DÜNYA 24.09.2024 21:56:31 0

Suriye, Lübnan tarafından olası mülteci akınına hazırlanıyor

Suriye, Lübnan tarafından olası mülteci akınına hazırlanıyor
Haberi Sesli Oku

Suriye, işgalci rejimin yoğun saldırıları sırasında Lübnan'dan gelebilecek olası mülteci akınına hazırlanıyor.

Suriye yetkilileri, yerel medya kuruluşu Al-Watan Online'ın Salı günü bildirdiğine göre, hem Lübnanlılar hem de geri dönen Suriyeliler için sınır kapılarından girişleri kolaylaştırıyor.

Şam Kırsal Bölgesi Valisi Ahmed Halil, hükümetin giriş sürecini kolaylaştırmak için kapsamlı destek sağladığını belirtti. Halil, rejim başkanı Beşşar Esad'ın talimatları uyarınca "Lübnanlı kardeşlerine ve geri dönen Suriyelilere gerekli tüm yardımı sunduklarını" sözlerine ekledi.

Bu gelişme, işgalci siyonist rejimin Güney Lübnan'ı hedef alan yoğun bombardımanlarının ardından yaşandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Lübnanlı ailelerin Suriye şehirlerine, özellikle Humus ve Kusayr kasabasına ve Hizbullah bağlantılı köylere doğru göç ettiğini bildirdi.

Gelen ailelerin sayısına ilişkin resmi bir rakam açıklanmazken, görgü tanıkları sınırda uzun kuyruklar oluştuğunu gözlemledi.

Suriye ile Lübnan arasında yaklaşık 375 kilometrelik sınır bulunuyor. Lübnan'daki Mesnaa Sınır Kapısı olarak da bilinen Cdeidat Yabous Sınır Kapısı, iki ülke arasındaki beş ana güzergahtan biri.

İşgal rejimi, Pazartesi ve Salı günleri Lübnan'a 2006'dan bu yana en kapsamlı hava saldırılarını başlattı ve ülke genelinde 550'den fazla kişinin şehit olmasına, 1.800'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. (İLKHA)

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çin uzaya internet test uydusu gönderdi

Yükleniyor