• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı

31 Mart 2021, Çarşamba 19:43
31 Mart 2021, Çarşamba 19:43
Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, “Geçen sene çiftçiden doğrudan doğruya yaklaşık 2 buçuk milyarlık ürün alımı yaptık. Önümüzdeki hedefi 3,7 milyar olarak koyduk. Bu rakam katlamalı olarak gidecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Mağazacılık bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını Çankaya’da açtı. Market açılışına, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Merkez Birliği yetkilileri, Tarım Kredi Market ve Pazarlama Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım ile çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, açılışı yapılan 205. mağazanın hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bugün burada 205’inci mağazamızı açıyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bir çiftçi kuruluşudur. 17 Bölge Birliği, 1620 kooperatifi, yaklaşık 25 iştiraki ile çiftçimizin hizmetinde olan bir kooperatif yapılanmasıdır. Tüm dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye’de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken, diğer taraftan da tüketicinin yanında yer alıyor. Üretici ile tüketici arasında köprü olma noktasında yapılanmasını hızlı bir şekilde dönüştürüyor” dedi. Ayrıca sene sonu itibarıyla 500’üncü marketi açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Açılış konuşmasından ardından Genel Müdür Dr. Poyraz ve beraberindeki heyet açılışı yapılan mağazayı gezerken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dr. Poyraz, her açılan mağazanın kendilerini cesaretlendirdiğini söyleyerek, şuandaki satışlara çok büyük bir ilgi olduğunu ve bu durumdan memnun olduklarını kaydetti. Gıda piyasasındaki kar marj oranlarına rağmen piyasanın altında fiyatlandırma yapıldığını kaydeden Dr. Poyraz, “Burada bizim avantajımız tabii biz planlarımızı yıllık yapıyoruz. Geçen sene çiftçiden doğrudan doğruya yaklaşık 2 buçuk milyarlık ürün alımı yaptık. Önümüzdeki hedefi 3,7 milyar olarak koyduk. Bu rakam katlamalı olarak gidecek. Biz çiftçiden ürünü alıyoruz. Diyelim ki buğday alıyoruz anlaşmalı tesislerde standartları kendimiz belirleyip makarnayı yaptırıyoruz ve getirip marketlerimizde satıyoruz. Dolayısıyla burada mümkün olduğu kadar maliyetleri aşağıya çekip bir taraftan üreticiyi korurken tüketicimize en uygun fiyattan ürünü getirmeyi amaçlıyoruz. Bizim burada amacımız bir taraftan fiyat noktasında bu regülasyonu sağlarken özellikle de gıda noktasında vatandaşın doğru bilgilenmesi gerekiyor. Her ürün maalesef doğru anlaşılamayabiliyor. Ürünlerimizi kaliteden ödün vermeyerek olabildiğince mümkün olan en uygun fiyata vermeye çalışacağız. Gıda piyasasında çok farklı oynamalarda olabiliyor ürünler üzerinde. Biz mümkün olduğu kadar katkı kullanmaksızın doğal ürünler üzerinden vatandaşımızı bu şekilde ürünlerimizle buluşturacağız” dedi.

Geçen sene Ramazan Ayı’nda 1 milyon 300 bin yardım kolisi dağıtıldığını hatırlatan Dr. Poyraz bu seneki hedefin 2 milyon yardım kolisi olduğunu söyledi ve vatandaşların da marketlerde doğrudan doğruya da Ramazan kolilerine ulaşabileceğini aktardı.

Önümüzdeki dönemde ise KOPGEL isimli bir uygulamayı hayata geçireceklerinin bilgisini veren Dr. Poyraz bu uygulamanın doğrudan doğruya kapıda satış olarak adlandırılabileceğini belirtti.

Gazze’de son 24 saatte açlıktan 2 kişi daha şehit oldu

ABD'de düğüne silahlı saldırı: Bir ölü çok sayıda yaralı

Netanyahu, Washington’dan Mısır’ın Sina’daki askeri takviyelerini dizginlemesini istedi

Aydın’da zincirleme kaza: Bir ölü, 5 yaralı

Trump Afganistan'ı tehdit etti: Bagram Hava Üssü'nü kapatın yoksa "kötü şeyler olacak"

Adana'da geri dönüşüm fabrikasında yangın

İşgalciler, Lübnan'da bir aracı bombaladı: Bir şehit

Gaziantep'te dolandırıcılıktan hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Doğu Karadeniz'de şiddetli yağışlar sürecek

Ömer Çelik: Özel’in sözleri dış politika konusunda tam bir siyasi cehalet örneği

Bakan Uraloğlu, Rize’de sel sonrası son durumu aktardı

İletişim Başkanı Duran'dan CHP genel Başkanı Özel'e tepki

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Gazze için duada buluştular

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Duvara çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı

HAMAS: Gazze’de sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar savaş suçu teşkil ediyor

İran UAEA ile iş birliğini askıya aldı

Gazze bombardıman altında: İşgalciler sivilleri katlediyor

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze’de olanlar soykırımdır

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı

Paşinyan: Yakında Türkiye ile kara yolu bağlantısına sahip olacağız

ABD’de 2 Polonya askeri hayatını kaybetti

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Ukrayna Rus petrol rafinerilerini hedef aldı

Pezeşkiyan: BM yaptırımlarına teslim olmayacağız

İdilde çevre yolu "Ölüm yolu" haline geldi

Siyonist işgalciler Nebatiye'de bir aracı hedefa aldı: 1 şehit

Çanakkale açıklarında 24 düzensiz göçmen yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze’de son 24 saatte açlıktan 2 kişi daha şehit oldu

ABD'de düğüne silahlı saldırı: Bir ölü çok sayıda yaralı

Netanyahu, Washington’dan Mısır’ın Sina’daki askeri takviyelerini dizginlemesini istedi

Aydın’da zincirleme kaza: Bir ölü, 5 yaralı

Trump Afganistan'ı tehdit etti: Bagram Hava Üssü'nü kapatın yoksa "kötü şeyler olacak"

Adana'da geri dönüşüm fabrikasında yangın

İşgalciler, Lübnan'da bir aracı bombaladı: Bir şehit