• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

GÜNDEM 12.04.2025 19:54:53 0
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

Malatya genelinde etkili olan kar yağışı ve akabinde meydana gelen don olayı nedeniyle zirai don olayının yaşandığı meyve bahçelerinde incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, çiftçileri yalnız bırakmayacaklarını belirtti

Malatya genelinde etkili olan kar yağışı ve akabinde meydana gelen don olayı ile birlikte yaşanan mağduriyeti yerinde görmek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er beraberinde Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve TARSİM Bölge Müdürü Bülent Zelyurt ile birlikte zirai don olayının yaşandığı meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

İnceleme esnasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Devletin her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirterek, çiftçileri yalnız bırakmayacaklarını belirtti

Kayısı bahçelerinde incelemelerde bulunan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, "Yaşanan kar yağışıyla birlikte Malatya’nın tarımsal üretimde büyük bir afetle karşı karşıya kaldığını, sabahın erken saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber çok yoğun bir telefon trafiğiyle görüşmeler gerçekleştirdikten sonra sahada incelemelere başladık” dedi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Cenab-ı Allah bizi bir daha böyle afetlere maruz bırakmasın. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte sahada üreticilerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. İnşallah bu sıkıntıyı ve bu zorluğu hep beraber aşacağız. Bütün Malatya’mıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum. Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e sabahın erken saatlerinden beri göstermiş oldukları bu gayretten dolayı üreticilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” açıklamasını yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yaşanan olumsuz hava koşullarıyla birlikte dünya kayısı başkenti olan Malatya’ya büyük bir darbe vurulduğunu belirterek, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün günlerdir yaptığı uyarılar maalesef gerçekleştir. Malatya’mız gerçekten çok büyük zirai don olayı ile karşı karşıya kaldı. Malatya merkezde hava sıcaklığı eksi 6-7 dereceye kadar düştü. Rakımı yüksek olan bölgelerimizde sıcaklık daha da fazla düşmüştür. Borsa Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu iklim koşulları Dünya kayısı ticaretinin en önemli ili olan Malatya’mızın kayısısına çok büyük bir darbe vurmuş oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren borsa başkanımızla birlikte istişarelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Başkan Er, "Tarım ve Orman Bakanımız ile bugün bir görüşme gerçekleştirdim ve Malatya’ya davet ettim. Malatya’daki çiftçimizin içinde bulunduğu durumu kendisine izah ettim. Malatya’ya geleceğini ancak Türkiye’nin birçok bölgesinde don olayının yaşandığını ifade ettiler. Bu yılın sonunda Allah’ın izniyle barınacağımız konutların ve iş yerlerimizi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın yoğun gayret ve destekleriyle inşallah yılsonuna kadar bitireceğiz. Malatya merkezde 78 noktada, kırsalda 930 lokasyonda inşaatlar devam ediyor. Don felaketi ile ilgili olarak da devletimizin elinden gelen bütün gayreti göstereceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Çiftçimizin emeklerinin heba olmaması için yaşananları Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar ileteceğiz. Sahada çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçimiz yalnız değil her zaman yanlarında olacağız. Devletimizin de imkânları nispetinde çiftçimizin yanında olacağına inanıyorum.” dedi. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı

Umut Kervanı İstanbul'da yüzlerce hisse kurban kesimi gerçekleştirdi

Batman'da trafik kazası: 1 kişi yaralandı

Ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yetimler Vakfı Yemen'de yüzlerce yetimi giydirdi, mağdur ailelere yardım ulaştırdı

Umut Kervanı, bayramda binlerce aileye kurban eti ulaştıracak

1,7 milyon hacı, Kurban Bayramı'nın ilk sabahında Mina'da cemre taşladı

Bayram namazı için camiye gelen çocuklar: Gazze için dua edeceğiz

Adanalılar: Kurbanın amacı et değil, Allah rızasıdır

İran'dan Çin'e balistik füze hamlesi: Binlerce tonluk anlaşma yapıldığı iddiası

Direniş güçlerinden siyonist rejime ağır darbe: Ölü ve yaralılar var

Kurban etinin mevlit veya düğün yemeği yapılması caiz midir?

Şabak, Gazze'deki çeteleri HAMAS'a karşı silahlandırdı

Yapıcıoğlu: Gazze’de hâlâ İsmailler kurban ediliyor

Adanalılardan bayram mesajı: Gazze’deki soykırım son bulsun

Diyarbakır halkı kurban şehidlerini unutmadı

Adıyamanlılar bayram namazında buluştu

Konya'da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 10'u ağır 26 yaralı

Diyarbakırlılar bayram namazını tarihi Ulu Camiinde eda etti

Adana Valisi Köşger'den bayram mesajı ve trafik uyarısı

Malatya'da Bayram Namazı coşkusu

Kurban; paylaşmak, yardımlaşmak ve kardeşliktir

Adana'da binlerce kişi bayram namazı için saf tuttu

Kurban Bayramı sevinci camilere taştı, kalpler Gazze için attı

Siirt’te bayram namazı kılındı, Gazze unutulmadı

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: 1 ölü

Mardin'de Kurban Bayramı namazı coşkuyla kılındı

Şanlıurfa’da Kurban Bayramı namazı kılındı

Halil Hayye: Gazze ümmet için canını veriyor

Siyonist rejim Lübnan'da yeni oyun kuruyor: Saldırıları meşrulaştırma hamlesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ