GÜNDEM 6.09.2023 13:05:09 0

Süryani köyü açılan pizza dükkanı ile lezzet durağı haline geldi

Süryani köyü açılan pizza dükkanı ile lezzet durağı haline geldi
Haberi Sesli Oku

Süryani köyü açılan pizza dükkanı ile lezzet durağı haline geldi

Mardin’in Midyat ilçesinden terör olayları nedeniyle Avrupa’ya göç eden Süryani Moris Dal, 43 yıl sonra geri döndüğü köyünde pizzacı dükkanı açtı. Köy pizza dükkanının açılmasının ardından turistlerin uğrak yeri haline geldi.
Memleket hasretiyle yıllar sonra köyüne dönmeye karar veren Moris Dal, Üçköy köyünde pizza dükkanı açtı. Köy, taş fırında yapılan pizzalarla birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi. 43 sene sonra memleketine dönen Dal, bu köyde doğduğunu belirterek, Almanya’ya giderken 8 yaşında olduğunu, 43 sene sonra memleketlerine döndüklerini söyledi. Bu işi Almanya’da 24 sene yaptığını anlatan Dal, 'Bu yüzden iş bize yabancı değil. Orada öğrendik, buraya geldik. Buralara da canlılık verdik. Ben buradan giderken 8 yaşlarındaydım, hep o köy özlemi kalmıştı içimde. Bir gün döneceğime inanıyordum. Buraya geldiğimizde acaba ne yapabiliriz diye bir baktık ve burada bir boşluk vardı. Biz o boşluğu doldurduk' dedi.
Köye Türkiye’nin her tarafından turistler geldiğini belirten Dal, 'Güzel insanlar ile karşılaşıyoruz. Almanya’da bu işi 24 sene yaptım. Oradan geldi aklıma bu fikir. Binayı da sıfırdan inşa ettik. Burada elektrik, su, hiçbir şey yoktu. Amcaoğlum ile birlikte yaptık burayı. Bir sene oldu, çok iyi gidiyor” diye konuştu.
Pizzalarının ince ve oldukça büyük olduğunu söyleyen Dal, 'Türkiye ve Avrupa genelinde tanındık. Türkiye’de yeni bir stil yaptık. Pizzalarımız İsveç stilidir, ince ve çok büyüktür. En az 40 santim büyüklüğünde yapıyoruz. İnce olduğu için mideye de rahatsızlık vermiyor. Yiyen bir daha yiyor. Bu pizzayı denemeyen herkesi davet ediyorum buraya. Gelen bir daha geliyor” şeklinde konuştu.

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Yükleniyor