• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Taksiciler taksimetre tarifelerinin güncellemesini istiyor

12 Mart 2025, Çarşamba 11:50
12 Mart 2025, Çarşamba 11:50
Taksiciler taksimetre tarifelerinin güncellemesini istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardinli taksiciler, bir yılı aşkın süredir güncellenmeyen taksimetre tarifeleri nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, güncelleme için yetkililere çağrıda bulundu.

Mardin’de taksi esnafı, uzun süredir taksimetre açılış ücretlerinde güncelleme yapılmadığını belirterek, taksimetre açılış ücreti olan 22 TL’nin artan maliyetler karşısında yetersiz kaldığını ifade etti.

Esnaf, mazot fiyatlarının yükseldiğini, araç bakım ve sigorta ücretlerinin ciddi bir maliyet oluşturduğunu belirterek, mevcut taksimetre açılış ücretinin kendilerini mağdur ettiğini dile getirdi.

Yolcu kapasitesinin de azlığından yakınan esnaf, yeni taksimetre açılış ücretinin 35-40 TL arasında olması talebinde bulundu.

“Çevre illerde taksimetre açılış ücreti 35-40 TL olarak güncellendi”

Bir yılı aşkın süredir taksimetre tarfilerinin değişmediğini belirten Abdurrahman Atılmış, “Mardinli taksiciler olarak taksimetre sorunumuz var. Bir yılı aşkın süredir güncelleme yapılmadı. Şu an hala açılış 22 TL. Bütün çevre illerin taksimetresi 35-40 TL olarak güncellendi. Malum yakıt 50 lirayı bulmuş. Taksi esnafı olarak bu konuda mağduruz. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bu konuda dilekçe verdiğimiz halde olumlu bir dönüş alamadık. Durumumuzun ne olacağı belirsiz. Şu anki maliyetle evimize ekmek götürecek seviyede değiliz. Yetkililerin bize verdiği cevap 'tarife ücretinin yeterli olduğu'ydu. Ancak bizim için yeterli değil. Ücret tarifesini güncellemek için sürekli bizi geciktiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yeni bir tarife için yetkililere çağrıda bulunan Atılmış, “Bizim istediğimiz ve bizi kurtaracak tarife 35-40 TL arasıdır. Çünkü taksinin bayağı gider masrafları var. Bir aracın sigorta ücreti 30 ila 35 bin arasında kesiliyor. Aynı şekilde yağ bakımı 4-5 bin TL’ye mal oluyor. Bu giderlerin hepsi göz önüne alınarak yeni bir tarifenin belirlenmesini talep ediyoruz. Valimizden rica ediyoruz. Biz esnaf olarak çok mağduruz. Bu konuda bizlere yardımcı olun. Çevre iller; Batman, Şırnak, Diyarbakır, Şanlıurfa şu anda yeni tarifeye geçmiş durumda. Şu an beklemedeyiz. Mardin genelinde indi-bindi 100 TL. Bayram ve özel günler dışında pek bir yoğunluğumuz da yok. Bazen taksimetreyi açamaz duruma geldiğimizden çoğu müşteriyle tartışıyoruz. Çünkü taksimetre kurtarmıyor. Mardin, metropol şehri gibi değil, gittiğimiz bir yerden genellikle boş dönüyoruz. Yetkililerin yeni bir fiyat güncellemesini rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Mevcut tarife bizi kurtarmıyor”

Girdi maliyetlerinin fazla olduğu bir dönemde mevcut tarifenin bir an önce yükseltilmesini talep eden Ali Çelik “Taksi esnafı olarak taksimetrenin güncellenmesi sorunuyla karşı karşıyayız. Malum olduğu üzere Mardin’de taksimetre açılışı 22 TL, indi-bindi 100 TL. Bu ücret maalesef bizi kurtarmıyor. Bazen bizi kurtarmayacağı hesabıyla taksimetreyi açmadığımızda müşterilerle olumsuz diyaloglara girmek zorunda kalıyoruz. Talep ettiğimiz tarife 35-40 TL arasıdır. Valimiz ve diğer yetkililerden bu konunun üstünde durmalarını rica ediyoruz. Mardin’de yolcu kapasitesi az olduğundan yoğunluk olmuyor. Çoğu zaman zarara uğradığımız da oluyor. Çoğu araç saatlerce bekliyor. Ramazandan sonra inşallah yoğunluk oluşabilir. Şırnak, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa gibi çevre illerde taksimetre güncellemesi yapılmış durumda. Bizde bir yılı aşkın güncelleme yapılmadı. Bütün il ve ilçelerdeki taksi esnafı bu güncellemenin yapılmasını istiyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Mersin’de çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayanlara yönelik ödül töreni düzenlendi

Türkiye ile Irak arasında su anlaşması imzalandı

Nijerya lideri, Trump'la ülkedeki Hristiyanların durumunu görüşme niyetini açıkladı

Belçika’daki NATO üssünde drone alarmı

Ege Denizi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Kahire yakınlarında Büyük Mısır Müzesi açıldı

Yedikleri yemekten zehirlenen 150 kişi hastaneye kaldırıldı

Kızılhaç ve Kassam ekipleri esirlerin cesetlerini çıkarmak için Doğu Gazze'ye girdi

Kenya'da sel ve heyelan: 21 ölü, 30 kayıp

HÜDA PAR İl Başkanlığından kefenli çağrı: Adıyaman-Kahta yolu ölüm yoluna dönüşmesin

İzmir açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı

Alp Dağları'nda çığ düştü: 5 ölü

Aile Danışmanı Terzi: Çocuk yetiştirmede söylemden çok davranışlar etki eder

Mersin’de Radyasyon Acil Durum Tatbikatı hazırlıkları tamamlandı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer tesisleri yeniden ve daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz

Balıkesir'de 4,3 büyüklüğünde deprem

Hareket halindeki araçtan koyun çalan hırsızlar kameralara yakalandı

Ceylanpınarlı çocuklardan Gazze için anlamlı bağış

Siirt'te kalp damar tedavisinde yeni bir dönem: Kapalı damarlar başarıyla açıldı

Siirt'te gençler sabah namazında buluştu

İngiltere'de trende bıçaklama: 9 yaralı

Batman Valiliğinden mühürlenen kum ocağına ilişkin açıklama

Gazze'deki soykırımın bilançosu: 68 bin 865 şehit

Diyarbakır'da 9 aylık kaza bilançosu: 26 ölü 4 bin 611 yaralı

Gaziantep'te "Huzur 27" uygulamasında 9 kişi yakalandı

Rusya: Son 24 saatte 280'den fazla Ukrayna İHA'sını imha ettik

Cezayir, Fransa'nın soykırım dolu sömürüsünden 71 yıl önce başlattığı devrimle bağımsızlığına kavuştu

Sri L’da 50 televizyon kanalı artık Türksat 6A üzerinden yayın yapacak

İşgal rejimi Suriye’de saldırılarını sürdürüyor

İran, ABD'den nükleer görüşmelerin yeniden başlatılması yönünde mesajlar aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin’de çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayanlara yönelik ödül töreni düzenlendi

Türkiye ile Irak arasında su anlaşması imzalandı

Nijerya lideri, Trump'la ülkedeki Hristiyanların durumunu görüşme niyetini açıkladı

Belçika’daki NATO üssünde drone alarmı

Ege Denizi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Kahire yakınlarında Büyük Mısır Müzesi açıldı

Yedikleri yemekten zehirlenen 150 kişi hastaneye kaldırıldı