• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Tarih yazan çocuklar projesi son buldu

13 Haziran 2023, Salı 02:20
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Tarih yazan çocuklar projesi son buldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarih yazan çocuklar projesi son buldu

Diyarbakır Valiliği himayesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan ’Tarih Yazan Çocuklar’ projesi sona erdi.
Diyarbakırlı çocukların sanal ve sahte kahramanlar yerine tarihe mal olmuş değerli şahsiyetleri tanımaları ve milli bilinç kazanmaları amacıyla gerçekleştirilen projede kitaplardan etkinliklere, bilim, tiyatro gösterimlerine kadar birçok çalışma yer aldı. 2 ay önce başlayan proje kısa bir sürede 10 bin öğrenciye ulaştı, final etkinliği Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali kurum amirleri, çok sayıda vatandaş ve öğrencini katılımıyla tamamlandı.
Kayapınar ilçesinde bağlı Güleçoba Aşikan Mahallesinde yer alan Güleçoba Aşikan Ortaokulunda gerçekleşen etkinlik sona erdi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikle çocuklar okudukları kahramanların karakterlerine bürünüp canlandırmalar yaparak hem öğrendiklerini sergiledi hem de eğlenceli vakit geçirdi. Etkinlikte, çocukların kahramanlardan etkilenerek yaptığı ürünler sergilendi.
Diyarbakır’da 4 milyar lira değerinde projenin il genelinde devam ettiğinin söyleyen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, 'Eğitim alanında fiziki şartların geliştirilmesi hem diğer imkanların artırılması yönünden çok önemli çalışmaları gerçekleştiriyoruz, yaklaşık 4 milyar lira değerindeki proje ilimiz genelinde devam ediyor. Bunun yanında çocuklarımıza geleceği hazırlama yönünde geçmişten örnekleri göstererek onların öz güvenini artırmak geleceğe güvenle bakma yönünde çalışmalar sürdürüyoruz. Bu çerçevede tarih yazan çocuklar projesi ile çocuklarımıza böyle bir imkanı planladık ve başladık' dedi.
Geleceğini bilen gelecekten feyz alan nesiller yetişeceğini söyleyen Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, 'Çocuklarımızın milli manevi değerlerimize bağlı ve geleceğimizi bilen ve gelecekten feyz alan nesiller olarak yetişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bu bizim en büyük idealimizdir. Atalarımızın ne büyük işler başardığını göreceksiniz sizlerde büyük ve güzel işler başaracağız diyeceksiniz. 2053 ve 2071’in tarihini yazacaksınız' şeklinde konuştu.
Naim Süleymanoğlu’nu canlandıran çocuklardan Kerem Karayılan babasıyla hazırladığı halteri ile sahnede güzel bir performans sergiledi. Halteri babasıyla birlikte tasarladıklarını söyleyen Karayılan, 'Beni bu etkinliğe getiren öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum, çok mutluyum' diye konuştu.

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor