• BIST 100

    17319,55%-0,06
  • DOLAR

    43,73% 0,07
  • EURO

    51,81% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6903,83% -1,58
  • Ç. ALTIN

    11672,76% 0,00

Taksiciler taksimetre tarifelerinin güncellemesini istiyor

12 Mart 2025, Çarşamba 11:50
12 Mart 2025, Çarşamba 11:50
Taksiciler taksimetre tarifelerinin güncellemesini istiyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardinli taksiciler, bir yılı aşkın süredir güncellenmeyen taksimetre tarifeleri nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, güncelleme için yetkililere çağrıda bulundu.

Mardin’de taksi esnafı, uzun süredir taksimetre açılış ücretlerinde güncelleme yapılmadığını belirterek, taksimetre açılış ücreti olan 22 TL’nin artan maliyetler karşısında yetersiz kaldığını ifade etti.

Esnaf, mazot fiyatlarının yükseldiğini, araç bakım ve sigorta ücretlerinin ciddi bir maliyet oluşturduğunu belirterek, mevcut taksimetre açılış ücretinin kendilerini mağdur ettiğini dile getirdi.

Yolcu kapasitesinin de azlığından yakınan esnaf, yeni taksimetre açılış ücretinin 35-40 TL arasında olması talebinde bulundu.

“Çevre illerde taksimetre açılış ücreti 35-40 TL olarak güncellendi”

Bir yılı aşkın süredir taksimetre tarfilerinin değişmediğini belirten Abdurrahman Atılmış, “Mardinli taksiciler olarak taksimetre sorunumuz var. Bir yılı aşkın süredir güncelleme yapılmadı. Şu an hala açılış 22 TL. Bütün çevre illerin taksimetresi 35-40 TL olarak güncellendi. Malum yakıt 50 lirayı bulmuş. Taksi esnafı olarak bu konuda mağduruz. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bu konuda dilekçe verdiğimiz halde olumlu bir dönüş alamadık. Durumumuzun ne olacağı belirsiz. Şu anki maliyetle evimize ekmek götürecek seviyede değiliz. Yetkililerin bize verdiği cevap 'tarife ücretinin yeterli olduğu'ydu. Ancak bizim için yeterli değil. Ücret tarifesini güncellemek için sürekli bizi geciktiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yeni bir tarife için yetkililere çağrıda bulunan Atılmış, “Bizim istediğimiz ve bizi kurtaracak tarife 35-40 TL arasıdır. Çünkü taksinin bayağı gider masrafları var. Bir aracın sigorta ücreti 30 ila 35 bin arasında kesiliyor. Aynı şekilde yağ bakımı 4-5 bin TL’ye mal oluyor. Bu giderlerin hepsi göz önüne alınarak yeni bir tarifenin belirlenmesini talep ediyoruz. Valimizden rica ediyoruz. Biz esnaf olarak çok mağduruz. Bu konuda bizlere yardımcı olun. Çevre iller; Batman, Şırnak, Diyarbakır, Şanlıurfa şu anda yeni tarifeye geçmiş durumda. Şu an beklemedeyiz. Mardin genelinde indi-bindi 100 TL. Bayram ve özel günler dışında pek bir yoğunluğumuz da yok. Bazen taksimetreyi açamaz duruma geldiğimizden çoğu müşteriyle tartışıyoruz. Çünkü taksimetre kurtarmıyor. Mardin, metropol şehri gibi değil, gittiğimiz bir yerden genellikle boş dönüyoruz. Yetkililerin yeni bir fiyat güncellemesini rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Mevcut tarife bizi kurtarmıyor”

Girdi maliyetlerinin fazla olduğu bir dönemde mevcut tarifenin bir an önce yükseltilmesini talep eden Ali Çelik “Taksi esnafı olarak taksimetrenin güncellenmesi sorunuyla karşı karşıyayız. Malum olduğu üzere Mardin’de taksimetre açılışı 22 TL, indi-bindi 100 TL. Bu ücret maalesef bizi kurtarmıyor. Bazen bizi kurtarmayacağı hesabıyla taksimetreyi açmadığımızda müşterilerle olumsuz diyaloglara girmek zorunda kalıyoruz. Talep ettiğimiz tarife 35-40 TL arasıdır. Valimiz ve diğer yetkililerden bu konunun üstünde durmalarını rica ediyoruz. Mardin’de yolcu kapasitesi az olduğundan yoğunluk olmuyor. Çoğu zaman zarara uğradığımız da oluyor. Çoğu araç saatlerce bekliyor. Ramazandan sonra inşallah yoğunluk oluşabilir. Şırnak, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa gibi çevre illerde taksimetre güncellemesi yapılmış durumda. Bizde bir yılı aşkın güncelleme yapılmadı. Bütün il ve ilçelerdeki taksi esnafı bu güncellemenin yapılmasını istiyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Muhammed Emin Yıldırım’dan İTTİHADUL ULEMA'ya ziyaret

MASKİ Genel Müdürlüğü Doğanyol’da altyapı çalışmalarını tamamladı

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 12 kişi yakalandı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Bursa Umut Kervanı Başkanı Güvendik: Ramazanda ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayalım

Karabağ'ın eski bakanına 20 yıl hapis cezası

Türkiye-Fransa JETCO Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

Meteoroloji’den Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Başhekim Yolbaş: Sorun bina değil, sistem

28 ilde siber suç operasyonu: 350 kişi yakalandı

Müftü Durmuş'tan Ramazan çağrısı: Bu ayı son fırsat bilerek değerlendirelim

Bitlis’te araç uçuruma yuvarlandı: 3 ölü, 5 yaralı

HAKSİAD İstanbul Şube Başkanı Duman’dan "Ramazan" mesajı

İran ve ABD arasındaki nükleer görüşmelerin ikinci turu başladı

Umut Kervanı Batman'da Ramazana hazır: İmkanlar artarsa 16 bin aileye ulaşacağız

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden uyuşturucu operasyonu

Batman'da tırın dorsesi radar aracının üzerine devrildi

Van'da iki otomobil çarpıştı: 5 kişi yaralandı

Diyetisyen Kahraman anlattı: İftar ve sahurda nelere dikkat edilmeli?

Cizre İlçe Müftülüğü vaizi Gökalp: Ramazan, fırsat ayıdır

Prof. Dr. Öngören: Ramazan’da açlık durumu insan ruhunu besleyen mânevî bir gıda

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde maddi hasarlı trafik kazası

Topunu çıkarmak için menfeze giren çocuk hayatını kaybetti

Bingöl’de 40 STK temsilcisi kentin sorunlarını masaya yatırdı

Dr. Nevaf Tekruri: Gazze halkı kendini Kudüs için, mukaddesat için feda etti

Diyarbakır'da aranan şahıslara yönelik operasyon: 113 kişi yakalandı

Müftü Yardımcısı Kiraz: Teravihleri camide kılmanın ayrı bir kıymeti vardır

Bakan Bolat: Türkiye-Fransa ekonomik işbirliğini daha da derinleştireceğiz

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu: 12 şüpheliye yasal işlem

Euro-Med: İşgal, Ramazan öncesinde ibadet özgürlüğünü kısıtlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muhammed Emin Yıldırım’dan İTTİHADUL ULEMA'ya ziyaret

MASKİ Genel Müdürlüğü Doğanyol’da altyapı çalışmalarını tamamladı

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 12 kişi yakalandı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Bursa Umut Kervanı Başkanı Güvendik: Ramazanda ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayalım

Karabağ'ın eski bakanına 20 yıl hapis cezası

Türkiye-Fransa JETCO Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi