• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Tarihini en iyi bilen öğrenciler ve okulları ödüllendirildi

13 Şubat 2024, Salı 10:50
13 Şubat 2024, Salı 10:50
Tarihini en iyi bilen öğrenciler ve okulları ödüllendirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarihini en iyi bilen öğrenciler ve okulları ödüllendirildi

Şehitkamil Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 9. ve 10. sınıflara yönelik 1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi ve Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ve okulları ödüllendirildi.
Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde imzalanan protokol kapsamında ilçe genelindeki tüm 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik bilgi yarışmaları devam ediyor. Bu yıl 3’üncüsü yapılan bilgi yarışmasında, Şehitkamil Belediyesi tarafından yayınlanan ve öğrencilere ücretsiz dağıtılan 1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi ve Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi kitaplarından hazırlanan öğrenciler, final etabında okullarını en başarılı şekilde temsil etmek için kıyasıya yarıştı.
Şehitkamil ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm resmi ve özel liselerin 9. ile 10. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav sonuçlarının açıklanmasıyla dereceye giren öğrenciler ve okulları ödüllendirildi. Yarışmada dereceye giren 9. ve 10. sınıf birincilerine tam altın, okullarına dizüstü bilgisayar, ikincilere yarım altın, okuluna dizüstü bilgisayar, üçüncü olanlara ise çeyrek altın ve okuluna dizüstü bilgisayar hediye edildi.
Şehitkamil Sanat Merkezi’ndeki (ŞSM) ödül törenine; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.
“Bir tek gayemiz var”
Ödül töreninde öğrencilere hitaben konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte göreve geldiğimiz andan itibaren, okul öncesinden başlamak üzere mezun olup uzmanlık sınavına hazırlanan kardeşlerimizin eğitimine kadar destek verme gayret gösteriyoruz. Şu ana kadar 27 tane kütüphanede özellikle liseye giriş ve üniversite giriş sınavlarında kardeşlerimize uygun ders çalışma ortamını sunmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra özellikle mezun olacak öğrencilerimize yönelik Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte çalışıyoruz. Bir tek gayemiz var; bizden sonraki neslin gerçekten ilim ve bilim ışığı altında bu ülkeyi daha ileriye taşıması. Bugün ödül töreni gerçekleştirilen bu 2 konu da aslında bununla doğrudan. Antep Savunması ile ilgili binlerce ücretsiz kitap dağıttık. Bunun içerisinden derece yapan arkadaşlarımız, bugün ödül alabilir ama bunun her birini okuyan arkadaşımız, kardeşimiz, bizim için ödül almıştır. Nihayetinde bu memleketi açlığa mahkum ederek, muhasara altına alıyorlar. İnancı doğrultusunda genç Mehmet Kamil, annesinin dahi peçesini açtırmamak adına, diğer taraftan Şahinbey, ‘benim cesedimi çiğnemeden bu köprüden geçemezsiniz’ diyen bir ecdattan geliyoruz. Bu yaşananların bize ders olması gerekiyor. Ben, katılımlarınızdan ve bu kitapları okuyor olmanızdan dolayı tüm öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Müdürlerimize, öğretmenlerimize göstermiş oldukları bu hassasiyet için de teşekkür ediyorum. Dereceye giren tüm öğrencilerimizi de tebrik ediyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Kitaplar, çok büyük kültürel kaynaklardır”
Ödül töreninde öğrencilere hitaben konuşan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ile göreve geldiği günden itibaren hakikaten Türkiye’ye örnek olabilecek birçok projeye beraber imza attık. Bütün projelerimiz de her zaman gençliğimize, geleceğimize, çocuklarımızın ruhuna ve gönlüne temas edebilmesine yönelik yapılan projelerdir. Anaokulundan başlayarak lise son sınıfa kadar, daha sonra da liseyi bitiren öğrencilerimize yönelik sınava hazırlık ile aile eğitimlerine kadar her türlü projede Şehitkamil Belediyemizin desteğini aldık. Bugün burada toplanmamızın sebeplerinden biri de budur. Şehitkamil Belediyemizin bastırmış olduğu kitaplar, çok büyük kültürel kaynaklardır. Hakikaten mükemmel baskısı, içerisindeki bilgi ve donanımıyla muhteşem eserlerdir. Ben her zaman bizlere desteklerini veren Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi de yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Ramallah girişinde kısıtlama: Siyonist rejim Atara kapısını kapattı

Kabine yarın Beştepe’de toplanacak

Siyonist rejim saldırısının ardından 3 şehidin cenazesi enkaz altından çıkarıldı

Metro tünelleri olağanüstü durumlarda 1,4 milyon kişiyi barındırabilecek

İşçi ve işveren gözüyle asgari ücret, artan masraflar ve beklentiler

Yetimler Vakfı Siirt’te yetimleri unutmadı

Venezuela'da seferberlik: Maduro'dan ABD'nin "sömürgeci yaklaşımına" sert uyarı

Kırmızı bültenle ve ulusal düzeyde aranan 10 şahıs Türkiye’ye getirildi

Sakurajima Yanardağı’nda patlama: Kül bulutu 4,4 kilometreye ulaştı

Dünyanın en büyük arpa üreticileri açıklandı

Bingöl'de yetim çocuklara kışlık giyim desteği

Siyonist rejim destekçisi Machado’dan orduya silah bırakma ve Maduro’ya karşı çıkma çağrısı

Güney Gazze'de saldırılar devam ederken yağışlar binlerce çadırı sular altında bıraktı

Batı’da hırsızlık ve yağma vakaları tırmanıyor

İşgal rejimin zehirli atıkları, Filistinlilere karşı yeni bir silah

Claudia fırtınası Portekiz’den İngiltere’ye uzandı: 3 ölü, onlarca yaralı

LPG ithalatı eylülde arttı

TBMM bu hafta yoğun gündemle toplanıyor

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor

ABD’de silahlı saldırı: 4 ölü, çok sayıda yaralı

Türkiye'nin petrol ithalatı eylülde yüzde 30 arttı

Lübnan, siyonist rejime karşı sınır duvarı nedeniyle BMGK'ya şikâyette bulundu

Batman Valiliği; üç yılda 2 bin 312 silah ele geçirildi

Diyarbakır'da yüzlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet desteği

Suriye: Suveyda'da kanun dışı gruplar ateşkesi ihlal ediyor

Bitlis mevsimin ilk karıyla beyaza büründü

Meksika'da "Z kuşağı" protestosu: 120 yaralı

İSKİ'den musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama

Ara tatil sona eriyor: Yarın ders zili çalacak

"Yurt Dışındaki Filistinliler" Ulusal Halk Meclisi kurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ramallah girişinde kısıtlama: Siyonist rejim Atara kapısını kapattı

Kabine yarın Beştepe’de toplanacak

Siyonist rejim saldırısının ardından 3 şehidin cenazesi enkaz altından çıkarıldı

Metro tünelleri olağanüstü durumlarda 1,4 milyon kişiyi barındırabilecek

İşçi ve işveren gözüyle asgari ücret, artan masraflar ve beklentiler

Yetimler Vakfı Siirt’te yetimleri unutmadı

Venezuela'da seferberlik: Maduro'dan ABD'nin "sömürgeci yaklaşımına" sert uyarı