• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

17 Haziran 2025, Salı 23:16
17 Haziran 2025, Salı 23:16
Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Esad Hasan El Şeybani, Alman mevkidaşı Johann Vadebul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre öörüşmede, taraflar, güncel bölgesel konuları ve iki ülke arasındaki ikili ilişkileri ele aldı.

Görüşmenin başında Bakan El Şeybani, Alman mevkidaşını yeni görevini üstlenmesinden dolayı tebrik ederek, Suriye’nin Almanya ile çeşitli alanlarda diplomatik iş birliğini güçlendirme arzusunu dile getirdi ve hızlı uluslararası değişimler ışığında iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini vurguladı.

İki bakan Orta Doğu’daki son gelişmeleri görüşürken, Şeybani, evlerin yıkılması ve güney Suriye’deki ağaçların sökülmesi de dahil olmak üzere işgalci rejimin Kuneytra’ya yönelik saldırılarını kınadı ve bunun Suriye egemenliğinin açık bir ihlali olduğunu kaydetti.

Alman bakan ise bölgede istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacak diplomatik çözümler bulmanın önemini vurguladı.

İkili ilişkileri güçlendirmek için yeni bir adımda, iki taraf ayrıca, ekonomik ve yatırım alanlarında iş birliğini artırmayı ve iki ülke arasındaki ticaret alışverişi için yeni ufuklar açmayı amaçlayan Suriye-Almanya Ekonomik Koordinasyon Konseyi’ni kurmayı kabul etti.

İki bakan, Suriye’deki yeniden yapılanma ve kalkınma projelerini destekleme fırsatları ve Suriye ekonomisinin küresel pazarlara kademeli olarak geri dönmesini sağlamak için ortak çabaları görüştü.

Taraflar ayrıca, Suriye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Bu konuda Şeybani, iki taraf arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin iyileştirilmesine katkıda bulunacak Şam ile Brüksel arasında diyalog kanalları geliştirme olasılığını masaya yatırdı. Alman bakan ise ülkesinin uluslararası ilkelere uygun olarak Suriye-Avrupa iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan diplomatik çabaları desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.

Görüşmenin sonunda iki bakan, her iki ülkenin ortak çıkarlarını gerçekleştirmek ve mevcut zorluklara diplomatik çözümler bulmaya katkıda bulunmak için önümüzdeki dönemde iletişim ve koordinasyonu sürdürme konusunda anlaştı. Alman Dışişleri Bakanı ayrıca yakında Şam’ı ziyaret etme sözü verdi. (İLKHA)

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan 2 tekne alabora oldu: 4 can kaybı

Meksika'da binlerce kişi sokağa indi

İstanbul'da metro inşaatında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Claudia Fırtınası Portekiz’i etkisi altına aldı: 1 ölü, 28 yaralı

Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

İstanbul'daki metro inşaatında iskele çöktü

Batman'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" sahabe programı düzenlendi

Siyonist rejim Gazzeli 15 şehidin naaşını teslim etti

HÜDA PAR'dan Elazığ’daki sanayi planına tepki

Tayvan'da çamur volkanı patladı

Şili'de halk devlet başkanlığı seçimi için sandık başına gidiyor

ABD’nin Gazze tasarısına Rusya ve Çin’den veto

Hafif ticari araç ile cip çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı

Bakanlıklardan gıda zehirlenmelerine karşı uyarı

COP30 zirvesinde "ekokırım suç kabul edilsin" çağrısı

Malatya'da 21 bin 760 konut ve iş yeri için kura çekildi

Çin'den Japonya'ya seyahat uyarısı

Pakistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 5 ölü, 7 yaralı

Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Mersin'deki trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi

Macaristan: AB’nin Ukrayna'daki krizi tırmandırmaya yönelik adımlarını engelleyeceğiz

ABD'den Tayvan’a 330 milyon dolarlık silah satışı

Kar yağışı sonrası işçi servisi yola devrildi: 14 yaralıl

Güney Kore'de çöken santralin altında kalan 7 işçinin cesedi enkazdan çıkarıldı

İngiltere'de Claudia Fırtınası alarmı

Azerbaycan'da 456,8 kilogram eroin ele geçirildi

Şırnak'ta kayganlaşan yolda otomobil takla attı: 2 yaralı

Rusya, Zaporijya'da bir yerleşim biriminde daha kontrolü ele geçirdi

Hindistan'da polis karakolunda patlama: 9 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik füze saldırısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Libya açıklarında göçmenleri taşıyan 2 tekne alabora oldu: 4 can kaybı

Meksika'da binlerce kişi sokağa indi

İstanbul'da metro inşaatında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Claudia Fırtınası Portekiz’i etkisi altına aldı: 1 ölü, 28 yaralı

Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

İstanbul'daki metro inşaatında iskele çöktü

Batman'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" sahabe programı düzenlendi