• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Suriye'de siyonist rejime karşı öfke büyüyor

17 Temmuz 2025, Perşembe 10:47
17 Temmuz 2025, Perşembe 10:47
Suriye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şam, Halep, Hama, Lazkiye ve İdlib başta olmak üzere Suriye'nin pek çok kentinde halk sokaklara dökülerek siyonist rejimin hava saldırılarını protesto etti. Göstericiler ulusal birliği vurgularken, dış müdahaleye karşı direnme çağrısı yaptı.

Siyonist rejimin başkent Şam ve diğer bölgelerde gerçekleştirdiği saldırılar, Suriye genelinde kitlesel protestolara yol açtı. Dün gece, başta Şam olmak üzere Halep, Hama, Lazkiye ve İdlib kentlerinde binlerce Suriyeli meydanlara inerek işgalcilerin saldırılarına tepki gösterdi.

Başkent Şam'da düzenlenen gösterilerde, siyonist rejimin başkanlık sarayı çevresi ve Suriye Genelkurmay binasına düzenlediği hava saldırıları sert şekilde kınandı. Göstericiler, "Orduya destek tam", "Suriye halkı bölünmeyecek", "Dış müdahaleye hayır" yazılı dövizler taşıdı.

Hama'nın Asî Meydanı'nda toplanan kalabalık da saldırıları protesto ederken, Suriye ordusunun güneyde süren güvenlik operasyonlarına destek verdiklerini ifade etti. Benzer şekilde Halep'teki Saadallah el-Cabiri Meydanı'nda toplanan halk da dış müdahaleye karşı devletin yanında olduklarını ilan etti.

İdlib ve Lazkiye'deki protestolarda ise "Hayır saldırıya, evet birliğe", "Toprağımız bölünemez" ve "İşgalciye geçit yok" sloganları öne çıktı.

Saldırıların ardından Suriye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şam'daki hava saldırılarında 3 kişi şehit oldu, en az 28 kişi de yaralandı. Ayrıca siyonist rejime ait savaş uçaklarının Dera kenti ve uluslararası otoyolu ile başkente bağlı Katana beldesini de hedef aldığı bildirildi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Beşşar Esed rejiminin çökmesinin ardından artan işgal saldırganlığı, siyonist rejimin "Dürzileri koruma" iddiası ve güney Suriye'yi "silahsız bölgeye çevirme" bahanesiyle meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Ancak Suriye halkı bu saldırıları açık bir işgal ve iç işlere karışma olarak değerlendiriyor.

Gösterilerde taşınan prtlarda "Siyonist saldırganlığa hayır", "Hukuksuzluğa geçit yok" ve "Barış içinde bir arada yaşamak istiyoruz" mesajları öne çıktı.

Suriye halkı, devletin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ederek, uluslararası toplumu da siyonist rejimin saldırganlığına karşı tavır almaya çağırdı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ordu'da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Polonya'dan hava sahası kısıtlaması kararı

Siirt Müftülüğü 2026 İUP Personel Listesini açıkladı

Çocuklarda katkı maddesi tehlikesi ve obezite riski: E120 ve MSG bağımlılık yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Malatyalıları ilahi konseri ile buluşturdu

Malatya'da torbacı operasyonu: 5 gözaltı

Umut Kervanından Suriye’ye şefkat köprüsü, yardım tırı Ağrı’dan yola çıktı

Pezeşkiyan’dan sert mesaj: Ülkemizi savunmak için ölene kadar direneceğiz

APP plaka cezalarına erteleme: Son tarih 1 Nisan

Isparta’da kumar operasyonu: 16 kişiye para cezası

Akademisyenler uyardı: Dijital kumar gençleri tehdit ediyor

İnternet kullanımını kontrol etmenin 3 yolu: Bağ kur, sınır koy, rutin değiştir

Mardin'de kamyonet ile traktör çarpıştı: 3 yaralı

Batman Eğitim-Bir-Sen: İran'da katledilen kız çocukları insanlığın vicdanında derin yara açtı

Bursa’da silahını temizlerken kendini vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile telefonda görüştü

İl Tarım'dan çiftçilere bordo bulamacı uyarısı

Akdeniz için fırtına uyarısı: Rüzgârın hızı 75 kilometreye ulaşabilir

Gercüş bağları için modernizasyon adımı

Gaziantep'te hırsızlık yapan 12 kişi suçüstü yakalandı

Umut Kervanı’ndan yetimlere bayramlık desteği

Şanlıurfa’da kar yağışı etkili oluyor

Şanlıurfa’da sanayi sitesinde yangın paniği

Yetimler Vakfı Yemenli mazlumları unutmadı

Sanayide sıfır atık dönemi için imzalar atıldı

HAKSİAD Elazığ Şubesi’nden medya ziyareti

İletişim Başkanlığı’ndan CNN International’a harita tepkisi

Elazığ’dan Gazze’ye kardeşlik köprüsü: 2 bin kişiye iftar sofrası

Şanlıurfa’da Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı’ndan yetimler için iftar programı

Malatya Valiliğinden restorasyon sırasında çöken tarihi cami ile ilgili açıklama

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ordu'da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Polonya'dan hava sahası kısıtlaması kararı

Siirt Müftülüğü 2026 İUP Personel Listesini açıkladı

Çocuklarda katkı maddesi tehlikesi ve obezite riski: E120 ve MSG bağımlılık yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Malatyalıları ilahi konseri ile buluşturdu

Malatya'da torbacı operasyonu: 5 gözaltı

Umut Kervanından Suriye’ye şefkat köprüsü, yardım tırı Ağrı’dan yola çıktı