• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Suriye’nin kuzeyinde çatışmalar Tel Rifat yakınlarında yoğunlaştı

02 Aralık 2024, Pazartesi 11:24
02 Aralık 2024, Pazartesi 11:24
Suriye’nin kuzeyinde çatışmalar Tel Rifat yakınlarında yoğunlaştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Suriye’nin kuzeybatısında 27 Kasım’da yeniden başlayan çatışmalar cephe hattında devam ederken, çatışmaların sona ermesi için diplomatik temaslar da sürüyor. 

Suriye'de sekiz yıl aradan sonra cumartesi sabahı erken saatlerde Halep ilinin batı kırsalında ani saldırı başlatan muhalifler ile rejim güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’te ordu birliklerinin geri çekilmesinin ardından muhalifler, kentin büyük bölümünü ele geçirdi.

İdlib’e 55 kilometre uzaklıkta olan Halep, 2016’da hükümet güçlerinin eline geçene kadar muhaliflerin kalesi durumundaydı.

Suriye Milli Ordusu’nun ise PKK/YPG kontrolündeki Tel Rifat kasabasını ve yakındaki bazı köyleri ele geçirdiği bildirildi.

Rus ve Suriye savaş uçakları, İdlib ve Hama’da muhalif güçlere hava saldırıları düzenledi. Yerel sakinler, yaklaşık dört milyon kişinin geçici çadırlarda ve meskenlerde yaşadığı İdlib’in merkezindeki kalabalık bir yerleşim alanının da vurulduğunu öne sürdü.

Suriye rejiminin Hama kırsalındaki köylerin etrafına savunma hattı çekmek için takviye kuvvetler gönderdiği kaydedildi. İdlib ve Hama, Halep’in güneyinde yer alıyor. Muhalif güçler kuzeybatıdaki İdlib kenti ve çevresindeki vilayetin büyük bölümünü kontrol altında tutuyor.

Rus Ordusu, İdlib, Hama ve Halep’teki saldırıları püskürtmek için Suriye rejimine yardımcı olduklarını açıkladı.

Suriye Milli Ordusu, PKK/YPG’ye karşı başlattığı Özgürlük Şafağı Operasyonu’nda Tel Rıfat ilçe merkezi meydanına kadar ulaşırken, dış kesimlerde çatışmalar sürüyor.

ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere ortak bir açıklama yayımlayıp, çatışmanın tüm taraflarına gerilimi azaltma çağrısında bulundu.

Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş nedeniyle devam eden çatışmalar 2020’de varılan ateşkesten bu yana büyük ölçüde durmuştu.

Muhalif gruplar, Şam yönetimini, bölgede 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışma ortamından faydalanarak Türkiye sınırı yakınında muhaliflerin kontrol ettiği yerleri ele geçirmeye çalışmakla suçluyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan cumartesi günü; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani ile ayrı ayrı gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Suriye’deki durumu değerlendirdi.

Fidan aynı gün yaptığı bir açıklamada, Halep’e kadar varan çatışmalara Türkiye’nin müdahil olmadığını söyledi.

Fidan dün de ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede Blinken’a Ankara’nın gerilimi düşürecek hamlelere destek vereceğini söylediğini aktardı. (İLKHA)

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı