• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

"SUMUD filosunu korumak insanlığın ortak vicdanını korumaktır"

12 Eylül 2025, Cuma 16:36
12 Eylül 2025, Cuma 16:36
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adana'da Peygamber Sevdalıları tarafından SUMUD filosuna destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenlenirken, "SUMUD filosunu korumak insanlığın ortak vicdanını korumaktır" açıklamalarında bulunuldu.

Dünyanın farklı bölgelerinde Gazze’ye destek açıklamaları devam ederken, Adana’da da önemli bir çağrı yapıldı.

Peygamber Sevdalıları tarafından Adana'da SUMUD filosuna destek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Merkez Seyhan ilçesi Kızılay Caddesi Ulu Camii önünde gerçekleştirilen program Salih Demir'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yapılan tilavetin ardından Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş topluluk adına basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Adana’da düzenlenen programda konuşan Orhan Erkuş, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle mazlumların yanında durmanın önemini hatırlattı.

Erkuş, konuşmasında SUMUD filosunun korunmasının yalnızca Gazze halkı için değil tüm insanlık için gerekli olduğunu dile getirdi.

Birleşmiş Milletler’in İsrail karşısındaki etkisizliğini eleştiren Erkuş, uluslararası hukukun çökme tehlikesine dikkat çekti.

Gazze’ye insani yardım ulaştırılması için acil koridor açılmasını isteyen Erkuş, dünya liderlerine çağrıda bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının desteğini de hatırlatan Erkuş, Gazze halkının yanında olduklarını ifade etti.

"Mazlumların safında yer alanlara selam olsun"

Kur’an-ı Kerim’in Nisa Suresi 75’inci ayetini hatırlatan Erkuş, “Hem size ne oldu ki, Allah yolunda ve çaresiz bırakılan erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz? Onlar ki: Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar” ayetini okudu. Ardından, “İzzeti kuşanan, zalimlerin karşısında dik duran, mazlumların safında yer alanlara selam olsun. Gazze’de yaşanan soykırıma seyirci kalmayan Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han’ın torunlarına selam olsun” şeklinde konuştu.

“SUMUD filosunu korumak insanlığın ortak vicdanını korumaktır”

Gazze’ye insani yardım götürmeyi hedefleyen SUMUD filosuna sahip çıkmanın insanlık için bir görev olduğunu dile getiren Erkuş, “Bugün SUMUD filosunu korumak, sadece Gazze halkını değil, tüm insanlığın ortak vicdanını korumaktır. İsrail’in saldırılarına karşı Global Sumud Filosu’nu korumak bütün hükümetlerin ve uluslararası kurumların görevidir. Birleşmiş Milletler’in İsrail’in saldırıları karşısındaki etkisizliği artık kabul edilemezdir” ifadelerini kullandı.

“Çöken Gazze değil, uluslararası hukuk olur”

siyonist rejimin saldırılarının önüne geçilmemesi halinde küresel düzenin yara alacağını dile getiren Erkuş, “Eğer İsrail’in saldırılarının önü alınmazsa çöken Gazze değil, uluslararası hukuk ve küresel düzen olacaktır” sözleriyle uyarıda bulundu.

“Siviller korunmalı, insani yardımlar engellenmemelidir”

Uluslararası hukuk kurallarına dikkat çeken Erkuş, “Siviller korunmalı, insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmelidir. Açlığın bir savaş aracı olarak kullanılması Cenevre Sözleşmeleri’nin açık ihlalidir. Bu nedenle tüm devletleri ve BM organlarını gecikmeksizin insani görevlerini yerine getirmeye, BM Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

“Gazze’ye güvenli yardım koridoru açılmalıdır”

Dünyaya ve vicdan sahibi liderlere seslenen Erkuş, taleplerini şu sözlerle dile getirdi:

“Gazze’ye güvenli ve kesintisiz bir insani yardım koridoru açılmalıdır. Global Sumud Filosu korunmalı, sivil toplumun barışçıl girişimleri güvence altına alınmalıdır. Katılımcılar yasadışı gözaltı, tehdit ve saldırılardan korunmalıdır. Gazze’ye denizden insani erişim hakkı garanti edilmelidir. İsrail’in yasa dışı ablukası ve soykırım uygulamaları derhal sona erdirilmelidir. Bağımsız medya ve uluslararası gözlemciler filoyu takip etmeye teşvik edilmeli, şeffaflık sağlanmalıdır.”

Sözüne devam eden Erkuş, “Gazze’ye insani yardım ulaştırılsın, Global Sumud Filosu korunsun, insanlık onuru savunulsun” diyerek çağrısını yineledi.

Uluslararası topluma çağrı

Sivil toplum kuruluşları olarak bu girişimi desteklediklerini belirten Erkuş, “Uluslararası toplumu, hükümetimizi ve dünyadaki diğer hükümetleri bu insani görevi sahiplenmeye ve harekete geçmeye davet ediyoruz. Gazze’nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Rabbimiz hepinizin ecrini kat kat versin. Allah’a emanet olunuz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Malatya'da 11 bin 367 konut ve işyeri teslim edildi

NATO Genel Sekreteri Rutte: 'AB, NATO'ya alternatif olmamalı

Muğla açıklarında 3.5 büyüklüğünde deprem

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul Esenyurt'ta servis midibüsü devrildi: 4 ölü, 7 yaralı

İşgal zindanlarında kasıtlı öldürme politikası: Şehit esir sayısı 100’ü aştı

Batman Belediyesi’nden Su Taşkınlarına Karşı Kesintisiz Mücadele

Tayvan açıklarında 7 büyüklüğünde deprem

Libya: Düşen uçak ile ilgili soruşturmayı Türkiye ile işbirliği içinde yakından takip ediyoruz

Yunanistan’da yolsuzluk iddialarıyla başlayan çiftçilerin eylemleri devam ediyor

Tendürek Geçidinde ulaşım durma noktasına geldi

Malatya'da liseler arası Gazze temalı resim yarışması düzenlendi

Battalgazi Belediyesi'nden kar ile mücadele çalışması

Bingöl'de yoğun kar ve tipi günlük hayatı olumsuz etkiliyor

Medyatik yargılamaya tepki: Hukuk devleti zarar görüyor

Malatya'da kar yağışı ile birlikte ekipler harekete geçti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Malatya'da terör, uyuşturucu, deprem konutları ve işyerleri vurgusu

Türkiye–AB arasındaki finansman anlaşması yürürlükte

Yunanistan'da kaybolan 4 kişi çığ altında ölü bulundu

Bingöl-Erzurum kara yolu tır trafiğine kapatıldı

Bingöl’de 2026 hac işlemleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Japonya'da zincirleme kaza: 2 ölü, 26 yaralı

Abdullah Deniz şehadetinin 11. yıl dönümünde kabri başında yâd edildi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları: Gazze'de ateşkes fiilen geçersiz hale getirildi

Öztürk: Asgari ücrete yapılan yüzde 27’lik artış enflasyon rakamları karşısında çok düşük

Komisyon'a sunduğu rapor dolayısıyla HÜDA PAR'a destek büyüyor

Manisa'da ana sınıfı öğrencileri, okul bahçesinde zeytin toplayıp yağa dönüştürdü

Bursa’da kızıl geyiğin gece narası sessizliği bozdu

Kiev dahil birçok bölgeye Rusya tarafından füze ve insansız hava aracı saldırıları

Elazığ’da karla mücadele: Gökdere grup yolu ulaşıma açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da 11 bin 367 konut ve işyeri teslim edildi

NATO Genel Sekreteri Rutte: 'AB, NATO'ya alternatif olmamalı

Muğla açıklarında 3.5 büyüklüğünde deprem

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul Esenyurt'ta servis midibüsü devrildi: 4 ölü, 7 yaralı

İşgal zindanlarında kasıtlı öldürme politikası: Şehit esir sayısı 100’ü aştı

Batman Belediyesi’nden Su Taşkınlarına Karşı Kesintisiz Mücadele