağlaması için açılan meslek edindirme ve hobi kursları Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevlerinde yoğun ilgi görüyor. Süleymaniye Milletevinde devam eden el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kurslarına kayıt oluşturan kursiyer kadınlara, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslara çocuklarıyla katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Anneler, kurslardan aldıkları eğitimlerle meslek öğrenirken, çocukları da akranlarıyla eğitici ve eğlenceli zaman geçiriyor. Meslek öğrenip, aile ekonomilerine katkı sağlamalarına imkanların sunulduğu el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kursuna katılan kursiyerler, sağlanan imkanlardan ötürü Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkür ediyor.
2024 yılının ilk yarısı Süleymaniye Milletevindeki el sanatları, dikiş nakış ve kuaför kursundan faydalanan 385 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildi.

Organize suç örgütlerine operasyon:158 gözaltı

ABD'nin Yemen’deki sivil katliamında şehit sayısı 33'e yaralı sayısı 80'e yükseldi

ABD'den siyonist rejime sığınak delici bomba sevkiyatı: Gündemde İran'a saldırı planı var

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

BM: israilin Gazze'deki sağlık altyapısına saldırıları savaş suçudur

Katil rejim Gazze’de bir aileyi daha yok etti: 11 şehit

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ